reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

elmoo - ja dawalam zimną herbatę do łóżka i pił na leżąco aż zasnął znów, w ten sposób zminimalizowałam pobudki do 1 w nocy, ale tej jednej już nie dałam radę zminimalizować i do dziś się budzi. Muszę go kłaść najwcześniej o 21.30 spać, zasypia wtedy najwcześniej o 22 i wtedy budzi się ok 3-5 rano na mleko i pije w pół śnie i zasypia ale tylko wtedy gdy jest włączone akwarium (bez akwarium za chiny nigdy nie zaśnie). Jeżeli nie pośpi w dzień nic a nic to potrafi przespać całą noc od tej 22 - 7 :)
Najlepiej jak dziecko jest smoczkowe, bo zamiast cyca dajesz smoczka i po jakimś czasie dziecko powinno zasnąć - tak najszybciej od cyca nocnego odzwyczajasz :)

POWODZENIA

reklama
Elmoo my nic nie robiliśmy, wyrósł sam z pobudek nocnych.

My herbatkę robimy wieczorem i podajemy w temperaturze pokojowej na leżąco. Później jak nie zaśnie to dostaje smoka.

Ja cierpię bo od 15 mnie boli głowa, teraz M mnie jeszcze wkurzył i głowa bardziej boli :| Niby nic szczególnego a jednak... kurde kretyn nad kretynami! Od kilku lat co jakiś czas (co kilka dni-tygodni) boli go ząb i WIECZNIE znajdzie jakąś wymówkę, dlaczego nie pójdzie do dentysty. Szlag mnie już trafia kiedy słyszę "ząb mnie boli". Nie wiem co mam zrobić żeby poszedł w końcu, zanim Filip zakuma i będzie mówił że nie pójdzie do dentysty bo to straszne i tatuś też nie chodzi :| Wrrrr...

Ostatnia edycja:
Agga zarejestruj m do dentysty, zadzwon do niego i pow, ,ze ma ustalony termin :)

Elmoo Natan od 4 miesiąca przesypiałnocki, ostatnio jak zaczął się przebudzać to sam bierze smoczek i zasypia. Herbatkę ma zawsze w łóżeczku jakby się mu zachciało pić, a jak się rozbudzi to nic nie pomoże niestety. Był taki moment ostatnio , że przebudzał się po 3 h spania, jakby robił sobie drzemkę i do 4 szalał dlatego kładłam go o 21.30-22.00. Zosia ma już rok to napewno w nocy znajdzie butelkę w łóżeczku, postaw koło poduszki. Ja mojemu kupiłam nakładki na butelkę do aventu, żeby zachęcić go , aby pił sam, teraz bez problemu bierze butlę.

witam

Ach doła mam mała nie chce butelki. Zero akceptacji. W sumie próbowaliśmy 5 razy i za każdym razem ryk. Dzisiaj to sam widok butelki doprowadził ją do łez. Już nie wiem co robić, jeszcze bardziej nie wyobrażam sobie powrotu do pracy. Nie chce jej zmuszać bo serce mi pęka jak ona płacze, potem długo się uspokaja przy piersi...

Iryska nie wiem czy Cię to uspokoi ale moja też nie chciała. Ani butelki ani żadnego mm w niej ani nawet mojego mleczka w butli mała była żywą antyreklamą kampanii bebillonu Mama wraca do pracy :p pluła nim dalej niż widziała zresztą i bebikiem i nanem też - więcej nie próbowałam bo to i tak sporo paczek do wywalenia było. Po pierwsze w 5 miesiącu zaczęłam małej serwować kaszkę bobo vita owocową łyżeczką i smakowała bardzo i to dostawała zawsze rano. Jak poszłam do pracy to rano dawałam pierś a potem jak się obudziła po jakiejś godzince półtorej niania dawała jej tą kaszkę. Za jakąś godzinę dwie jadła deserek i znów za jakiś czas był obiadek i potem już mamunia z cycusiem :)) i udało się a do butli z czasem przywykła i piła z niej herbatkę chociaż bardzo długo wypijała tylko butlę 150 ml przez cały dzień, ale nadrabiała piersią wiec bilans był ok. Także nie przejmuj się - są takie przypadki ;) mała potrzebuje po prostu więcej czasu.

Agaa
bardzo fajne te puzelki. U nas od miesiąca furorę robi taka zwyczajna wieżyczka z kółkami - proste i mała układa już sama :IKEA DREWNIANA PIRAMIDKA UKLADANKA MULA (858079552) - Publiczne Archiwum Allegro

Nice
tego bebillonu HA mam mała puszke nieotwierana nr2.

A my byłyśmy dziś na szczepieniu - odra świnka różyczka brrr nie lubię!!!. Mała pomykała po całym ośrodku (chodząc z nią wcześniej na szczepienia patrzyłam na te roczniaki jak pomykają a tu już mój smyk z prędkością światła zasuwa :)). Mamy 9500 i 73 cm na 13,5 miesiąca. W sumie jak to z tym wzrostem, bo ubranka na 74 już maławe się robią i 80 taka optymalna jest?..ooo.. teraz całkiem głupia jestem bo pielęgniara w książeczce napisała 79 ale to chyba niemożliwe?! mi się wydaje że było te 73:p

Ostatnia edycja:
Irysko a ile butelek juz wyprobowalas? Moj na poczatku chcial TT, Aventu za nic nie wziol, a w koncu skonczylo sie na Babybrown ( kurcze zapomialam firmy, drogie jak cholera i klopotliwe bo duzo mycia )i zadnego innego do dzis nie chce wziasc! Moja kolezanka wyprobowala 7 butelek zanim mala zechciala z jakiejs ssac:) wiec probuj :)

na pierwszy ogień poszła butelka aventu, przed chwilą kupiłam nuka. Zobaczymy. Nie wiem czy jutro próbować dalej czy może z łyżeczką próbować a butelkę na za jakiś czas odłożyć?

Irysko no właśnie bo butelka pewnie też ma znaczenie a raczej smoczek do niej. U nas próbowałam Tomy Tippe, Avent i Lovi a zaakceptowany został NUK i podobnie było ze smoczkiem tylko NUK :) Powodzenia w poszukiwaniach :-)

Irysko- to akurat Nuk nie wiele sie rozni od Aventu. Wiec wiekszosc dzieci lapie TT ale moj tylko dr.brown - o tak to sie nazywa :) a nie jak tam
Powymyslalam bzdury:) a smoczkow to mialam 12 - wszystkie firmy swiata :) i zadnego nie chcial!

reklama
Do góry