reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Moje ruchy też są bardzo nieśmiałe, delikatniutkie i tylko wieczorem jak się płasko położę. Tylko dwa razy dostałam pojedynczego kopa. Tak, że dziewczyny na pewno czujecie to samo, tylko to tak subtelne że trudno uwierzyć że to jest to:tak:

reklama
nie panikuję jeszcze, na pewno panikowałabym gdyby nie było możliwości zrobienia usg, na którym ślicznie widać jak mała się rusza :-) może po prostu mała ma dużo miejsca jeszcze ;-)

moj synus juz głową w dół a ja mam wrażenie ze plumka po całym brzuchu ciągle gdzieś indziej go czuję sanajwiecej na dole więc pewnie to łapki albo głowka

dziś jechałam tramwajem pierwsy raz od ponad roku bo maz zabrał mi auto (swoje ma nawarsztacie) i młodemu bardzo sie podobało kulała się cały czas;-) szkoda tylko ze przestałam prawie cała droge tam i spowrotem Miejsce zrobiły mi starsze panie ...

Moja dzidzia to się strasznie kotłuje w brzuszku. Dzisiaj przy obiedzie dała czadu :-) i teraz pytanie: lubi barszcz z fasolką czy nie :-D??? Dziewczyny a prawdziwe boksy dopiero przed nami. Jeszcze będziemy niecierpliwie odliczać dni do porodu ;-)

Ostatnia edycja:
Synuś dostaje świra w szkole. Dzień w dzień czuję w czasie lekcji jak mi szaleje. Ciekawe kiedy dzieciaki zauważą :-D
A dziś nawet udało mi się nagrać jego ruchy kamerą od zewnątrz - w ciągu 3,5 minuty było widać sześć wyraźnych wykopów na zewnątrz - chyba jednak piłkarz (kickbokser?) się szykuje :rofl2:

nie panikuję jeszcze, na pewno panikowałabym gdyby nie było możliwości zrobienia usg, na którym ślicznie widać jak mała się rusza :-) może po prostu mała ma dużo miejsca jeszcze ;-)
Mamjakty, może masz to samo co ja. Dzisiaj mi lekarz na USG wytłumaczył: po prostu mam łożysko na przedniej ścianie macicy i ono amortyzuje ruchy dziecka, dlatego tak długo nic nie czułam. Może u Ciebie też jest łożysko z przodu, a że piszesz, że do tego masz jeszcze trochę własnego tłuszczyku, to Twój maluch musi się przekopać przez naprawdę grubą ścianę :-)

A moje maleńkie dziecię dziś chyba całkiem doszło do siebie i kopie wieczorkiem jak się położe że hej. Skubana jest troszkę złośliwa i jak tatuś chce też poczuć cokolwiek to ...cisza....nic się nie rusza. Wystarczy jak na chwilkę odejmie rękę z brzuszka i znów zaczyna jak szalona :) już nie mam sił do niej - złośnik mały, a później nikt mi nie wierzy, że mała kuksańce daje :)

A mnie synus obudził wczoraj w nocy bo źle się ułożyłam i musiało byc mu ciasno.. dostałam serię kopniaków i już byłam na drugim boku.. zaczyna sie!!!

reklama
A mój Maluszek obudził się dzisiaj przed 6rano jak G szedł do pracy.. na szczęście dostałam tylko kilka kopniaczków w boczek i mogliśmy iść spać dalej...ale wolałam jak odzywał się tak ok 9 hihi

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry