reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
U mnie normalnie rewolucja. Już byłam gotowa zjechać z insuliną na śniadanie do 26j, a tu dziś 136 :cool:. Rano pojawiają mi się ketony w moczu (na czczo), więc chyba będę musiała w nocy zjeść kanapkę. Ogólnie bardzo szybko spada mi poziom cukru, więc musze to częściej kontrolować (już mnie znów paluszki bolą)-i wtedy na szybko 1ww jakiegoś soku.

Syla a może nie byłoby takiej zwyżki gdybyś do tego dorzuciła warzywa ?

hej

Kiedys pisałam tu do was, ale jakos nie miałam weny zawsze by sie udzielac, do tego czasu brak.

agnieszka- czy ty bedziesz rodziła w Bydgoszczy? ja jestem z Torunia i bym chciała rodzic w MSWiA na Markwata, nie byłam tam, a jestem juz na finiszu i mam pytanie czy z cukrzycą tez tam przyjmują porody? ja stosuje diete, nie mam insuliny. Bardzo byłabym ci wdzięczna za odp.
A co myślisz o szpitalu na Szpitalnej? tez jest ok?

aga a powiedz mi jeszcze ten na szpitalnej jest ok? bo w sumie mam bliżej do niego? mi chodzi głownie o karmienie butelką, czy nie robią problemów w nim, bo ja na 100% bede musiała dokarmiac dziecko sztucznym mlekiem ze względów zdrowotnych z piersiami, a w Toruniu jest mega problem bo juz to raz przeszłam, ogromną gehenne ze chce dokarmiac dziecko które z dnia na dzien traciło wagę.

Korba ja nie wiem jak jest w tym szpitalu bo ja też pierwszy raz tam będę a muszę tam bo tam mnie leczą na cukrzycę i biorę insulinę, jak bym miała do wyboru yo rodziła bym w Tucholi w szpitalu bo tam mam najbliżej a do bydy mam prawie 80 km

dziewczynki jak tam wasze cukry ? Bo mi dzisiaj coś zaszalał i po obiedzie 138 ale za dużo sobie pozwoliłam

Korba jak leżałam na patologii to była dziewczyna, która mówiła, że nie będzie karmić, bo bierze leki i położne w żaden sposób tego nie komentowały. Nie wiem jak to potem wyglądało (po porodzie) z nastawieniem personelu.

Agnieszka u mnie różnie z cukrami, najgorsze te ketony na czczo-zaliczyłam dzisiaj ostatnie stadium w skali, ale nie pojechałam do Bydzi. Od dziś dokładam sobie kanapkę w nocy-zobaczymy z jakim skutkiem. Jaki typ porodu Cię czeka ? Na ile dni przed porodem masz się stawić w szpitalu ?

Ostatnia edycja:
Tigla ja mam rodzić sn, a do szpitala mam się stawić 11 kwietnia a termin z Om mam na 18 z USg na12

a ja spać nie mogę :( brzuszek niby nisko ale strasznie dusi i ciężko się oddycha

Ostatnia edycja:
Mi lekarz wyznaczył na 10-go kwietnia ostatnią wizytę i wtedy sądzę w ciągu ok. tygodnia poród-jestem ciekawa jak to wszystko ma wyglądać od strony cukrzycowej. Ja będę mieć cc. Wiesz coś więcej ?

reklama
Mi moja diabetolog mówiła ze położą mnie tydzień wcześniej, będą odstawiać insulinę i będę rodzić już tak jak bym była zdrowa

Kobietki Z okazji Świąt Wielkanocnych:
miłości, która jest ważniejsza od wszelkich dóbr,
zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze.
Pracy, która pomaga żyć.
Uśmiechów bliskich i nieznajomych, które pozwalają lżej oddychać
i szczęścia, które niejednokrotnie ocala nam życie.

Ostatnia edycja:
Do góry