reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

AKIA, o ile się orientuję to standardowe badanie w ciąży, zwykle wykonywane w 5-6 miesiącu. Dziwne, że nie miałaś...

reklama
Cześć dziewczyny!!
Mam mały problem. Mój poziom cukru w ciąży spadł dużo poniżej normy. Czy znacie jakieś sposoby na jego podniesienie? Nie ma mowy o jedzeniu słodyczy - to odpada, gdyż moja waga i tak rośnie jak szalona (mam zatrucie ciążowe). Lekarz powiedział że mam się nie przejmować, że to się unormuje. Tylko co będzie jak któregoś dnia zemdleje będąc sama w domu. Poradzcie
Pozdrawiam

jesli masz zatrucie ciazowe to pewnie i tak masz ustalona diete... co do cukru... ja mam za wysoki i nie wolno mi jesc: slodyczy, klusek, duzych ilosci makaronow i ziemniakow, owocow cytrusowych i innych w zasadzie tez niewiele... pewnie na podniesienie cukru dobrze by bylo postepowac wprost odwrotnie... ale przy zatruciu ciazowym nie sadze by ci lekarz pozwolil zapychac brzuszek kluskami, etc.... gdyby bylo zle z pewnoscia doktor zalecilby spozywanie glukozy albo skierowal cie na kroplowki z roztworu glukozy. tak mi sie przynajmniej zdaje. wiec lepiej nie podejmuj po prostu zadnych dzialan na wlasna reke i postepuj zgodnie z zaleceniami. a jak ci slabo to odpoczywaj,przy gestozie i tak trzeba duzo lezec... i nie martw sie na zapas
buziaki
marianka

Cześc dziewczyny!
Ja własnie miałam robione to badanie po 50 gramach glukozy i wyszło mi 197 (norma do 140) i byłam na czczo. I dostałam skierowanie do szpitala. Może któraś z was też miała tak wysoki poziom, co wtedy wam lekarz zalecił? Czy byłyście w szpitalu i jakie było leczenie??
Proszę popradzcie.

hej
ja po 50ml mialam 146, musialam zrobic badanie obciazenia 75ml i wyszlo mi 181. skierowano mnie do przychodni dla ciezarnych cukrzyczek i tam wypozyczono mi glukometr, zebym mogla monitorowac poziom glukozy po posilkach. dostalam tez zalecenia dietetyczne. stosowalam sie do nich i cukier mialam odtad idealny.
pzdr
m

hej kobitki
ja właśnie wczoraj dowiedziałam się że mam 137 cukru co mnie zmartwiło bo lekarz kazał mi ograniczyć słodycze bo jak nie to czeka mnie szpital pozdrawiam

domi - jesli ten wynik jest na czczo to zapytaj koniecznie lekarza o skierowanie na test obciazenia. mysle, ze to wazne
m

reklama
Hej !! ja też miałam wysoki ten wynik po glukozie !! I narazie w odstawke wszystko co ma cukier a poza tym na 3 dni do szpitala na szczegółowe badania !! Lekarz powiedział mi że jak coś to bede musiała stosować diete dla cukrzyków!! Ide w poniedziałek to jak mnie puszczą to napisze co i jak !!

Do góry