reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja czuję malucha od 16 tc, wspaniałe uczucie:)
teraz kiedy rozpoczyna się 20 tydzień maluch "nawala" mnie od środka ile wlezie!
Mój maluch jest bardzo aktywny wieczorem pomiedzy 20.00 a 22.00, ale generalnie cały dzień sie kręci i kopie.
dziewczynki które nie czujecie jeszcze ruchów, spróbójcie położyć sie bezpośrednio po jedzeniu, wyciszyć i wsłuchać w swój organizm, dostarczona dawka energii pobudza maluchy.

reklama
Daga czytalam na innych forach,ze dziewczyny na poczatku to z 5 dni przerwy mialy,a potem znowu,ono sie rusza tylko delikatnie,ze nie czujesz,bo malusienie.
Nie martw sie zmeczylo sie,teraz zbiera sily zeby dac ci popalic:-)

Daga czytalam na innych forach,ze dziewczyny na poczatku to z 5 dni przerwy mialy,a potem znowu,ono sie rusza tylko delikatnie,ze nie czujesz,bo malusienie.
Nie martw sie zmeczylo sie,teraz zbiera sily zeby dac ci popalic:-)

Ja zaczęłam czuć ruchy w 15t 5 d, a potem, tak jak piszesz aniu.falko, nic nie było przez kilka dni :sorry2::baffled::confused:, a teraz to już codziennie, więc to chyba normalne :tak:. Najbardziej czuję, jak leżę, dziś rano ok. 5.30 też fajnie dzidziulek kopał, no i wieczorkiem, albo jak coś zjem.

No to moje małe dziś przebiło się swoja mocą przez zwały tłuszczyku i po raz pierwszy kopniecie było mozna odczuć bez problemu kładąc rękę na brzuchu.

wczoraj nastawilismy dla malucha mozarta, bo niby dzidzie lubia i cos musi w tym byc bo pukalo dosc zywiolowo...:-):tak: uczucie gigant

Jak my to liczymy? Mi się dopiero zaczął 17-sty tydzień, a termin mam na 15.01, więc jeśli Marylion ma dwudziesty, to powinna być grudniowa? :-(

no chyba tak, bo ja zacznę 19 tydzień a termin mi wychodzi na 4 stycznia :) ale w sumie sama nie wiem, wg mnie powinnam w połowie stycznia mieć termin, co usg to inna data mi wychodziła :) ja miałam bardzooo nieregularne miesiączki, czasem dostawałam po 30 dniach, a czasem po 45, 46 :] więc ciężko mi ustalić termin według OM :)

reklama
mamjakty zaczniesz 20 tydzień :-). To jak z urodzinami. od 0 do 6 dnia trwał pierwszy tydzień, potem miałaś 1 tydzień i 1 dzień, czyli skończony 1 tydzień, czyli zaczęty 2 :-). I teraz tak samo, masz 18 t i 6 d, czyli skończony 18 tydzień i 6 dni 19 tygodnia, czyli 19 tydzień Ci "leci" :-).

Ja mam 27 lat, skończyłam 27 rok swojego zycia, czyli zaczęłam 28 :-). Mój Jaś skończył jeden roczek, czyli zaczął drugi i ma teraz rok i trzy miesiace :-).

Rozumiesz?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry