reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
a to poważnie - widać przez skórę jak małe się rusza? już nie mogę się tego doczekać :D

ja do mojego lekarza ostatnio się zaśmiałam, że mam wątpliwości czy w moim brzuszku jest ktoś, bo nic nie czuję :) On się tylko uśmiechnął i powiedział, że mam jeszcze czas. Powiedział coś takiego, że różnie kobiety odczuwają ruchy, czasem wcześniej czasem później - to nie jest jakaś norma :)

reklama
widac przez skore gdzie sie wypnie, gdzie noga wystaje albo gdzie sie przesuwa. Jakbys kota pod koc wsadzila i patrzyla jak sie rusza, hehe.
Ale sie rozmarzylam... a jeszcze tyle czasu

Mój czasem już się tak wypina, ale za małe to jeszcze, zeby rozpoznać która to częśc ciałka:)
Robi mi się wtedy taka kulka z jednej strony, czuję takie silne napieranie a czasem nawet zaboli.

Moje maleństwo już mi puka w brzuszku:) najpierw tak jakby sie cos tam przelewało a pozniej lekkie uderzenia ! a naciska mi tez niekiedy tak ze mnie zaboli;)

Ja czasem jak stoje lub ide czuje takie uciskanie po lewej stronie na dol brzucha i zastanawiam sie,czy to malenstwo. Chyba tak, bo co by innego :-) Wyraznych kopniakow jeszcze nie czuje.

mój maluch już codziennie kopie (rano, południe i wieczór) jak siedzę też wyczuwam już kopniaki. Czasami czuję je tylko w środku a czasami już czuję pod ręką i wtedy mężulka wołam i on też czuje.
Na początku czuję takie motylki albo jakby mrówki mi chodziły po brzuchu a za chwilę czuje kopniaczki. :-)

U nas to różnie bywa - raz czuję całkiem silne kopniaczki (szczególnie po jedzeniu) a czasem jest dość długa cisza... Myślę sobie, że na regularne "rozmowy" Jeszcze trochę trzeba zaczekać. Przeczytałam gdzieś dzisiaj, że w 20 tyg. Dzidzia już całkiem dobrze słyszy, szczególnie bicie serca matki. Chyba już najwyższy czas nauczyć Malutką słuchania muzyki:):)

reklama
Ja dalej czekam na jakas konkretną odpowiedź z wnętrza mojego brzuchola, frustruje mnie to ogromnie,że jeszcze nic wyraźnego nie czuję:-(
8a03560805.png

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry