reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Covid 3 trymestr

chantal98

Fanka BB :)
Hejka czy przechodziła któraś z was covida w 3 trymestrze? Ja wlasnie skończyłam 32 tydzień i dorwał mnie covid. Przez 1,5 dnia temperatura max 37,7 i ból mięśni ale już to przeszło i został tylko katar i lekki kaszel. Lekarz rodzinny mówi że z tym się nic nie robi że to tak jak przeziębienie

reklama
Hej, jak przebiegł poród i czy były jakieś komplikacje? Jestem na poczatku 35tc i właśnie zobaczyłam pozytywny wynik testu na covid 🥲

Nic się z tym nie robi, ale warto powiedzieć przy porodzie połoznym, bo wtedy bardziej zwrócą uwagę na saturację u dziecka.

Ja sporo dziewczyb widziałam z donoszonymi ciążami, a dzieci 1-2 tygodnie leżaly na patologii noworodka wlaśnoe ze względu na pocovidowe spadki saturacji. Wszystko to covidy z 3 trymestru.

Według usg prenatalnego 34+2 dzisiaj a wczoraj na usg się okazalo że mały tak podgonil do daty z miesiączki czyli 35+5 🙈

To niezle nadgonil 😮 u mnie tez tydzień młodsza niż z daty miesiączki, ale jeszcze nie podganiała pod tę datę

Profilaktycznie umówiłam się na teleporade i dostałam receptę na heparynę w celu uniknięcia ryzyka zakrzepów w łożysku… czy ktoś dostał tez może takie zalecenia? Ja nie mam pojecia jak zrobić sobie zastrzyk…

reklama
To niezle nadgonil 😮 u mnie tez tydzień młodsza niż z daty miesiączki, ale jeszcze nie podganiała pod tę datę

Profilaktycznie umówiłam się na teleporade i dostałam receptę na heparynę w celu uniknięcia ryzyka zakrzepów w łożysku… czy ktoś dostał tez może takie zalecenia? Ja nie mam pojecia jak zrobić sobie zastrzyk…
W związku z covidem ?

Do góry