reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
czyli kluliczku ta teoria, że kobiety z tłuszczykiem na brzuszku później odczuwają ruchy nie sprawdza się? hmm, to czemu ja jeszcze nie czuję ;(
no dobra, w przyszłym tygodniu skończę 21 tydzień, to może jak 22 będzie mi szedł to zacznę coś czuć w końcu :) a może moja dzidzia jakaś mała jest :p

reklama
Ja wczoraj pierwszy raz dostalam kopa jak zasypialam ze podskoczylam. Chyba po tym USG takie pobudzone

A ja dołączam do tych, co jak Mamjakty na razie czekają. Nadal nic nie czuję. I w ogóle nie czuję się jak w ciąży, nawet brzuszek mi tylko baaardzo symbolicznie urósł, a że nigdy nie miałam płaskiego, to nie widzę dużej różnicy...

czyli kluliczku ta teoria, że kobiety z tłuszczykiem na brzuszku później odczuwają ruchy nie sprawdza się? hmm, to czemu ja jeszcze nie czuję ;(
no dobra, w przyszłym tygodniu skończę 21 tydzień, to może jak 22 będzie mi szedł to zacznę coś czuć w końcu :) a może moja dzidzia jakaś mała jest :p

W poprzedniej ciąży mi się sprawdziła całkowicie, a teraz czułam ruchy wczesniej, ale podobno przy 2 ciąży tak jest.

Dziewczyny zastanawiam sie,czy wielkosc dziecka przy porodzie jest dziedziczona? Tzn., czy jesli nasze mamy rodzily male dzieci, to bedzie duze prawdopodobienstwo,ze my tez takie urodzimy? Wolalabym nie urodzic dziecka, ktore wazy 4,5kg... bo to duzo wiekszy wysilek. Moj brat wazyl po porodzie 1200g ( wczesniak z przelomu 6/7 miesiaca ciazy), a ja urodzilam sie o czasie i wazylam 2200g. Ktos moze ma jaies teorie i doswiadczenia w tym temacie? :-)

Celinko nie wiem jak to jest z wagą.
Ja się urodziłam w 30 tygodniu ciąży z wagą 2100 także waga też ładna pewnie jak bym urodziła się w terminie to też bym swoje ważyła. Mój mąż urodził się o czasie czy nawet 2 tygodnie po terminie z wagą 3600.
A Oliwia urodziła się z wagą 3900. Mam nadzieje że to maleństwo będzie takie samo albo mniejsze nie wyobrażam sobie rodzić ponad 4 kilo. Z usg zawsze wychodziła większa nawet na porodówce lekarz do mnie mówi że dziecko będzie duże. Brzuch też miałam duży.

Dziewczyny zastanawiam sie,czy wielkosc dziecka przy porodzie jest dziedziczona? Tzn., czy jesli nasze mamy rodzily male dzieci, to bedzie duze prawdopodobienstwo,ze my tez takie urodzimy? Wolalabym nie urodzic dziecka, ktore wazy 4,5kg... bo to duzo wiekszy wysilek. Moj brat wazyl po porodzie 1200g ( wczesniak z przelomu 6/7 miesiaca ciazy), a ja urodzilam sie o czasie i wazylam 2200g. Ktos moze ma jaies teorie i doswiadczenia w tym temacie? :-)

Podobno jest taka zależność - porównaj wag urodzeniową swoją i męża i w tym przedziale będzie Wasze dziecko.
Ale u nas się to nie sprawdziło - mąż miał przy porodzie 2900 ja 3100 a syn nam się urodził 3800 ;-);-)

Ja jestem w 19 TC i tez nie czulam do dnia dzisiejszego :happy: Podobno jeśli to twoje pierwsze dziecko to ruchy czuje się poźniej. Nawet do 23 TC.

Pozdrawiam ;-)

reklama
mamjakty- Melulu - pipilotta87 - dołączam się do was -ja również czekam z niecierpliwością na jakieś kopniaki....:-(
a64a424a92.png

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry