reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

ciekawe w sumie jak po insulinie masz taki cukier to jaki byś miała bez... a u mnie po śniadaniu 114, chyba za gruby kawałek chleba sobie ukroiłam:wściekła/y:

reklama
U mnie dziś na czczo 75, zobaczymy co będzie po śniadaniu, ale przez ostatnie dwa dni miałam strasznie zwariowane cukry, tzn. jadłam strasznie dużo, bo z siostrą sobie dogadzałyśmy i miałam w okolicach 100, szaleństwo! Zaczęłam się zastanawiać czy glukometr mi się nie popsuł :szok: Boję się, że z początkiem tygodnia znowu nie będzie łatwo :/
Wczoraj na noc zjadłam strasznie dużo! A na koniec doprawiłam nie mlekiem, ale maślanką, bo wyczytałam w necie, ze też może być. No i dziś ketonów troszkę mniej, ale nadal są. Trudno, będę walczyć dalej. Mam nadzieję, że mojej Małej te głupie ketony nie zaszkodzą.
Która to mierzy ketony z Was? Powiedzcie mi co oznacza to, że ten pasek czasem się nie farbuje do końca? Tzn że jest pomiędzy?

Ja mierzę za pomocą tych pasków. Mi też tak się czasem zdarza, że nie wiadomo do końca jaki wynik, więc się wpatruję, wpatruję i staram się stwierdzić, do którego koloru bardziej pasuje. I zwykle jestem skłonna bardziej ku lepszemu wynikowi;-)

O, to ja z moimi cukrami nie będę ryzykować z twixem;-)Starczy mi próba z pizzą :happy:
A zastanawiałam się już, żeby się skusić...
Poczekam jeszcze trochę..2 m-ce może dłużej:-)

u mnie z rana znów dziś 88,więc myślę że ok:-) dziś czeka mnie wizyta u lekarza, mam nadzieję że z Dzidzią wszystko dobrze:-)

Ostatnia edycja:
hejka!
u mnie 89, w normie, ale...no dobra, już się nie czepiam ;-)
wczoraj przed snem zjadłam ciasteczko (zamiast placka drożdżowego) i mleko i poszłam spać. Ciasteczko pyszne, ale takie słodkie mi się wydało!Jakbym mogła, to za wiele bym ich nie zjadła:-D

z Dzidzią na pewno ok:-)znacie już płeć?

ja wczoraj przed snem zgrzeszyłam, bo zjadłam lody muffinkowe :rofl2: no ale co zjadłam to moje a w sumie cukier z rana w normie :-) u mnie podejrzenie jest na razie płci:-) ma być dziewczynka ale podobno gdy ma być dziewczynka to nigdy nie wiadomo na 100%:rofl2: :-) w poprzedniej ciąży to pani doktor już mi powiedziała w 13 tygodniu co podejrzewa i się potwierdziło:-)

reklama
Dzień dobry :)

Ja dziś nie mierzę. Mam nadzieje, że jestem w normie :-D Co by nie gadać, Wasze poranne wyniki są w normie więc należy się cieszyć :)

Aniolek powodzenia na wizycie :) Ja bym nie zasnęła po tych lodach tylko pewnie bym po godzinie cukier zmierzyła :p

A ja dziś miałam ketony znów trochę mniejsze. Ciekawe czy to przez tą maślankę? :-) Zobaczymy jak będzie jutro rano :)

U nas ma być dziewczynka, choć wszyscy wokoło mówią (poza lekarzami), że będzie chłopak. A teściowa i moja babcia są o tym święcie przekonane, bo mówią, że wyglądam na chłopaka, że jestem strasznie szczupła i mam tylko piłkę z przodu. A lekarka mi powiedziała, ze to od budowy zależy a nie przesądów :-D Poza tym 2 lekarzy obstawia dziewczynkę już od 12 tygodnia i ja sama ostatnio widziałam w 3D, że dziewczynka wypisz wymaluj :-D Jak będzie chłopak też się będziemy cieszyć, bo jest nam to obojętne byle wszystko było szczęśliwie ;-)
Dziewczyny, a jak Wasza waga przy tej diecie? Ja mam niby 2 kg na plus, ale ciągle jeszcze jestem na minusie. I tak się zastanawiam czy to raczej dziecko nie jest te 2kg na plus a ja stoję w miejscu?
A poza tym....Mamo! Jak zaczęłam puchnąć w nogach!!!!:szok: Wczoraj jeszcze chłodno było a od dziś podobno upały mają przyjść!:szok: Aniolek,Kulka wiecie coś o tym?!

Do góry