mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
NO i ja tez mam takie !!!!
widze ze tesco rzadzi
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
NO i ja tez mam takie !!!!
Hymmm w zwykłęj wanience przeciez tez mozna dziecko kapac samemu . Ja w wieku 19 lat ,bez pomocy innych wziełąm maluszka i sama wykapałam a maz i mama wraz z tesciowa stały z rozdziawionymi ustami takie byly w szoku ,ze sama bez pomocy bez sluchania rad !!! Wierzcie mi mnie nikt nie uczyl nie przygotowywal itp ,ja sama czulam i wiedzialam co mam zrobic aby bylo dobrze !To przyszlo samo
Ja uwazam ze jak sie bedzie balo kapac maluszka lub sie nie bedzie ostrozynym to nawet w takiej waniennce wyprofilowanej bedzie trudno wykapac dziecko.
Rzecz gustu oczywiscie.Tobie moze okazac sie zbawienna wyprofilowana wanienka - i oby tak bylo bo koszt jej wcale nie jest mały !
Nie wszystko co jest drozsze okaze sie lepsze i jeszcze nie raz popelnimy bledy kupujac wyprawke maluszkowi - ja kupialm wiele nie potrzebnych rzeczy tylko dlatego ze myslama swoja glowka ze bede przydatne a okazalo sie ze wcale nie sa az takie bombowe .Teraz pewnie tez nie jedna rzecz kupie i sie przekonam ze to lipa ( a juz napewno moj maz nakupuje bubli ; )
Zgadzam się z Tobą Joaś w 100%!
Ja kupuję zwykłą, się przynajmniej oswoję z dzieckiem, szybciej dojdę do wprawy.
NO wlansie o tym wczesniej pisałam ,ze maluszek czuje sie bezpieczniej owiazany - mi polozna powiedziala ze bobasek czuje sie podobnie w rozku jak w brzuszku u mamy - czyli ciasno ahhahahDziecko w rożku też "czuć" tylko właśnie w miękkim:-)
Ale każda niech lepiej sama wypróbuje i wybierze coś dla siebie!
A dziecko na początku bezpieczniej się czuje ciasno owinięte:-)
Pamiętam jak RAZ się zdażyło że Hania mi wrzeszczała w szpitalu:-) Przyszła pielęgniarka i pożądnie ją zawiązała w tym becie, nawet rączki!!! I ucichła:-)
Hehehe a zdawałoby się że i w brzuchu im czasem niewygodnie, tak się potrafią rozpychać No ale fakt, taki wielki świat to jednka szok dla Maluszka.NO wlansie o tym wczesniej pisałam ,ze maluszek czuje sie bezpieczniej owiazany - mi polozna powiedziala ze bobasek czuje sie podobnie w rozku jak w brzuszku u mamy - czyli ciasno ahhahah
No wlansie z synkiem nie miałam stojaka i co ??? Plecy odpadaly !!!!! Teraz napewno zakupieale naprawde polecam stojak do wanienki bo szkoda kregoslupa !! napewno na poczatek to dzidza bedzie sie króciutko kapac ... namydlona na reczniku sru do wanny na splukanie i sru do wycierania ale potem jak dziecko zacznie sie dobrze bawic w wodzie to takie zginanie sie nad wanienka bedzie wykanczajace !!!!
NO wlasnie taki maluszek z ciasnego cieplego i ciemnego miejsca wyrwany wprost na taki jasny zimny i wielki swiat ...ajjjjj dobrze ze pozniej tego szoku sie nie pamietaHehehe a zdawałoby się że i w brzuchu im czasem niewygodnie, tak się potrafią rozpychać No ale fakt, taki wielki świat to jednka szok dla Maluszka.
widze że polecacie stojaki do kąpieli. Faktycznie kąpanie dziecka w wannie to jest męczarnia dla kręgosłupa ;-)
ja zamiast stojaka używałam stołu kładłam wanienke na stole i kąpaliśmy ;-)
No wlansie z synkiem nie miałam stojaka i co ??? Plecy odpadaly !!!!! Teraz napewno zakupie
Co do kapania maluszka .U mnie szła w ruch tetra ktora przykrywalam w waniennie Patryka - momentalnie dziecka nie bylo ,mogl tak lezec caly czas poki woda ciepła Mydliłam w waniennce jedna reka i tam tez spłukiwałam - tak mi bylo poprostu wygodnie Ale pewnie kazda z nas znajdzie sposob jak jej wygodnie wykapac jej dziecko