reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Chyba chciałabym już to kop, kop poczuć:)) Narazie tylko delikatne pieszczoty od środka czuję, ale i to jest super. Ponieważ mężuś zniecierpliwiony że nic nie może jeszcze poczuć, to kupił sobie stetoskop i w ten sposób uczestniczy w figielkach Maleństwa:)

A ja powoli kończę 16 tydzień i NIC NIE CZUJĘ! Zazdroszczę mamuśkom, które już czują... Nie martwię się, bo jak same piszecie, w pierwszej ciąży to i do 20-stego tygodnia można czekać, ale już bym tak chciała...

Czy są jeszcze takie dziewczyny, jak ja? Bo na razie z Waszych opisów to odnoszę wrażenie, że wszystkie styczniowe dzieciaki już kopią na potęgę.

Melulu moje mnie raz porzadnie kopnelo, a poza tym czuje czasem "cos " w brzuchu, ale to nie sa kopniaki. Najwyzej musniecia.

ja też jeszcze nic nie czuję, albo nie wiem, że to coś, to już są jakieś ruchy :(
ale z tego, co czytam, mamusie które już mają po jednym dzieciaczku piszą, że jeszcze będzie się miało dość tych kopniaków :D ciekawa jestem jakie to będzie uczucie :)

Paweł jak na razie odezwał się silnie tylko przy jednej okazji... W ostatnią niedzielę w czasie mszy puknął mnie silnie trzy czy cztery razy w czasie kazania. Nie wiem czy to oznacza, że pójdzie na duchownego, czy też okazywał niesmak z pobytu w tym miejscu lub też nie zgadzał się z proboszczem :happy:
Uczucie było niesamowite, aż się śmiałam i kobita obok dziwnie się na mnie patrzyła.
Od tamtej pory nie chciał powtórzyć tego numeru. Może w następną niedzielę?:confused:

dziewczyny spokojnie. Jeszcze trochę i będziemy wszystkie czuć ruchy na maksa. Moje dziecię przed wczoraj mnie porządnie kopnęło a tak to cisza. Z każdym dniem maluszki nabierają więcej siły.

Mnie dzisiaj o 7 rano maluch obudził delikatnymi kopniaczkami. Szybko męża obudziłam i przyłożył rękę i znowu poczuł ale mieliśmy radochę. :-)

reklama
Ja mam taka mala nadzieje,ze skoro teraz jeszcze nie czuje wyraznych kopniakow, to male wrodzi sie charakterem do tatusia. Lepiej,zeby nie bylo moim sobowtorem, bo nie dam sobie z nim rady :-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry