reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
a to poważnie - widać przez skórę jak małe się rusza? już nie mogę się tego doczekać :D

ja do mojego lekarza ostatnio się zaśmiałam, że mam wątpliwości czy w moim brzuszku jest ktoś, bo nic nie czuję :) On się tylko uśmiechnął i powiedział, że mam jeszcze czas. Powiedział coś takiego, że różnie kobiety odczuwają ruchy, czasem wcześniej czasem później - to nie jest jakaś norma :)

reklama
widac przez skore gdzie sie wypnie, gdzie noga wystaje albo gdzie sie przesuwa. Jakbys kota pod koc wsadzila i patrzyla jak sie rusza, hehe.
Ale sie rozmarzylam... a jeszcze tyle czasu

Mój czasem już się tak wypina, ale za małe to jeszcze, zeby rozpoznać która to częśc ciałka:)
Robi mi się wtedy taka kulka z jednej strony, czuję takie silne napieranie a czasem nawet zaboli.

Moje maleństwo już mi puka w brzuszku:) najpierw tak jakby sie cos tam przelewało a pozniej lekkie uderzenia ! a naciska mi tez niekiedy tak ze mnie zaboli;)

Ja czasem jak stoje lub ide czuje takie uciskanie po lewej stronie na dol brzucha i zastanawiam sie,czy to malenstwo. Chyba tak, bo co by innego :-) Wyraznych kopniakow jeszcze nie czuje.

mój maluch już codziennie kopie (rano, południe i wieczór) jak siedzę też wyczuwam już kopniaki. Czasami czuję je tylko w środku a czasami już czuję pod ręką i wtedy mężulka wołam i on też czuje.
Na początku czuję takie motylki albo jakby mrówki mi chodziły po brzuchu a za chwilę czuje kopniaczki. :-)

U nas to różnie bywa - raz czuję całkiem silne kopniaczki (szczególnie po jedzeniu) a czasem jest dość długa cisza... Myślę sobie, że na regularne "rozmowy" Jeszcze trochę trzeba zaczekać. Przeczytałam gdzieś dzisiaj, że w 20 tyg. Dzidzia już całkiem dobrze słyszy, szczególnie bicie serca matki. Chyba już najwyższy czas nauczyć Malutką słuchania muzyki:):)

reklama
Ja dalej czekam na jakas konkretną odpowiedź z wnętrza mojego brzuchola, frustruje mnie to ogromnie,że jeszcze nic wyraźnego nie czuję:-(
8a03560805.png

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry