reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cudeńka dla naszych Pociech:)

reklama
Hymmm w zwykłęj wanience przeciez tez mozna dziecko kapac samemu :baffled:. Ja w wieku 19 lat ,bez pomocy innych wziełąm maluszka i sama wykapałam a maz i mama wraz z tesciowa stały z rozdziawionymi ustami takie byly w szoku ,ze sama bez pomocy bez sluchania rad !!! Wierzcie mi mnie nikt nie uczyl nie przygotowywal itp ,ja sama czulam i wiedzialam co mam zrobic aby bylo dobrze !To przyszlo samo :)
Ja uwazam ze jak sie bedzie balo kapac maluszka lub sie nie bedzie ostrozynym to nawet w takiej waniennce wyprofilowanej bedzie trudno wykapac dziecko.
Rzecz gustu oczywiscie.Tobie moze okazac sie zbawienna wyprofilowana wanienka - i oby tak bylo bo koszt jej wcale nie jest mały !

Nie wszystko co jest drozsze okaze sie lepsze i jeszcze nie raz popelnimy bledy kupujac wyprawke maluszkowi - ja kupialm wiele nie potrzebnych rzeczy tylko dlatego ze myslama swoja glowka ze bede przydatne a okazalo sie ze wcale nie sa az takie bombowe :baffled:.Teraz pewnie tez nie jedna rzecz kupie i sie przekonam ze to lipa ( a juz napewno moj maz nakupuje bubli ; )

Zgadzam się z Tobą Joaś w 100%!

Ja kupuję zwykłą, się przynajmniej oswoję z dzieckiem, szybciej dojdę do wprawy.

Zgadzam się z Tobą Joaś w 100%!

Ja kupuję zwykłą, się przynajmniej oswoję z dzieckiem, szybciej dojdę do wprawy.

ale naprawde polecam stojak do wanienki bo szkoda kregoslupa !! napewno na poczatek to dzidza bedzie sie króciutko kapac ... namydlona na reczniku sru do wanny na splukanie i sru do wycierania :) ale potem jak dziecko zacznie sie dobrze bawic w wodzie to takie zginanie sie nad wanienka bedzie wykanczajace !!!!

Dziecko w rożku też "czuć" tylko właśnie w miękkim:-)
Ale każda niech lepiej sama wypróbuje i wybierze coś dla siebie!

A dziecko na początku bezpieczniej się czuje ciasno owinięte:-)
Pamiętam jak RAZ się zdażyło że Hania mi wrzeszczała w szpitalu:-) Przyszła pielęgniarka i pożądnie ją zawiązała w tym becie, nawet rączki!!! I ucichła:-)
NO wlansie o tym wczesniej pisałam ,ze maluszek czuje sie bezpieczniej owiazany - mi polozna powiedziala ze bobasek czuje sie podobnie w rozku jak w brzuszku u mamy - czyli ciasno ahhahah

NO wlansie o tym wczesniej pisałam ,ze maluszek czuje sie bezpieczniej owiazany - mi polozna powiedziala ze bobasek czuje sie podobnie w rozku jak w brzuszku u mamy - czyli ciasno ahhahah
Hehehe a zdawałoby się że i w brzuchu im czasem niewygodnie, tak się potrafią rozpychać :-D No ale fakt, taki wielki świat to jednka szok dla Maluszka.

ale naprawde polecam stojak do wanienki bo szkoda kregoslupa !! napewno na poczatek to dzidza bedzie sie króciutko kapac ... namydlona na reczniku sru do wanny na splukanie i sru do wycierania :) ale potem jak dziecko zacznie sie dobrze bawic w wodzie to takie zginanie sie nad wanienka bedzie wykanczajace !!!!
No wlansie z synkiem nie miałam stojaka i co ??? Plecy odpadaly !!!!! Teraz napewno zakupie :)
Co do kapania maluszka .U mnie szła w ruch tetra ktora przykrywalam w waniennie Patryka - momentalnie dziecka nie bylo ,mogl tak lezec caly czas poki woda ciepła :) Mydliłam w waniennce jedna reka i tam tez spłukiwałam - tak mi bylo poprostu wygodnie :) Ale pewnie kazda z nas znajdzie sposob jak jej wygodnie wykapac jej dziecko :)

Hehehe a zdawałoby się że i w brzuchu im czasem niewygodnie, tak się potrafią rozpychać :-D No ale fakt, taki wielki świat to jednka szok dla Maluszka.
NO wlasnie taki maluszek z ciasnego cieplego i ciemnego miejsca wyrwany wprost na taki jasny zimny i wielki swiat ...ajjjjj dobrze ze pozniej tego szoku sie nie pamieta :tak::tak::tak::tak::tak:

widze że polecacie stojaki do kąpieli. Faktycznie kąpanie dziecka w wannie to jest męczarnia dla kręgosłupa ;-)
ja zamiast stojaka używałam stołu :tak: kładłam wanienke na stole i kąpaliśmy ;-)

widze że polecacie stojaki do kąpieli. Faktycznie kąpanie dziecka w wannie to jest męczarnia dla kręgosłupa ;-)
ja zamiast stojaka używałam stołu :tak: kładłam wanienke na stole i kąpaliśmy ;-)

Ja mam w rogu łazienki pralke :) się przyda :D Na wysokość idealna, na prosto mozna bedzie malucha myć :)

reklama
No wlansie z synkiem nie miałam stojaka i co ??? Plecy odpadaly !!!!! Teraz napewno zakupie :)
Co do kapania maluszka .U mnie szła w ruch tetra ktora przykrywalam w waniennie Patryka - momentalnie dziecka nie bylo ,mogl tak lezec caly czas poki woda ciepła :) Mydliłam w waniennce jedna reka i tam tez spłukiwałam - tak mi bylo poprostu wygodnie :) Ale pewnie kazda z nas znajdzie sposob jak jej wygodnie wykapac jej dziecko :)

Ja tez Julie tak mylam:tak:myslilam w wanience i potem splukiwalam:-)tak bylo mi tyez wygodnie.

Do góry