reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
czyli kluliczku ta teoria, że kobiety z tłuszczykiem na brzuszku później odczuwają ruchy nie sprawdza się? hmm, to czemu ja jeszcze nie czuję ;(
no dobra, w przyszłym tygodniu skończę 21 tydzień, to może jak 22 będzie mi szedł to zacznę coś czuć w końcu :) a może moja dzidzia jakaś mała jest :p

Moze ty wcale nie jestes w 21 tygodniu....sama pisalas,ze mialas bardzo nieregularne miesiaczki,moze twoja dzidzia jest o tydzien mlodsza
mi z usg tez wyszla inna data z jednego 14 styczen,a z drugiego 12

reklama
Ja wazylam 4,030!!!! i urodzilam sie 18 dni po terminie...moj Claudio wazyl 3800,takze czekamy na duza dzidzie

Moze ty wcale nie jestes w 21 tygodniu....sama pisalas,ze mialas bardzo nieregularne miesiaczki,moze twoja dzidzia jest o tydzien mlodsza
mi z usg tez wyszla inna data z jednego 14 styczen,a z drugiego 12

raczej jestem - tak tez mi mniej więcej wychodzi jak sobie liczę od zapłodnienia - mniej więcej wiem kiedy to nastąpiło :) tylko wtedy trzeba doliczyć niby te dwa tygodnie - czytałam na wątku głównym o tym i tam właśnie jakoś tak sie liczy. Bo w sumie gdziekolwiek czytam sobie kalendarz ciąży to pierwszy tydzień jest wtedy gdy miesiączka się nam zaczyna :) no nie ważne - wychodzi mi 21 tydzień :)
to jest moja pierwsza ciąża i nie martwię się aż tak bardzo, że jeszcze nie czuję ruchów - rzadko kto przechodzi wszystko "książkowo" :)

No i doczekałam się :-D!Jak ostatnio pisałam, że jeszcze nie czuję żadnych ruchów to na drugi i trzeci dzień były motylki a już w środę poczułam normalne ruchy. Jakie świetne uczucie:-D!!! Aż śmiałam się w głos. Teraz co dzień dzidzia daje mi znać o sobie. Uwielbiam tego szkraba :-)!!!

Dziewczyny jestem przeszczęśliwa:-) leżałam sobie w nocy i myślałam o niebieskich migdałach bo nie mogłam zasnąć(dokładnie to wyobrażałam sobie wizytę w centrum handlowym w poszukiwaniu wózka;-))aż tu nagle jak mnie nie buchnęło w pępek od środka i tak pare razy:-Dpotem jak sie zaczęłam intensywnie skupiać na doznaniach to tak mi serducho bić zaczęło ,że już nic nie mogłam wyczuć tylko własny puls w całym ciele (z emocji):laugh2:Ale rano się powtórzyło to buchanie-mam nadzieje,że to nie był sen!!
2bf80a3232.png

reklama
Moja dzidzia dzis byla taka aktywna,ze az nie moglam w to uwierzyc!!!! To po raz 1wszy tak,wczesniej ruszyla sie chwile delikatnie i spokoj.....
A dzis na plazy na lezaczku mozna byo dostrzec ruszjacy sie delikatnie brzuszek i to dobre 10 minut sie ruszala...
Super,chcialabym zeby juz tak zostalo

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry