reklama
pingwinek75
Fanka BB :)
No i byłam dziś w poradni diabetologicznej. Nieliczne przekroczenia wyników, ogólnie dobrze. Doktor kazał zgłosić się za 2,5 tygodnia, powiedział, że jeszcze powalczymy z dietą. A potem miałam umówioną wizytę ginekologiczną - no i niestety lekarz stwierdził, że na tej diecie "dziecko zwalnia" - trzy razy mierzył brzuszek, który po raz pierwszy odstaje od normy - i to o całe 2 tygodnie w stosunku do pozostałych parametrów. Powiedział, że potrzebuję więcej kalorii i sugeruje przejście na insulinę. No to wróciłam do poradni i wyszłam z penem i receptą na insulinę... Od jutra zaczynam aplikacje....
No ale dla dziecka wszystko... Byleby córeczka była zdrowa.
Aniołek_a - współczuję, dzielna dziewczyna jesteś, tym bardziej, że już wiedziałaś, "z czym to się je". Trzymam kciuki, żeby ta ciąża zleciała szybko i żebyś szybko zapomniała o dolegliwościach.
Margo - ja na szczęście nie przepadam za pizzą, ale jest cała masa rzeczy, których mi brakuje na tej diecie.
Może jak nabiorę więcej wprawy i będę wiedziała, kiedy mam lepszy cukier, pozwolę sobie od czasu do czasu na mały grzeszek, na razie nie śmiem
No ale dla dziecka wszystko... Byleby córeczka była zdrowa.
Aniołek_a - współczuję, dzielna dziewczyna jesteś, tym bardziej, że już wiedziałaś, "z czym to się je". Trzymam kciuki, żeby ta ciąża zleciała szybko i żebyś szybko zapomniała o dolegliwościach.
Margo - ja na szczęście nie przepadam za pizzą, ale jest cała masa rzeczy, których mi brakuje na tej diecie.
Może jak nabiorę więcej wprawy i będę wiedziała, kiedy mam lepszy cukier, pozwolę sobie od czasu do czasu na mały grzeszek, na razie nie śmiem
Pingwinek jak będziesz mieć insulinę to będziesz mogła sobie na trochę więcej rzeczy pozwolić, tak mi się wydaje przynajmniej :-) super, ze tak do tego podchodzisz, mnie trochę przeraża wizja insuliny ale też sobie mówię ze jakby co to dla zdrowia Dzidzi wszystko :-) na początku nie byłam taka dzielna bo przepłakałam swoje, nastraszyli mnie że w tak wczesnej ciąży mogą się pojawić jeszcze jakieś wady u dzidzi przez cukrzycę, ale na razie wygląda że wszystko ok i tego się trzymam
Ostatnia edycja:
kulkaPrzytulka
Marysiu, ja mierzę ketony - co rano sikam na te paseczki;-)
Pingwinek, może teraz na insulinie będziesz mogła więcej jeść i będzie Ci łatwiej znieść dietę. A najważniejsze, że Dzidziusiowi to nie zaszkodzi, a wręcz przeciwnie :-)
Pingwinek, może teraz na insulinie będziesz mogła więcej jeść i będzie Ci łatwiej znieść dietę. A najważniejsze, że Dzidziusiowi to nie zaszkodzi, a wręcz przeciwnie :-)
hej, podczytuje was od jakiegos czasu wykryto u mnie lekka nietolerancje glukozy, czyli wynik po obciazeniu 75 po 2 h mialam 143,stosuje diete i wyniki byly w miare ok zawsze cos okolo 100, a dzis mam tak strasznie niskie, ze az sie boje, np godzine po kolacji tylko 78.Czy ktoras z Was tak miala?Jestem w 32 tyg a podobno cukry w tym okresie szaleja.
reklama
kulkaPrzytulka
Hej Monika, no mi się takie niskie cukry po jedzeniu nie zdarzają... Ale może u Ciebie coś się unormowało?:-)A zjadłaś to co zwykle?
Zobacz co się będzie działo przez kolejne dni, może też być tak, że z glukometr się psuje, ale to wtedy Ci wymienią.
Zobacz co się będzie działo przez kolejne dni, może też być tak, że z glukometr się psuje, ale to wtedy Ci wymienią.