reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Ja mam 6kg na plusie przez ostatni miesiąc przybyło mi 2kg. Teraz zamierzam się bardziej pilnować wole aby do porodu juz nic nie przybylo:-). Ogólnie na tej diecie mało się tyje to taki pocieszyciel na gorsze dni:-)

Gosik tylko mnie spojenie tak boli ze seks kojarzy mi się z lozem tortur a nie przyjemnością.

Ale rozwarcie juz jej wiec moze zgwałcę ślubnego:)

Ja dziś szaleje - zrobiłam koktail z truskawek i maślanki a na podwieczorek banany kakao i mleko.

A dziewczyny mi Diabetolog mowila aby nie pic mleka 0.5 tylko 2-3% bo tluszcz powoduje ze mniej cukier wybija

Aylin to powodzenia na wizycie. Ja tez dzisiaj mam i polowkowe i normwlna i u diabetologa.

Dobrze Aylin pisze te wszystkie light produkty sa naszpikowane chemia wiec ani jogurty ani serki ani mleko chude tylko poltluste lub tluste tylko mniejsza ilosc.

Aylin
ja właśnie używam mleka 0.5 i nie mam skoków cukru. Ale w sumie spróbuję np.1.5 % i zobaczę. Bo mi diabetolog nic nie mówiła na temat mleka.
Zazdroszczę ze to juz koniec tej diety i ze niedługo będziesz miała już swoje Maleństwo :)

Na podwieczorek spróbuję truskawki z jogurtem naturalnym :) tylko nie wiem ile tych truskawek mogę zjeść. 3? 4?
I cos mogę do tego dorzucić jeszcze? Podobno orzechy włoskie są dobre i nie podbijają cukru.

Gosik
trzymam kciuki :)) będzie OK :)

Ja nie ryzykuje na razie z blendowaniem truskawek :D Moze pod koniec ciazy ;) Na razie bede jadla w calosci.

U mnie dzis na czczo 92 :( ale obstawiam wczoraj za duzy posilek i za pozny plus stresy. Zobaczymy co bedzie w kolejnych dniach.

Ok, mierze cukry i lece z moja Julcia na spacerek.

reklama
Dziewczyny a jakie Wy macie odstępy pomiędzy posiłkami? Bo ja jem śniadanie o 8, później drugie śniadanie o 11, obiad o 14, podwieczorek o 16, kolacje o 18 i o 22 ten posiłek nocny.

Ale czasami między pierwszym i drugim śniadaniem czuje się czasami głodna, i czasami do obiadu.
Można coś wtedy np. malutkiego sobie zjeść? Nie zawsze tak mam ale zdarza mi się.

Do góry