reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja jak gdzieś wychodzę to wtedy jest cisza:tak:, dopiero jak się dziecko poczuje swobodnie i to nie zawsze- to wtedy się rusza bardziej,
ale przy usg nigdy nie są to duże ruchy-raczej te z serii niezauważalnych, a przy ktg ostatnio dopiero zaczęło się ruszać (wcześniej byłam zestresowana i ani razu nie przycisnęłam tego guziczka:-D)

reklama
Moja rusza się niewiele, ale codziennie ze dwa razy dziennie trochę sobie popływa. Poza tym czy czkawkę można zaliczyć do ruchów? :-)

Melulu pewnie ze czkawke mozna zaliczyc;-)moja ma dosc często...
ale dzisij jest bardzo ruchliwa przeciaga sie i kopie:tak:

Dziewczyny moja Pola jak była jeszcze w brzuszku też bardzo często miała czkawkę i potem po urodzeniu przez pierwsze miesiące było to samo. Po jedzeniu czkawka była konieczna:-D:tak: Na początku bardzo się tym przejmowałam, ale później wyczytałam, że dziecko wcale się tak nie męczy jak dorosły mający czkawkę, że to jakoś inaczej odczuwa:-p:rofl2:

W tej ciąży wcześniej też odczuwałam czkawkę. Ostatnio jakby mniej:confused::happy2:

Mój mały ma czkawkę raz dziennie to minimum. Najczęściej ma wieczorem po jedzeniu a i rano mu się zdarza. Popołudniu to rzadko.

reklama
Mój Mateuszek też ruchliwy i to bardzo :tak::-D. Nawet się zmartwiłam, bo dzis jakby mniej :baffled::dry::-(, bo tak to codziennie w kazdej godzinie bło dośc sporo ruchów, jakby wcale nie spał :rofl2::szok:. Nawet mówiłam o tym lekrzowi, czy on się czasem nie zaplątał w pępowinę, ale mówił, że raczej nie i że takie ruchy są normalne :tak:.
A dziś jest spokojny, jak nigdy, zjadłam dość sporo słodkiego, żeby go w ogóle poczuć :-D, bo się wystraszyłam :szok:, bo mam dziś okropne skurcze, ale rusza się, choć mało, ale chyba jest OK :happy2:.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry