reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

najważniejsze dziewczyny że z Dzidziusiami oki:-)
Kulka a Tobie zazdroszczę już tak niewiele Ci zostało:-)
Gusiak a tak się bałaś, że będzie insulina a widzisz nie jest tak źle z tymi Twoimi wynikami:-)

reklama
Ale ja mam ochotę na szejka z Maka!!! :szok: Ja każdego lata to codziennie chodziłam i go piłam...

Dziewczyny, co do tych zakupów to się z Wami zgadzam, że lepiej nie zostawiać na ostatnią chwilę, bo różnie się zdarza...albo np. jest 40 st. i się nie chce z domu wyłazić...:confused2:Ale powiem Wam, że my wszystko mieliśmy wybrane więc mąż w razie czego wiedział co kupić :) Łóżeczko też mamy, wszystko zapisane na karteczce...

Lecę na Big Milka ;-)

Gusiak fajnie, że jeszcze daje Ci szansę bez insuliny. Możesz schudnąć do 4kg i waga Ci się zatrzyma i w końcu zaczniesz tyć. Tak mi powiedziała moja pani dr i tak się w moim przypadku zdarzyło więc myślę, że jest szansa, ze tak będzie u Ciebie...

Kulka fajnie, że z Twoją Dzidzią dobrze :) Moja Mała w piątek ważyła 3 kg..podobno w normie..zapytałam doktora czy dobije do 5kg przy tej cukrzycy, ale on mnie zapewnił, że do 3,5kg więc mam nadzieję, że tak będzie...

Kulka faktycznie maleństwo z tej Twojej Dzidzi, no ale jeszcze ma szansę przytycia :)
Gusiak fajnie, że wszysko jest w porządku i aż zazroszczę lekarza "bezwrzaskowy" przeciwieństwo mojego.
Margo to nie jest źle, myślałam, że tak nic nic :)

Margo szansę na 5 kg klocuszka to byś mogła mieć jeśli byś nie kontrolowała cukrzycy:-) u słodkich mamusiek, które kontrolują dietę nie ma raczej takiej opcji:-)

Też już słyszałam o babeczce, która w dwóch ciażach miała cukrzycę. Pierwsze dziecko urodziło się 2 kg, a drugie 5:szok: ale nie wiem jak u niej z kontrolą wyglądało. Strasznie jestem ciekawa ile moja mała waży.

dzien dobry...
tak sobie pomyslalam ze waga dzidzi jest rozna i to bardzo, nikt mi wlasnie nie wmowi, ze jak ma sie cukrzyce to rodza sie duze dzieci. mam dwie kolezanki , ktore przechodzoly cukrzyce jedna urodzila syna na 4100 a druga na ok 3500. przeciez takie dzieci rodza sie nawet u tych kobiet , ktore nie maja stwierdzonej cukrzycy.ostatnio moja kuzynka opowiadala jak po urodzeniu synka lezala na oddziale i jak lamentowaly matki , ze dr powiedzial im ze ich dzieci beda mialy ok 3 kg a urodzily sie powyzej 4kg... i ze ubranka ktore kupily beda za male:-D takze z tą wagą rożnie bywa...
u mnie cukry wczoraj ok, bylam strasznie zadowolona... dzisiaj niestety pierwszy raz przekroczylam na czczo bo 92 moze nie duzo ale juz jakas panika... po sniadaniu 108 i tez dziwne bo jakdlam staly zestaw 2 parówki pomidor i do tego 1/4 chlebka... zawsze wychodzilo mi po takim snaidaniu ok 90. ale zauwazylam ,ze przez te upaly chyba moj organizm ogolnie spowolnil...
zycze niskich cukrów...

Dzień dobry :)

Ale tu mały ruch od rana :-)

Ja na czczo 80. Teraz idę jakieś śniadanie zjeść.

Jeśli chodzi o wagę dzidzi to siostra mojej koleżanki urodziła dziecko 4600g, 63cm..i to tak pocisnęła naturalnie! Nie miała cukrzycy tylko tak wykarmiła dzidziusia :)

Póki jest chwilkę chłodniej to wyskoczę po jakieś owoce i zrobię sobie loda z jogurtu :) Myślę, że posłuży mi wyjście po śniadaniu ;)

Dzień dobry!
Botanica to prawda na wagę dziecka nigdy nie ma reguły. A co do jedzenia i dziwnych wyników to wiekszości z nas ostatnio tak wychodzi, nawet po pewniakach cukry się jakoś wachają.

DZiś na czczo miałam najniższy wynik w historii 69, a miałam lekkiego stresa bo jadłam jogobella owocowa wyspa, która jakoś wyjątkowo mega słodka mi się wydawała - i znów dziwy

Fakt Margo też się zdziwiłam, że Gusiak jeszcze nie zdała relacji, to ona z reguły ranny ptaszek :) A trochę ruchu na pewno nie zaszkodzi właśnie też się zastanawiam co tu wykombinować :)

Spokojnych poranków życzę a wiadomo co za tym idzie - idealnych cukrów :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry:-)
U mnie dziś na czczo bardzo ładnie, bo 81, za to po śniadaniu-164!po 1,5h spadło do 120, nieźle, co? testowałam nowy chleb orkiszowy, bo ten ig mi się przyjadł. Jadałam już orkiszowe i było ok, a ten to chyba tylko etykietkę miał, ze jest orkiszowy;-)

I znowu gorąco, ble!!!!!!!:wściekła/y:

Miłego dnia i cukrów w normie:tak:

Do góry