reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cudeńka dla naszych Pociech:)

Dzięki :-) Jestem cały czas zielona w tematach zakupowych... Jak wchodzę do sklepu to nie wiem co wybrać :crazy: Czekam na SR, może tam się dowiem co i w jakich rozmiarach kupić :zawstydzona/y:
-monia mam takie głupie pytanie, pajacyk to jest takie body z długim rękawem i nogawkami zakończonymi skarpetkami? :zawstydzona/y:

pajacyk to takie odpinane spioszki i kaftanik w jednym :D

Załączniki

• IMG_0223 (3).jpg
    IMG_0223 (3).jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 51
reklama
Dzięki :-) Jestem cały czas zielona w tematach zakupowych... Jak wchodzę do sklepu to nie wiem co wybrać :crazy: Czekam na SR, może tam się dowiem co i w jakich rozmiarach kupić :zawstydzona/y:
-monia mam takie głupie pytanie, pajacyk to jest takie body z długim rękawem i nogawkami zakończonymi skarpetkami? :zawstydzona/y:

Już zauważyłam, że mea obrazowo odpowiedziała na Twoje pytanie, a body to taka koszulka zapinana na zatrzaski w kroku- jest w wersji bez rękawków, z krótkim rękawkiem i z długim rękawem.
I wielka rada dla Was nie kupujcie kaftaników, zawsze podwijają się pod pachy - są strasznie niepraktyczne, tylko body, body i jeszcze raz body. Na początek, dla mniej wprawionych mam polecam body zapinane oprócz w kroku , jeszcze z przodu na zakładkę, są może trochę droższe ale bardzo praktyczne, dostępne, nie drogie-ok 6 zł i dobrej jakości w auchan.
W innych sklepach też są ale nie zwróciłam na nie uwagi.

My mamy wanienkę w spadku po bliźniakach (prawie w ogóle z niej nie korzystali) i ma też stojak. Można wanienkę z niego też wyciągać. Ciekawa jestem co będzie lepszym dla mnie rozwiązaniem:) Wyjdzie w swoim czasie.
Dziś ciocia Martynki dała jej pajacyka i kaftanik, muszę się sprężyć z robieniem fot ciuszków bo multum nowości a nie wkleiłam ich jeszcze:p

My mamy wanienkę w spadku po bliźniakach (prawie w ogóle z niej nie korzystali) i ma też stojak. Można wanienkę z niego też wyciągać. Ciekawa jestem co będzie lepszym dla mnie rozwiązaniem:) Wyjdzie w swoim czasie.
Dziś ciocia Martynki dała jej pajacyka i kaftanik, muszę się sprężyć z robieniem fot ciuszków bo multum nowości a nie wkleiłam ich jeszcze:p
NO to sie sprezaj kochana !!!!!

Co do stojaka do wanienki ja musze zakupic ,bo moj kregoslup wysiadzie i tak juz mnie boli !

Body z długim rękawem i pajacyk- dzieciom jest zimno na początku- przez 9 m-cy mieszkały w pokoiku z temp 36.6 a teraz przeprowadzą się do 20kilka.
Na samym początku też uwielbiają spać w rożkach, cały czas mieszkały w ciaśniutkim domku więc teraz czują się w rożku bezpieczniej - nawet zaraz po porodzie przez kilka tyg są takie skulone.
A co do rozmiaru kombinezonu to sama się zastanawiam, rozważam 62- te kombinezony i tak są trochę większe, dziecko jest skulone i utopi się i zginie w rozm 68, tym bardziej , że ten kombinezon nie jest na całą zimę a tylko na pół, ja zastanawiam się nad 56- jak do tej pory widziałam kombinezony z zawyżoną rozmiarówką.
Ja mojego Miśka urodziłam 4 stycz. ( 54 cm i 3440 czyli normalny) miałam kombinezon 56 ( dużo mniejszy niż dzisiejszy 56) i żadnego problemu nie była, przeciągnęłam w nim do kwietnia :-)

Na sam poczatek polecam rozki:tak:dzidzia lubi jak jest jej ciasno.A kombinezon,napewno nie 68:no:mysle ze 56-62:tak:no i z tego co juz zauwazylam dziewczynki lubia sie rodzic wieksze:-)moja urodzila sie 3 tygodnie wczesniej i miala 56 ale rozmiar ten byl dla niej akurat:-):tak:

NO to sie sprezaj kochana !!!!!

Co do stojaka do wanienki ja musze zakupic ,bo moj kregoslup wysiadzie i tak juz mnie boli !

Ja tez musze zakupic:tak:w pierwszej ciazy nie mialam.

Ja przy Hani od razu wyciągnełam to usztywnienie bo niewygodnie mi się ją trzymało i karmiło...i wogóle ja nie polecam:-)

Faceci wiem, że mają problemy i opory z trzymaniem małego dziecka na rękach to myślałam, że becik usztywniany pomoże:p

reklama
Do góry