reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mnie też coś zaczeło smyrać :-) I to zazwyczaj jak położe sie na lewym boku....Uczucie jest przecudne...coś tam sie rusza ale wiesz że to nie twoje jelita :-D

Teraz sie cieszymy a jak nas skopie za kilka miesięcy po żebrach to już nam tak wesoło nie bedzie hehehe :-D :-D

reklama
Albo w nere, hehe..
Moje sobie tez wkoncu przypomnialo i po prawie tygodniu przerwy daje non stop. Nawet jak przy biurku siedze w pracy

moje maleństwo miało kilka dni przerwy ale od weekendu daje o sobie znać codziennie rano południe i wieczór. Czasami są to delikatnie puknięcia a czasami już mocne kopniaczki. Wczoraj to aż podskoczyłam :-)

Jejku a ja nadal nic nie czuję, wsłu****e sie w siebie jak mogę i nic tylko serducho mi pika sto razy szybciej ze zdenerwowania:-(...

ja też jeszcze nic nie czuję, a niby powinnam, bo już w tym tygodniu zazwyczaj czuje się ruchy, ale moja koleżanka była na usg w 22 tyg ciąży, tez nie czuła ruchów, a lekarz powiedział jej, że to różnie bywa, że właściwie od teraz może zacząć coś czuć :) więc ja ciągle czekam :D

Ja też jeszcze nie czuję ruchów ;( chyba, bo może nie potrafię odróżnić. Wydaje mi się, że to raczej jakieś ukłucia w brzuszek. Ale wkrótce napewno wątpliwości miną ;-)

A moja Dzidzia była wczoraj wieczorkiem wyjątkowo ruchliwa... Aż mi się taki uśmiech od ucha do ucha na twarzy się pojawił...;) Od dzisiaj powróciły bóle brzucha - te rozciągające, więc Maleństwo rozpycha się i rośnie ile wlezie:)
Dziewczyny nie martwcie się, moja przyjaciółka poczuła pierwsze ruchy dopiero na przełomie 21/22 tyg...

reklama
Jak widać kazdy ma inną teorię na to kiedy "powinno"poczuc sie pierwsze ruchy.Moja lekarka stwierdziła,ze jeśli wydawało mi się,ze coś czułam koło 18 tygodnia to trochę za szybko.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry