reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja czuję malucha od 16 tc, wspaniałe uczucie:)
teraz kiedy rozpoczyna się 20 tydzień maluch "nawala" mnie od środka ile wlezie!
Mój maluch jest bardzo aktywny wieczorem pomiedzy 20.00 a 22.00, ale generalnie cały dzień sie kręci i kopie.
dziewczynki które nie czujecie jeszcze ruchów, spróbójcie położyć sie bezpośrednio po jedzeniu, wyciszyć i wsłuchać w swój organizm, dostarczona dawka energii pobudza maluchy.

reklama
Daga czytalam na innych forach,ze dziewczyny na poczatku to z 5 dni przerwy mialy,a potem znowu,ono sie rusza tylko delikatnie,ze nie czujesz,bo malusienie.
Nie martw sie zmeczylo sie,teraz zbiera sily zeby dac ci popalic:-)

Daga czytalam na innych forach,ze dziewczyny na poczatku to z 5 dni przerwy mialy,a potem znowu,ono sie rusza tylko delikatnie,ze nie czujesz,bo malusienie.
Nie martw sie zmeczylo sie,teraz zbiera sily zeby dac ci popalic:-)

Ja zaczęłam czuć ruchy w 15t 5 d, a potem, tak jak piszesz aniu.falko, nic nie było przez kilka dni :sorry2::baffled::confused:, a teraz to już codziennie, więc to chyba normalne :tak:. Najbardziej czuję, jak leżę, dziś rano ok. 5.30 też fajnie dzidziulek kopał, no i wieczorkiem, albo jak coś zjem.

No to moje małe dziś przebiło się swoja mocą przez zwały tłuszczyku i po raz pierwszy kopniecie było mozna odczuć bez problemu kładąc rękę na brzuchu.

wczoraj nastawilismy dla malucha mozarta, bo niby dzidzie lubia i cos musi w tym byc bo pukalo dosc zywiolowo...:-):tak: uczucie gigant

Jak my to liczymy? Mi się dopiero zaczął 17-sty tydzień, a termin mam na 15.01, więc jeśli Marylion ma dwudziesty, to powinna być grudniowa? :-(

no chyba tak, bo ja zacznę 19 tydzień a termin mi wychodzi na 4 stycznia :) ale w sumie sama nie wiem, wg mnie powinnam w połowie stycznia mieć termin, co usg to inna data mi wychodziła :) ja miałam bardzooo nieregularne miesiączki, czasem dostawałam po 30 dniach, a czasem po 45, 46 :] więc ciężko mi ustalić termin według OM :)

reklama
mamjakty zaczniesz 20 tydzień :-). To jak z urodzinami. od 0 do 6 dnia trwał pierwszy tydzień, potem miałaś 1 tydzień i 1 dzień, czyli skończony 1 tydzień, czyli zaczęty 2 :-). I teraz tak samo, masz 18 t i 6 d, czyli skończony 18 tydzień i 6 dni 19 tygodnia, czyli 19 tydzień Ci "leci" :-).

Ja mam 27 lat, skończyłam 27 rok swojego zycia, czyli zaczęłam 28 :-). Mój Jaś skończył jeden roczek, czyli zaczął drugi i ma teraz rok i trzy miesiace :-).

Rozumiesz?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry