reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Lawendowa Mojej julce tak zostałao do dzisiaj:-) gdy lezała obok córki kolezanki o miesiac młodszej to wszyscy mysleji ze ta druga ma jakies zabuzenia emocjonalno ruchowe bo jak kłoda leżała a nasz julka machała rączkami i nózkami rzucając usmiechami i dzwiekami w kazda strone:-)

W kocu doszłam do tego zeby wam napisać ze od jakiegos czasu wyraznie czuję jak młody ma czkawkę:-) A jak tam u was z czkawkami u mauszków??

Madzia_33 ja też chyba czuję czkawkę małej, to takie rytmiczne, jakby pulsowanie w brzuszku. Sama nie wiem czy to to, ale cóz innego???

ojej, ja do czkawki jeszcze nie doszłam, może i mała miewa je, ale ja na pewno nie rozpoznaję tego :-( ale mała chyba jest ruchliwa, tylko nie zawsze ja potrafię ją poczuć, bo dziwię się strasznie jak raz czuję ją tak nisko po lewej stronie a za jakiś czas wysoko po prawej :-D już sporo nad pępkiem - i pępek już coraz płytszy mam, już mi pomału zaczyna wychodzić ale jeszcze troszkę mu brakuje :tak:

Marylion to czkawka na 100%

co do pepka to moj wystający okazał się przepuklina pępkową - zapomniałam wam napisac we wtorek po wizycie.. Musze go zaklejac plasterm co młodemu sie nie podobai zaraz daje znac:)

Madzia_33 ja to głupol jestem bo jak to czuję to zaraz wodę popijam, mówiąc mężowi , że mała ma czkawkę i muszę jej dać pić. on się wtedy strasznie śmieje ze mnie.

:-)mi też już powoli pępek wychodzi na wierzch, jeszcze tydzień może dwa i będzie calutki wywalony:-pA mała mi dzisiaj nie daje spokoju:-Drzuca się jak pchła na grzbiecie ale czkawka to chyba nie jest:happy2:;-)

tt2004553fltt.gif

dev010prs__.png

u mnie też pępuszek zaczyna zanikać całkowicie :)
Co do czkawki Dzidziusia to nie mam pojęcia czy to to ale miała jakieś rytmiczne pulsowanie w brzuszku ze dwa razy..ale głowy sobie nie dam uciąć że to właśnie czkawka ;-)

reklama
Czkawki jeszcze nie poczułam, pępek jak nie mój ;-). Na razie nie sterczy ale jest płyciutki i duuużo szerszy :-).
Dzisiaj po raz pierwszy ruchy maleństwa poczuł przyszły wujek - mój brat (i za razem ojciec chrzestny - choć jeszcze o tym nie wie:-D). Załatwiłam to sposobem :-)Położna w szkole rodzenia kazała ćwiczyć oddychanie przeponą. Wujcio trzymał łapki na brzuszku a ja oddychałam. Mała dostała tlenu i dała taki pokaz wujaszkowi że aż się przestraszył i mu było niedobrze :-D:-D:-D:-D:-D delikates jeden
Pierwszy raz w życiu miał okazję poczuć dzieciątko ruszające się w brzuszku. Pewnie to zapamięta :-D:-D:-D:-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry