reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cudeńka dla naszych Pociech:)

A w h&m są już zimowe kombinezony?
Trzeba teraz kupować, bo potem już co fajniejszych nie będzie, nie byłam w sklepach od połowy wakacji, trza ruszyć w miasto:-)

reklama
!! Mea, mam identyczne śpioszki! :D

O ? !?!!? I ja mam też takie same śpioszki :-)
MEA widzisz, coś jednak fajnego w tym tesco jest;-) Zastanów się Kochana przed organizowaniem kolejnej demonstracji w tesco bo wywieszą Twoje zdjęcie na tablicy "Tych klientów nie obsługujemy" i nie wpuszczą Cię a tam można wyczesać super ciuszki;-);-);-)

Niebawem będę się przykładać do kupna rożka dla Małej. Mam pytanie czy lepszy usztywniany?
A ja polecam usztywniany :) Jeden rozek i tak bedzie mało ,dziecko moze zawsze ulac albo przesikac .Ja bede miała 3 ( 2 z pierwszej ciazy po Patryku i jeden kupie usztywniany ) Mysle ze 2 ci w zupełnosci wystarcza ,jeden mozesz sobie kupic usztywniany a jeden bez usztywnienia.
Z Ptyskiem nie miałam usztywnienia i maly ciagle mi zjezdzal w dol rozka bylo to wkurzajace i niewygodne dla mnie jak i dla maluszka!

Ostatnia edycja:
O ? !?!!? I ja mam też takie same śpioszki :-)
MEA widzisz, coś jednak fajnego w tym tesco jest;-) Zastanów się Kochana przed organizowaniem kolejnej demonstracji w tesco bo wywieszą Twoje zdjęcie na tablicy "Tych klientów nie obsługujemy" i nie wpuszczą Cię a tam można wyczesać super ciuszki;-);-);-)

jak nie to tesco to inne ... mam ich kilka w okolicy a niech sie kurna licza z kobietami w ciazy !!

A ja polecam usztywniany :) Jeden rozek i tak bedzie mało ,dziecko moze zawsze ulac albo przesikac .Ja bede miała 3 ( 2 z pierwszej ciazy po Patryku i jeden kupie usztywniany ) Mysle ze 2 ci w zupełnosci wystarcza ,jeden mozesz sobie kupic usztywniany a jeden bez usztywnienia.
Z Ptyskiem nie miałam usztywnienia i maly ciagle mi zjezdzal w dol rozka bylo to wkurzajace i niewygodne mal mnie jak i dla maluszka!

ja juz mam 2 usztywniane a nie wiem co tam czeka u mamy na strychu !! ale sobie nie wyobrazam bez rozka ... najpierw do noszenia a potem do przykrycia !!

Ja nie uważam zeby ta wanienka była jakąś faneberią :no: Mozna ja kupic i bez stojaka za 75zł. Polecała mi już ja niejedna osoba ! Dzieki temu,ze jest wyprofilowana mozna kapac dziecko samemu, nie wyslizgnie i nie poslizgnie jak juz zaczyna siadac...
Dla mnie REWELACJA i na 100% kupie tą ,albo coś w tym stylu:tak:
Hymmm w zwykłęj wanience przeciez tez mozna dziecko kapac samemu :baffled:. Ja w wieku 19 lat ,bez pomocy innych wziełąm maluszka i sama wykapałam a maz i mama wraz z tesciowa stały z rozdziawionymi ustami takie byly w szoku ,ze sama bez pomocy bez sluchania rad !!! Wierzcie mi mnie nikt nie uczyl nie przygotowywal itp ,ja sama czulam i wiedzialam co mam zrobic aby bylo dobrze !To przyszlo samo :)
Ja uwazam ze jak sie bedzie balo kapac maluszka lub sie nie bedzie ostrozynym to nawet w takiej waniennce wyprofilowanej bedzie trudno wykapac dziecko.
Rzecz gustu oczywiscie.Tobie moze okazac sie zbawienna wyprofilowana wanienka - i oby tak bylo bo koszt jej wcale nie jest mały !

Nie wszystko co jest drozsze okaze sie lepsze i jeszcze nie raz popelnimy bledy kupujac wyprawke maluszkowi - ja kupialm wiele nie potrzebnych rzeczy tylko dlatego ze myslama swoja glowka ze bede przydatne a okazalo sie ze wcale nie sa az takie bombowe :baffled:.Teraz pewnie tez nie jedna rzecz kupie i sie przekonam ze to lipa ( a juz napewno moj maz nakupuje bubli ; )

Hejka wstrącę się ;-) Moim zdaniekm rożek to dla tych, którzy będą chcieli wziąć dziecko na ręce dla mojego spokoju, żeby dziecka nie połamali.. A ja sama osobiscie rożka nie mam zamiaru używać, bo dziecko muszę "czuć" :)
Rozek nie jest uzywany tylko do wziecia na rece :tak:. Przede wszystkim kilka chwil po porodzie maluszki sa zawiazywane w rozki szpitalne bo to je poprostu uspokaja i czuja sie mniej wiecej tak jak w brzuszku u mamy.( no tak przynajmniej wytlumaczyly mi 8 lat temu polozne pojecie rozka hahahah ) Dzieciaczki sa spokojniejsze w rozkach przez pierwsze tygodnie ,pozniej mozna je uzywac jako kolderke itp :)

Ostatnia edycja:
Dziecko w rożku też "czuć" tylko właśnie w miękkim:-)
Ale każda niech lepiej sama wypróbuje i wybierze coś dla siebie!

A dziecko na początku bezpieczniej się czuje ciasno owinięte:-)
Pamiętam jak RAZ się zdażyło że Hania mi wrzeszczała w szpitalu:-) Przyszła pielęgniarka i pożądnie ją zawiązała w tym becie, nawet rączki!!! I ucichła:-)

reklama
Rozek nie jest uzywany tylko do wziecia na rece :tak:. Przede wszystkim kilka chwil po porodzie maluszki sa zawiazywane w rozki szpitalne bo to je poprostu uspokaja i czuja sie mniej wiecej tak jak w brzuszku u mamy.( no tak przynajmniej wytlumaczyly mi 8 lat temu polozne pojecie rozka hahahah ) Dzieciaczki sa spokojniejsze w rozkach przez pierwsze tygodnie ,pozniej mozna je uzywac jako kolderke itp :)

Ja używałam prawie 3 miesiące bo mi lepiej było karmić w tym córcię!!!
A też mam 3 stare po Hani! Pamiętam że zdarzyło się że wszystkie 3 obsikała, obkupkowała lub obrzygała jednej nocy:-)

Do góry