reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Margo dziękuję za kciuki na pewno się przydadzą :tak:
Staram się jakoś panować nad nerwami ale coś czuję, że wszystko uzewnętrzni się w poniedziałek :baffled:

Katherinne ja chodzę do diabetologa bo u gina mam prywatne wizyty i nie dostałabym skierowania na darmowe badania.
W poradni diabetologicznej dostałam glukometr i przeprowadzili szkolenie więc chyba warto się zapisać. Założyli mi jeszcze taką książeczkę dla cukrzyka i tam wpisują wszystkie informacje z wizyt i wyniki badań.

reklama
Taka opcja też jest że mogą czekać. Pierwsze cc tak miałam, że zaczęła się akcja i wtedy dopiero robili. A teraz chodzę do innego lekarza bo przez to że tak szybko już była cukrzyca to nie każdy chciał się podjąć prowadzenia mojej ciąży, więc tak do końca nie wiem. Czy będzie data czy dopiero jak się zacznie. Ale znowu pewnie jak do kiedyś nie zacznę rodzić to będą musieli wywołać.

Zazdroszczę Ci Marysia że w poniedziałek będziesz po wszystkim:) ja dziś na ktg ani jednego skurczu jeszcze nie miałam. ale Mlodej tetno ok:)tak mnie straszyli tym przedwczesnym porodem, a Młodej się nie spieszy:p

Uff jeszcze poprasowałam :happy:
Aniołek u mnie to brzuch twardnieje praktycznie non stop, czasami jest to dość bolesne i ciężko oddychać:tak: Dziś bolał mnie jak na okres.
Z jednej strony cieszę się, że jest wyznaczony termin bo rodzę w innym mieście więc mogę sobie spokojnie dojechać, a z drugiej dobrze by było żeby Mały jeszcze posiedział :-)

Mi też niby twardnieje brzuch, ale skurcze to to nie są. Młoda się rozpycha tylko. Też jestem ciekawa czy podadzą mi termin czy jak. No i w sumie który wezmą pod uwagę ten z om czy z usg. Czy będą czekać. Na razie nie myślę o tym, chociaż chciałabym być już po. Ciekawe jak Aga, ale jeśli już jest po wszystkim i wszystko jest ok, to za chwilę wyjdzie do domku i da nam znać:)

Jak tam dziewczyny mija sobota, ja dziś trochę uciekłam z domu na jakiś ostatnie zakupy, wczoraj na ktg bylo wszystko w porządku więc stwierdziłam, że zaryzykuję i trochę się rozerwę:sly: cukry z rana ok. Teraz pora na obiad. Miłego popołudnia:)

Dziewczyny, pozdrawiam Was serdecznie, gratulacje dla Botaniki, czekam też na wieści od agi, a tym tuż przed terminem życzę szybkiego i szczęśliwego rozwiązania :)
Czas leci strasznie szybko, ja jestem większość czasu baaaardzo zmęczona, ze względu na nieprzespane noce i bóle brzuszka u Malutkiej od 2 tygodnia praktycznie.
Aż mi się nie chce wierzyć, że Wy już też na końcu tych naszych trudnych ciąż :)
Ściskam Was mocno i dawajcie znać, co u Was :) Ja jak trochę się uspokoi i unormuje życie będę na pewno częściej zaglądać :)

reklama
Aniołek u mnie też cukry ok, poza kolacją :tak: Zjadłam kanapkę z serem żółtym i plasterkiem szynki, surówkę z sałaty lodowej z pomidorem, cukierka i wynik po godzinie 143 :zawstydzona/y:
Też dziś "biegałam" bo sklepach z mężem, jeszcze ostatnie zakupy i zapas pasków do glukometru.
Pingwinek przykro mi, że Malutka ma kolki, życzę zdrówka!

Do góry