reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Jak my to liczymy? Mi się dopiero zaczął 17-sty tydzień, a termin mam na 15.01, więc jeśli Marylion ma dwudziesty, to powinna być grudniowa? :-(
moja ginka mi wytlumaczyla, ze 18 tyg+ 4 dni=19 tydzien....ja we wtorek mam 19+0 (czyli pelny 19 tydzein), wiec w srode zaczynam 20 tydzien. zamowilam sobie tez pare newsletterow, przychodza do mnei w srody i potwierdzaja ta teorie:tak:

reklama
Proste, masz pelnych osiemnascie tygodni i kilka dni z nastepnego czyli jestes w 19-tym.

boze dziewczyny dajcie spokuj z tymi tygodniami ja w pierwszej ciazy sie z tym nie umialam polapac teraz tez nie umiem :confused:chyba mam 17 tydzien. a nie juz niedziela czyli 18 a i tak mysle ze lekarze zle obliczyli i urodze przynajmniej tydzien pozniej. ok do rzeczy chcialam sie pochwalic ze czuje moje malenstwo juz od ponad tygodnia:-D. szalej co chwile , niestety reka jeszcze nie wyczowam. najlepsze ze czekalam na bombelki tak jak bylo z pierwszym a zaczelo sie odrazu od mocnych kopniakow. pewnie bedzie chlopak:-)

Z tymi wyliczeniami tygodni to rzeczywiście koszmar, każdy kalkulator liczy inaczej, ja słucham się tylko ginekologa, bo inaczej bym sie pogubiła. Suwaczek też mi przekłamuje, ale nie moge go jakos zmienić.
Mój maluch tez bardzo szaleje, czasem myślę sobie czy on w ogóle śpi, albo śpi tylko chwilke potem znów baraszkuje.

a u mnie dopiero od dwóch dni jakieś babelki ... no cóż Jowi czułam dopiero pod koniec 19 tyg.. ale wtedy to juz bardzo wyraźnie, a teraz w 17 tyg takie słabe kopniaczki a właściwie pukanie czasami.. ale chyba to juz to..:)

Kopniaczków narazie nie czuje,ale czuje takie od dzasu do czasu takie smyranie Bardzo mi sie podoba. Juz nie mogę sie doczekać USG zeby popatrzeć jak krusznka bryka.

reklama
zazdroszczę Wam czucia ruchów maluszków, u nas na razie cisza;-) ale czekam z niecierpliwością

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry