reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Wiolan jak ustaną śniegi to widzimy się we wrocławiu :))) pyszna kawka do tego jeszcze większe ciacho i od razu humory się poprawią :D Jak tak czytałam Twój post to aż dech mi zapiera bo w takich sytuacjach najgorsza jest bezsilność i niewiedza co dokładnie dziecku dolega. A u nas zauważyłam, żę Natanowi ucieka jedno oczko, trzeba się przyjrzeć, ale muszę zadzwonić do okulisty choć brat mówił, że okulistka u jego córki powiedziała, że to normalne do 2 lat - ale będę spokojniejsza

KasiaB ja na początku a tak naprawdę do dopóki karmiłam Natan piersią to jadłam bez przypraw i wszystko jałowe - ale to dlatego ,żę niestety przechodził okropną kolkę i nie chciałam , żeby jeszcze bardziej go bolało, jedyne co jadłam babki pakowane, ale po rozmowie z położną zaczełam piec swoje bo to sama chemia, choć zdania na temat żywienia w czasie karmienia piersią są różne, a większość przeważa, żeby jeść wszystko - u mnie to się nie sprawdziło. Ja zawsze byłam twarda i wiedząca co chce a odkąd jest mały to zrobiłam się przewrażliwioną matką a nawet słyszałam, że nawiedzoną :))) ale myślę , że to mija bo czym starszy tym bardziej podchodzę do tego elastycznie

Nice - gril chandra - sama nie wiem skąd ona mnie dopada - jakoś nie mogę sama siebie podnieść, borykam się co robić , czy szukać pracy takiej jak chce wg wykształcenia i doświadczenia i na miejscu czy dalej co wiąże się z tym, że małego nie będę za wiele widzieć a w mojej sytuacji będzie widzieć nianie czy szukać pracy jakiejkolwiek - sama nie wiem co robić. D o końca roku przeglądam ogłoszenia ale nie wysyłam bo mówią, że na koniec roku pracy się nie szuka - mówiła mi to specjalistka i chyba jestem zmęczona, mam nadzieję, że jak przyjedzie moja mama to trochę odpoczne i mi to minie - a wszystko jakoś jest do d...y

Natanek w sobotę odkrył schody - a teraz to wchodzi tak szybko a jeszcze jak jestem za nim to sie cieszy, ze schodzenie jest różnie, ale pilnuje, żeby schodził tyłem i powoli mu to wychodzi:)))

reklama
Kasia_B kochana u mnie cukrzyca poszla w zapomnienie jak wrocilam do domu zmierzylam cukier po zjdzeniu slidkiego i wynik byl super ...... juz nie mierze ale wcinam wszstko powiem ci ze ja stopniowo jadlam ..ale okazuje sie że malemu nie szkodzi ani smażone ani slodcze ..nic sie nie dzieje jak zjem cos smażonego ..słodkie tez uem ale wiadomo z umiarem .... oczywiscie nie jem nic wzdymającego ....musiz wypróbować na sobie moja koleżanka np nie może jeść nic smażonego ...przesrane .... wszystkiego po trochu tak mi położna mówiła .... a jak ci idzie karmienie ?? ja karmie moim mleczkiem i dokarmiam ale teraz kupilam laktator i zwiekszam pokarm zeby staczylo malemu tylko moje i sztuczne chce idstawic narazie jeszcze wieczorem dokarmiam i nad ranem ..no i czasem w dzien sie zdazy zalezy jak mleczko sciagne ale juz coraz wiecej mam

Kasia B ja już po koniec karmienia próbowałam czekoladę i nic nie było to ją jadłam, Natan nie miał problemów z kupą po niej a mama była całą zadowolona, niestety waga po ciąży mi nie zeszła, myslałam, że uda mi się zrzucić chociaż do 57 ale nadal 60 i ani grama mniej, a teraz po mikołaju hm słodyczy mnóstwo i nie chcę , żeby się zmarnowały

Któraś z dziewczyn pytała o spotkanie, to my z Wiolan , Aureolcią i Majką się umówiłyśmy,Majka nie dojechała bp grypa ją rozłożyła ale Wiolan i Aureolcia tak, rewelacyja - suepr jest się spotkać :D mam nadzieję, że kolejne spotkanie zrealizujemy jak minie zima :))))

Gabrysiu: ja jestem jak najbardziej za..moze do wiosny to juz swoje auto bede miala, wtedy bede bardziej mobilna... a jak u ciebie z praca?? cos wiecej wiadomo??

a z oczkiem to się nie stresuj.. Agacie też jedno lewe do środka ucieka.. ale to u dzieci do 2 r.ż. fizjologia, bo każda gałka pracuje oddzielnie.. dopiero koło 2 roku życia gałki współpracują... jeśli będzie ten problem jak skonczy 2 latka to wtedy idź do okulisty....

Kasia: gratuluję zdrowiutkiego syncia....

Agula8888: super, ż eten czas taks zybko zleciał.. teraz to co?? zostajecie na jak długo razem??

Ostatnia edycja:
Wiola co do pracy to ostatnio dostałam telefon, że to miejsce na któym mi zależało niestety nie powstanie i nie wiem czy kiedykolwiek, a akurat tam by mi pasowało bo blisko. Dziękuje za informacje dot oczu, włąsnie miałam dzwonić do okulisty, ale jeżeli tak piszesz to poczekam i zobaczę jak to będzie dalej wyglądać.

Wiola znasz nazwe dobrej maści na blizny dla dziecka rocznego? Dopiero po 13.01 idę na szczepienie i zapytam a już teraz mogę smarować bliznę, żeby zeszła, mam nadzieję, że nie będzie śladu

wiolan No nie długo niestety bo tylko 3 tygodnie ..ale teraz S nie będzie jeździł na pół roku ale na 2 miesiące i miesiąc w domku więc jakoś już lepiej niż pół roku .....jak się tam wszystko poukłada Niko troszkę będzie wiekszy to będę jechać do niego ale póki co jestem narazie z małym w PL ... ..

Nie wiem co o tym myśleć Niko od czasu do czasu kaszle ..nie że często ..ale parę no dzis z 2-3 razy zakaszlał ..kurcze nie wiem czy to ślinka czy zaczyna się coś dziać zachowuje sie ok je śpi gorączki nie ma ....kiedy sie martwić że jest kaszel czy dziecko wtedy kaszla cały czas czy czasem jaki jest ten kaszel jak to odróżnić ......?? Chcialam dzis wyjsc na spacerek ale zrezygnowalłam ..wolę dmuchać na zimne ..ale od paru godzin nie kaszlał ..w sumie tylko rano zakasłał 2-3 razy
gabrielka1308 to ja pytałam o spotkanie no i jeśli po zminie będzie taki plan to ja bym się pisała a w jakim mieście było spotkanie ??

reklama
Wiola co do pracy to ostatnio dostałam telefon, że to miejsce na któym mi zależało niestety nie powstanie i nie wiem czy kiedykolwiek, a akurat tam by mi pasowało bo blisko. Dziękuje za informacje dot oczu, włąsnie miałam dzwonić do okulisty, ale jeżeli tak piszesz to poczekam i zobaczę jak to będzie dalej wyglądać.

Wiola znasz nazwe dobrej maści na blizny dla dziecka rocznego? Dopiero po 13.01 idę na szczepienie i zapytam a już teraz mogę smarować bliznę, żeby zeszła, mam nadzieję, że nie będzie śladu

a próbowałaś contractubex?? a gdzie Natan ma blizne?? zazwyczaj u takich dzieci po czasie blizny zanikają.. dzieciom bardzo szybko narasta nowa skórka w miejscu gdzie była blizna i wypycha bliznę a ta się zwyczajnie złuszcza....
ja mając chyba 4 czy 5 lat miałam operację wycięcia przepukliny i blizny żadnej nie mam obecnie.. od jakiś 15 lat nie zauważam jej i nawet nie umiem jej zlokalizować...

wiolan No nie długo niestety bo tylko 3 tygodnie ..ale teraz S nie będzie jeździł na pół roku ale na 2 miesiące i miesiąc w domku więc jakoś już lepiej niż pół roku .....jak się tam wszystko poukłada Niko troszkę będzie wiekszy to będę jechać do niego ale póki co jestem narazie z małym w PL ... ..

Nie wiem co o tym myśleć Niko od czasu do czasu kaszle ..nie że często ..ale parę no dzis z 2-3 razy zakaszlał ..kurcze nie wiem czy to ślinka czy zaczyna się coś dziać zachowuje sie ok je śpi gorączki nie ma ....kiedy sie martwić że jest kaszel czy dziecko wtedy kaszla cały czas czy czasem jaki jest ten kaszel jak to odróżnić ......?? Chcialam dzis wyjsc na spacerek ale zrezygnowalłam ..wolę dmuchać na zimne ..ale od paru godzin nie kaszlał ..w sumie tylko rano zakasłał 2-3 razy
gabrielka1308 to ja pytałam o spotkanie no i jeśli po zminie będzie taki plan to ja bym się pisała a w jakim mieście było spotkanie ??

jeśli Nikoś ma dużo śłiny, to najprawdopodobniej odkaszluje tą ślinkę.. obserwuj i patrz czy nie ma temperaturki.. jakby miał temperaturke to szybciutko wtedy do lekarza idź.. wcześniej bym czekała.... ew. możesz np. przyłożyć swoje ucho do gołej klatki Nikosia i posłuchać jak oddycha.. jakbyś słyszała takie szmery (są dobrze wyczuwalne jeśli są) to wtedy do lekarza... bo czasem może nie być temperatury a zapalenie oskrzeli tak...
dodatkowo połóż Nikosia na brzuszku, ze swojej dłoni zrób taką jakby łódeczkę i lekko oklepuj mu plecki.. od dołu do góry.. to mu pomoże odkrztusićto co mu ewentualnie zalega....
a kujawsko-pomorskie to gdzie dokładnie>???

Do góry