reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja jak gdzieś wychodzę to wtedy jest cisza:tak:, dopiero jak się dziecko poczuje swobodnie i to nie zawsze- to wtedy się rusza bardziej,
ale przy usg nigdy nie są to duże ruchy-raczej te z serii niezauważalnych, a przy ktg ostatnio dopiero zaczęło się ruszać (wcześniej byłam zestresowana i ani razu nie przycisnęłam tego guziczka:-D)

reklama
Moja rusza się niewiele, ale codziennie ze dwa razy dziennie trochę sobie popływa. Poza tym czy czkawkę można zaliczyć do ruchów? :-)

Melulu pewnie ze czkawke mozna zaliczyc;-)moja ma dosc często...
ale dzisij jest bardzo ruchliwa przeciaga sie i kopie:tak:

Dziewczyny moja Pola jak była jeszcze w brzuszku też bardzo często miała czkawkę i potem po urodzeniu przez pierwsze miesiące było to samo. Po jedzeniu czkawka była konieczna:-D:tak: Na początku bardzo się tym przejmowałam, ale później wyczytałam, że dziecko wcale się tak nie męczy jak dorosły mający czkawkę, że to jakoś inaczej odczuwa:-p:rofl2:

W tej ciąży wcześniej też odczuwałam czkawkę. Ostatnio jakby mniej:confused::happy2:

Mój mały ma czkawkę raz dziennie to minimum. Najczęściej ma wieczorem po jedzeniu a i rano mu się zdarza. Popołudniu to rzadko.

reklama
Mój Mateuszek też ruchliwy i to bardzo :tak::-D. Nawet się zmartwiłam, bo dzis jakby mniej :baffled::dry::-(, bo tak to codziennie w kazdej godzinie bło dośc sporo ruchów, jakby wcale nie spał :rofl2::szok:. Nawet mówiłam o tym lekrzowi, czy on się czasem nie zaplątał w pępowinę, ale mówił, że raczej nie i że takie ruchy są normalne :tak:.
A dziś jest spokojny, jak nigdy, zjadłam dość sporo słodkiego, żeby go w ogóle poczuć :-D, bo się wystraszyłam :szok:, bo mam dziś okropne skurcze, ale rusza się, choć mało, ale chyba jest OK :happy2:.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry