reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
JA nie liczę bo w sumie jeszcze jest czas..ale jak Maleństwo ma bardziej leniwe dni i mało go czuje to już panikuję hiih :tak:a z tego co piszecie to u Was też raz bardziej aktywny Dzidziuś a raz mniej :)

reklama
jezu,mi to ring sobie zrobil z brzucha....on sie rusza non stop dziewczyny,co to jest 10 ruchow,moj jak mi z seria wyskoczy to i nogi czuje i raczki...juz mnie meczy,a to dopiero poczatek!!!!

Ostatnia edycja:
a co miedzy czasie?? Nie mozna dać sie zwariować.. w tym czasie dziecko ma juz mało miejsca i duzo spi wiec czesto słąbo sie rusza z tej okazji.. Kazde ma swoja porę na ruszanie... Pamietam jak lezałam pod Ktg i panie kazały mi naciskac guzik zawsze kiedy poczuje ruch ale moja julka nigdy w czasie tego badania sie nie ruszała. nawet gdy lezałam tam godzine bo czekałysmy az sie ruszy:) A wyniki badania były wzorowe..

U mnie na katg to był las tycj jedyneczek co zaznaczają wyczucie ruchu, bo mały zły kopał.

Misiek kopie jak diabli, wierci się, a wyczucie bolesnych miejsc ma jak mało kto. Tak sobie przeczytałam tytuł watku, taaa, cudowne :-p.

Zgadzam sie z Kluliczkiem :-D niektóre te ruchy to wcale takie cudowne nie są :-)
Dziś przewalając sie z boku na drugi bok...osiadłam na mieliźnie czyli na plecach i zauwazyłam dziwną "gulę" po prawej stronie....coś mnie gniotło po czym postanowiło sie poruszyć i ułożyć wygodniej oczywiście kopiąc mnie w jakiś narząd....Leeeennnnniiiiiwiec jak diabli.....:-) i jak tu nie kochać takiego maleństwa :-)

Moja księżniczka poszła po mnie;-):-pfo****e cały czas - jak nie trzeba to kopie a jak nasłu****ę i proszę żeby się odezwała to ma wylane i siedzi cicho!!!Ale charakterek-mam tylko nadzieję,że nie po babci..:-p:no::szok:
tt2004553fltt.gif

dev010prs__.png

Moj ostatnio jest bardzo aktywny :-) Niestety dzisiaj mnie chyba za cos ciagnal po lewej stronie brzucha i to nie bylo przyjemne, wrecz bolalo. No i zastanawialam sie nad tymi 10 kopniakami w ciagu godziny. Jak sie obudzilam zaczelam liczyc i 10 mi wyszlo w 3 minuty, a nawet krocej :-D

Celinko i bardzo dobrze przynajmniej bez nerwów się obyło że nie ma tych 10 kopniaków :tak:
Mnie dzisiaj Maluszek o 2 w nocy obudził, i tatuśka też bo miał rękę na moim brzuszku...oj chyba Dzidziuś jakąś dyskotekę robił oj działo się działo..;-)

A ja wiem już dlaczego moja Karolcia kopie najczęściej z prawej strony.
Leży sobie łobuzica główką w dół, kręgosłup wzdłóż lewego boku a nóżki i rączki z prawej strony. Wszytko wiadomo!!!
A dla mnie najfajniejsze są ruchy przypominające "efekt obcego" jak małe przesuwa nożkę lub rączkę tuz pod skórą brzuszka!!!!
Choć muszę przyznać, że to czasem bolesne :)

Ostatnia edycja:
reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry