reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
hej dziewczyny ja z rana już trochę z innym nastrojem,ale i tak na razie mi ciężko. trochę się martwię,ale muszę tak jak Gusiak wziąć się w garść i walczyć:-)

Witajcie :-)
Gusiak i Aniolek trzymam za Was kciuki. Wszystko musi być dobrze, więc myślcie pozytywnie :tak:

Kurcze na wizycie też muszę pogadać z lekarzem o tej szyjce, niech sprawdzi.

Gusiak i Aniolek trzymajcie się dziewczyny!!!!!!!!!Napewno będziecie pod dobrą opieką i lekarze zaradzą tym szyjkom. Jestem z Wami i mocno zaciskam kciuki!!!!!!!!!!
Aga_agi - ja też czuję podobne parcie na ujscie pochwy, ginek badał szyjkę i wytłumaczyl, ze takie parcie jest spowodowane ulozeniem Niuni. Moja od 22 tyg leży główką w dół i to powoduje ucisk na kości miednicy i tkanki. ale to nic złego i groźnego, więc mam nadzieję, zę u Ciebie diagnoza bedzie taka sama.
Wczoraj bylam u diabetologa - cukrzyca i dieta. Dostałam glukometr, kupiłam paski do niego i jakies paski do badania acetonu w moczu:crazy:Boli to kłucie rety poprosiłam męża by mi zbadał rano na czczo cukier, to się poryczałam z nerwów. Stresuje mnie ta cukrzyca, cukier 83 na czczo:szok:dziś mam szkolenie w szpitalu odnoście diety. Jakieś 24 WW mam stosować cokolwiek to jest:no:

Aniołek
cieszę się, że humor się poprawił, a ja nadal trzymam kciuki za Was!
Ania kłucie zawsze napoczątku boli ale to naprawde kwestia przyzwyczajenia, z czasem będzie tylko lepiej:tak: A faktem jest, że chorubsko bardzo stresuje no i akurat tu nie przechodzi, chyba, że po porodzie:-D 83 na czczo to w normie więc nie masz się co martwić. Jezelli chodzi o WW to każda z nas miała stosować, ja na początku zwracałam na to uwagę ale teraz juz sama wiem co mogę jeść a czego absolutnie nie. I na pewno pochłaniam więcej niż 24 WW ;-)

Na 12:00 ktg, juz sie nie mogę doczekać kiedy Młodej serducho usłyszę:tak:

GUSIAK ANIOŁEK strasznie mi przykro. ale naprawde jestem dobrej mysli i wy tea badzcie... na pewno lekarze sie wami konkretnie zajmą i bedzie wszystko super...
Ania ja na poczatku to samo przechodzilam i pewnie kazda z nas... takze zaufaj nam... uwierz, przyzwyczaisz sie i bedzie to dla ciebie normalne...
u mnie na czczo 90:szok: dziwne.... niby norma, ale nigdy nie mialam tak wysoko... po sniadaniu 89.zawsze jak mam rozbity porzedni dzien jeskli chodzi o posilki to potem wychodzi jak wychodzi...:-(

Cześć Dziewczyny,
Mały śpi, więc troszkę Was podczytałam :-)
Aniołek, Gusiak, przykro mi z powodu szyjek i współczuję Wam i wiem, przez co przechodzicie.. Ja też z tego powodu prawie pół ciąży musiałam leżeć, ale jakoś udawało się utrzymać cukry w normie :-)Wadomo - trzeba bardzo uważać i się oszczędzać, bo skracanie się szyjki grozi przedwczesnym porodem.. Ale u mnie udało się szczęśliwie donosić ciążę i ostatecznie urodziłam po terminie i to przez wywołanie;-)
Gusiak, a Ty będziesz teraz w szpitalu w lublinie, tak? Jeszcze ponad tydzień temu leżałam tam po porodzie, hehe :-)A wcześniej ze skracającą się szyjką i cukrzycą też leżałam na patologii. Tam są dobrzy lekarze, zajmą się Wami i wszystko będzie w porządku.
Już niedługo Dziewczyny, dacie radę :)
A wszystkim gratuluję utrzymywania cukrów w ryzach :-)

Miłego dnia :-)

Witaj Kulka fajnie, że do nas zaglądasz:-)
Ja już po ktg lekarz na dyżurze powiedział, że wszystko ok, więc się cieszę. Byle do piątku do wizyty.

reklama
Do góry