reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Witam dziewczyny ;) po długiej przerwie :)

Dziękuję za gratulacje, tak jak już zostalyscie poinformowane 2. Urodziłam Maje :) miala 3400 g i 55 cm. Od soboty jesteśmy w domku, mala jak narazie grzeczna ;) no a co do cukrow to się chyba uspokajaja, w szpitalu jeszcze mi chyba skakał. W ogóle niby mi tam kazali dietę trzymać jeszcze... Lekarz pow ze powinnam dalej jesc tak jak jadlam i ze jestem pod kreską już... Masakra ale w domu jem normalnie i sprawdzam czasem i mam cukier ok

Wyłącznie ze tak późno ale jakos zanim się ogarnęłam to mi zeszło a jeszcze na kwietniowkach musiałam nadrobić ;) jak tam wasze cukry ?

Aga a taka cisza była przed porodem, a tu za moment okazało się, że Malutka jest już na świecie!!! :D Cudnie!!! Gratuluję!!! :*

To teraz chyba czas na Aylin? :) Jak tam szykujesz się kobietko?:D później chyba majóweczki się sypać zaczną:) Ciekawe, która pierwsza nas zaskoczy:D

reklama
Aga, wielkie gratulacje!!!!
A ja wczoraj zjadłam o 21.15 kanapkę z masłem i pasztetem i cukier o 5.30 miałam 95, no trochę mniej, spróbuję jeszcze sobie nalać maślanki i wypić ją, jak wstaję w nocy siku. A może być mleko zamiast maślanki?
Niedlugo to ja tu sama zostanę z Margo:rofl2:
Poza tym SPAĆĆĆĆĆĆ:-)

Ja zawsze miałam podwyższony cukier na czczo, dobrze, że zbadałam sobie z jakieś 4 miesiące przed ciążą cukier po obciążeniu i tam wszysły dobre wyniki, bo inaczej mogłabym myśleć, że cukrzycę mam od dawna. A mam problem z nieprawidłową glikemią na czczo. Tzn, jak nie jadłam słodyczy, ale wszystko inne tak to cukier miałam ok. 105 na czczo.
Mam nadzieję, że po porodzie to się unormuje, choć jak widać mam predyspozycje do cukrzycy, ale też nie wyobrażam sobie takiego trybu życia i jedzenia, jak jest teraz.

calineczka ja też liczę, że po porodzie mi minie;) Już tylko czekam, aż wciągnę sobie coś zakazanego ;D Z cukrami na czczo Ci nie pomogę, bo u mnie akurat na czczo nie ma problemu (miałam kilka wyskoków, ale to pojedyncze i 100 nie przekraczało)... Za to po obiedzie i kolacji u mnie gorzej z cukrami, ale to też raz jest ok, a za chwilę znów skaczą dziady:/ Kolację jem tak ok 18:30-19, a później o 21 jogurt z truskawkami albo z jagodami i u mnie to jest wystarczająco... Spróbowałabym na Twoim miejscu tak jak dziewczyny pisały - bułkę z serem żółtym lub z makrelą przed spaniem i wtedy ogarnąć jak będzie z cukrami na czczo...

Verna, ale to może być biała bułka, np. kajzerka?
Ja to nie doceniałam tego bezkarnego żarcia;-) Teraz tylko śnię o słodkościach, na dodatek, mam ochotę na placki ziemniaczane, pyzy, makaron z serem, nalesniki a nie mięcho, a tych rzeczy przecież nie można jeść;-(

Calineczka ja zjadłam zonowu to samo i o tej samej godzienie i dzis na czczo 91 ;/ A wtedy 84!! WTF? Chyba sama poprosze o insuline na noc bo juz mnie wkurza ten cukier!!! Najchętniej to bym wywaliła ten glukometr przez okno!
A tak w ogole dziewczyny to ile przytyłyście na tej diecie-cud? Bo ja narazie nic :)

Gosik, już niedługo i go wywalisz;-)
Ja też miałam taką sytuację, że to samo zjadłam i kurde radykalnie różne cukry. Nie wiem czemu, ale może to przez hormony?
Ja będę ważona w poniedziałek 13.04 to wtedy napiszę;-)

Aga graulacje jeszcze raz :-):-):-) Pochwal sie Majka, foto nam wrzuc do podziwiania :-)

Calineczka mozesz zjesc pol bulki bialej na ostatni posilek. Ja bym jeszcze przesunela pore posilku na 22.

Ja przytylam 3,5 kg ale przez szpital jak wyszlam to bylo - 3kg wiec w sumie to z 0,5 kg na plusie no ale dopiero ponoc w II i III trymestrze najwiecej waga rosnie. Oby nie bo im mniej kg na plusie tym lepiej ale czas pokaze.

Hej. Jadę do Gina. Cukry nie,szaleją. A raczej w normie. Bardziej juz ja szaleje - na noc wypilam sobie warke 0.0. I rano ledwo 80 cukru. Po śniadaniu przeważnie mniej niz 90.
Co do przygotowań do porodu - to się da??? :) aplikuje wiesiolek. I tyle

reklama
Aga gratulacje córeczki! :) ja po porodzie dostałam tylko pierwszy posiłek wg diety a reszta normalnie a koleżanka z sali dostawała cały czas dietę więc nie wiem od czego to zależy, wtedy miałam to gdzieś [emoji14]
Calineczka, może być mleko, a nawet pół kajzerki z serem :)
Dziewczyny dużo rzeczy wpływa na nasz cukier i malutkimi wyskokami nie ma się co przejmować bo to tylko stres i jeszcze wyższy cukier :)
Ja mam na plusie już 1kg! [emoji14] ale teraz daje radę więcej jeść więc pewnie poleci więcej w najbliższym czasie :)

Do góry