reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cudeńka dla naszych Pociech:)

charie ty chyba sobie kpisz !!! wanienka zwyczajana duza kosztuje 12 zeta a stojak taki fakniejszy kolo 50 !!! a ta wanna tylko niepotrzebnie miejsce zajmuje !! porazka !!

a co do stojakow to jest to super pomysl zwlaszcza jak sie bedzie kapalo w pokoju jak ja ... zebym spokojnie mogla dziecko wykapac a nie lamac kregoslupa przy tym ...
jedyne w co bym zainwestowala dodatkowo pare zlotych to w odplyw z wanienki zeby nie trzeba bylo jej calej wynosic z woda bo to ciezkie i nieporeczne jest

reklama
charie ty chyba sobie kpisz !!! wanienka zwyczajana duza kosztuje 12 zeta a stojak taki fakniejszy kolo 50 !!! a ta wanna tylko niepotrzebnie miejsce zajmuje !! porazka !!

a co do stojakow to jest to super pomysl zwlaszcza jak sie bedzie kapalo w pokoju jak ja ... zebym spokojnie mogla dziecko wykapac a nie lamac kregoslupa przy tym ...
jedyne w co bym zainwestowala dodatkowo pare zlotych to w odplyw z wanienki zeby nie trzeba bylo jej calej wynosic z woda bo to ciezkie i nieporeczne jest

Mea podałam przykład, bo koleżanka pytała...

Dziewczyny, jaki rozmiar kombinezonu kupujecie? 62 czy 68, czy może jeszcze większy :confused:
I czy zaraz po porodzie dziecko śpi w tym rożku, czy od razu w śpiworku? No i w czym :sorry2:, pajacykach czy bodach z długim rękawkiem i skarpetkach?

Dziewczyny, jaki rozmiar kombinezonu kupujecie? 62 czy 68, czy może jeszcze większy :confused:
I czy zaraz po porodzie dziecko śpi w tym rożku, czy od razu w śpiworku? No i w czym :sorry2:, pajacykach czy bodach z długim rękawkiem i skarpetkach?

ja myślę, że najbezpieczniej kupić kombinezony w takim i takim rozmiarze (62 na pierwsze miesiące i 68 na marzec-kwiecień). większych ani mniejszych nie ma sensu moim zdaniem.

mi na powrot ze szpitala musi wystarczyc kombinezon na 58 /mam taka nadzieje/ al siostra mowila ze ma jeszcze jakies po Stasiu wiec moze nie bede kupowala ... okaze sie w tym tygodniu jak pojade do mamy na strych i zobacze co tam u niej lezy !!

Body z długim rękawem i pajacyk- dzieciom jest zimno na początku- przez 9 m-cy mieszkały w pokoiku z temp 36.6 a teraz przeprowadzą się do 20kilka.
Na samym początku też uwielbiają spać w rożkach, cały czas mieszkały w ciaśniutkim domku więc teraz czują się w rożku bezpieczniej - nawet zaraz po porodzie przez kilka tyg są takie skulone.
A co do rozmiaru kombinezonu to sama się zastanawiam, rozważam 62- te kombinezony i tak są trochę większe, dziecko jest skulone i utopi się i zginie w rozm 68, tym bardziej , że ten kombinezon nie jest na całą zimę a tylko na pół, ja zastanawiam się nad 56- jak do tej pory widziałam kombinezony z zawyżoną rozmiarówką.
Ja mojego Miśka urodziłam 4 stycz. ( 54 cm i 3440 czyli normalny) miałam kombinezon 56 ( dużo mniejszy niż dzisiejszy 56) i żadnego problemu nie była, przeciągnęłam w nim do kwietnia :-)

Ostatnia edycja:
Body z długim rękawem i pajacyk- dzieciom jest zimno na początku- przez 9 m-cy mieszkały w pokoiku z temp 36.6 a teraz przeprowadzą się do 20kilka.
Na samym początku też uwielbiają spać w rożkach, cały czas mieszkały w ciaśniutkim domku więc teraz czują się w rożku bezpieczniej - nawet zaraz po porodzie przez kilka tyg są takie skulone.
A co do rozmiaru kombinezonu to sama się zastanawiam, rozważam 62- te kombinezony i tak są trochę większe, dziecko jest skulone i utopi się i zginie w rozm 68, tym bardziej , że ten kombinezon nie jest na całą zimę a tylko na pół, ja zastanawiam się nad 56- jak do tej pory widziałam kombinezony z zawyżoną rozmiarówką.
Ja mojego Miśka urodziłam 4 stycz. ( 54 cm i 3440 czyli normalny) miałam kombinezon 56 ( dużo mniejszy niż dzisiejszy 56) i żadnego problemu nie była, przeciągnęłam w nim do kwietnia :-)

to by mi bardzo odpowiadalo bo ja mam wlasnie taki maly ... ale wcale na taki nie wyglada !!
tesciowa wymyslila zeby dziecko w spiworze wiezc ze szpitala a ja sie jej pytam jak ja niby zapne ja w spiworze do fotelika ... normalnie myslalam ze mnie zje !!! "do fotelika takie malenstwo!!" a my na nia zdziwko i sie pytam "niby jak sobie to wyobraza ze ja 25 km bede wiozla dziecko na rekach ??!!??!!" a ona ze w wozku jak kiedys !! no i moj mezus sie zaczal smiac i mowi ze teraz nie wolno nawet takiego malenstwa wiezc w wozku bo byle hamowanie i dziecko leciiiiii i trzeba wiezc w kombinezonie i zapiete pasami do fotelika !!

reklama
Dzięki :-) Jestem cały czas zielona w tematach zakupowych... Jak wchodzę do sklepu to nie wiem co wybrać :crazy: Czekam na SR, może tam się dowiem co i w jakich rozmiarach kupić :zawstydzona/y:
-monia mam takie głupie pytanie, pajacyk to jest takie body z długim rękawem i nogawkami zakończonymi skarpetkami? :zawstydzona/y:

Do góry