reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cudeńka dla naszych Pociech:)

charie ty chyba sobie kpisz !!! wanienka zwyczajana duza kosztuje 12 zeta a stojak taki fakniejszy kolo 50 !!! a ta wanna tylko niepotrzebnie miejsce zajmuje !! porazka !!

a co do stojakow to jest to super pomysl zwlaszcza jak sie bedzie kapalo w pokoju jak ja ... zebym spokojnie mogla dziecko wykapac a nie lamac kregoslupa przy tym ...
jedyne w co bym zainwestowala dodatkowo pare zlotych to w odplyw z wanienki zeby nie trzeba bylo jej calej wynosic z woda bo to ciezkie i nieporeczne jest

reklama
charie ty chyba sobie kpisz !!! wanienka zwyczajana duza kosztuje 12 zeta a stojak taki fakniejszy kolo 50 !!! a ta wanna tylko niepotrzebnie miejsce zajmuje !! porazka !!

a co do stojakow to jest to super pomysl zwlaszcza jak sie bedzie kapalo w pokoju jak ja ... zebym spokojnie mogla dziecko wykapac a nie lamac kregoslupa przy tym ...
jedyne w co bym zainwestowala dodatkowo pare zlotych to w odplyw z wanienki zeby nie trzeba bylo jej calej wynosic z woda bo to ciezkie i nieporeczne jest

Mea podałam przykład, bo koleżanka pytała...

Dziewczyny, jaki rozmiar kombinezonu kupujecie? 62 czy 68, czy może jeszcze większy :confused:
I czy zaraz po porodzie dziecko śpi w tym rożku, czy od razu w śpiworku? No i w czym :sorry2:, pajacykach czy bodach z długim rękawkiem i skarpetkach?

Dziewczyny, jaki rozmiar kombinezonu kupujecie? 62 czy 68, czy może jeszcze większy :confused:
I czy zaraz po porodzie dziecko śpi w tym rożku, czy od razu w śpiworku? No i w czym :sorry2:, pajacykach czy bodach z długim rękawkiem i skarpetkach?

ja myślę, że najbezpieczniej kupić kombinezony w takim i takim rozmiarze (62 na pierwsze miesiące i 68 na marzec-kwiecień). większych ani mniejszych nie ma sensu moim zdaniem.

mi na powrot ze szpitala musi wystarczyc kombinezon na 58 /mam taka nadzieje/ al siostra mowila ze ma jeszcze jakies po Stasiu wiec moze nie bede kupowala ... okaze sie w tym tygodniu jak pojade do mamy na strych i zobacze co tam u niej lezy !!

Body z długim rękawem i pajacyk- dzieciom jest zimno na początku- przez 9 m-cy mieszkały w pokoiku z temp 36.6 a teraz przeprowadzą się do 20kilka.
Na samym początku też uwielbiają spać w rożkach, cały czas mieszkały w ciaśniutkim domku więc teraz czują się w rożku bezpieczniej - nawet zaraz po porodzie przez kilka tyg są takie skulone.
A co do rozmiaru kombinezonu to sama się zastanawiam, rozważam 62- te kombinezony i tak są trochę większe, dziecko jest skulone i utopi się i zginie w rozm 68, tym bardziej , że ten kombinezon nie jest na całą zimę a tylko na pół, ja zastanawiam się nad 56- jak do tej pory widziałam kombinezony z zawyżoną rozmiarówką.
Ja mojego Miśka urodziłam 4 stycz. ( 54 cm i 3440 czyli normalny) miałam kombinezon 56 ( dużo mniejszy niż dzisiejszy 56) i żadnego problemu nie była, przeciągnęłam w nim do kwietnia :-)

Ostatnia edycja:
Body z długim rękawem i pajacyk- dzieciom jest zimno na początku- przez 9 m-cy mieszkały w pokoiku z temp 36.6 a teraz przeprowadzą się do 20kilka.
Na samym początku też uwielbiają spać w rożkach, cały czas mieszkały w ciaśniutkim domku więc teraz czują się w rożku bezpieczniej - nawet zaraz po porodzie przez kilka tyg są takie skulone.
A co do rozmiaru kombinezonu to sama się zastanawiam, rozważam 62- te kombinezony i tak są trochę większe, dziecko jest skulone i utopi się i zginie w rozm 68, tym bardziej , że ten kombinezon nie jest na całą zimę a tylko na pół, ja zastanawiam się nad 56- jak do tej pory widziałam kombinezony z zawyżoną rozmiarówką.
Ja mojego Miśka urodziłam 4 stycz. ( 54 cm i 3440 czyli normalny) miałam kombinezon 56 ( dużo mniejszy niż dzisiejszy 56) i żadnego problemu nie była, przeciągnęłam w nim do kwietnia :-)

to by mi bardzo odpowiadalo bo ja mam wlasnie taki maly ... ale wcale na taki nie wyglada !!
tesciowa wymyslila zeby dziecko w spiworze wiezc ze szpitala a ja sie jej pytam jak ja niby zapne ja w spiworze do fotelika ... normalnie myslalam ze mnie zje !!! "do fotelika takie malenstwo!!" a my na nia zdziwko i sie pytam "niby jak sobie to wyobraza ze ja 25 km bede wiozla dziecko na rekach ??!!??!!" a ona ze w wozku jak kiedys !! no i moj mezus sie zaczal smiac i mowi ze teraz nie wolno nawet takiego malenstwa wiezc w wozku bo byle hamowanie i dziecko leciiiiii i trzeba wiezc w kombinezonie i zapiete pasami do fotelika !!

reklama
Dzięki :-) Jestem cały czas zielona w tematach zakupowych... Jak wchodzę do sklepu to nie wiem co wybrać :crazy: Czekam na SR, może tam się dowiem co i w jakich rozmiarach kupić :zawstydzona/y:
-monia mam takie głupie pytanie, pajacyk to jest takie body z długim rękawem i nogawkami zakończonymi skarpetkami? :zawstydzona/y:

Do góry