reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cosiki, czyli co śmiesznego zrobiło/ powiedziało ostatnio moje dziecko:)

reklama
mlody ostatnio chwycił komórkę i wykrecił przypadkiem do taty - zapewne chciał do baby bo krzyczał do słuchawki " Babo - to ja!! " :-D:-D

a ja dopiero sie zorientowałam jak usłyszałam głos michała z drugiego pokoju :szok:

moze to nie jest cosik w pelnym znaczeniu tego slowa, ale uwielbiam jak Maja po kapieli wymienia nazwy kremow, ktorymi ja smaruje:najpierw mowi "kloblaza"(clobaza) a pozniej przychodzi czas na bepanthen, ktorego nazwe wymienia bezblednie:-D

wieczorne czytanie książek, mówię do Emi, żeby poszła sobie wybrać dwie książeczki do czytania, wzięła oczywiście Bobo, po czym rozgląda się po półce z książeczkami i mówi:
'Gdzie jesteś Kiciu'?:shocked2::-D:-D:-D
myślałam, że posikam się ze śmiechu:-D chodziło oczywiście o Kicię Kocię:-p

sorki, że Was zamęczani wpisami o Emi, no ale muszę:zawstydzona/y:

wsiadamy wczoraj do tramwaju, stało 3 małych chłopaczków czarnoskórych, kasujemy bilet, chłopcy poszli na tył autobusu, siadamy a Emi:
'Obaczyć muzinka bambo' (zobaczyć):shocked2::sorry2:
parę osób słyszało i zaczęło centralnie się śmiać, ja udałam, że nie słyszę, bo nie wiedziałam, jak dobrze ci chłopcy znają polski, po chwili Emi znowu mówi
'tego dlugiego muzinka obaczyć':blink::laugh2:

potem wysiadamy z tramwaju, jechała dziewczynka rowerkiem, Emi do niej podchodzi i mówi:
'Mika pozici lowelek, zalaz odda' (pożyczy):laugh2:

ps teraz wiem, czemu chcą Murzynka Bambo wycofać...:sorry2:

Ostatnia edycja:
hahaha, martadelko uśmiałam się, niedługo będziesz unikać tramwajów :-D a tak na poważnie to strasznie trudny temat, bo jak takiemu maluchowi wytłumaczyć? jak wybrnąć z tematu? :szok:

dokładnie... ja miałam mieszane uczucia, w sensie i śmiać mi się chciało, i było mi trochę... głupio, mimo iż wiem, że niepotrzebnie, cóż...

Martadelka ale jaja :-)
jako pasażer bym sie nieźle uśmiała ale jako matka to spaliłabym niezłego buraka :-D

A z "cosików" u nas to dzis rewia mody:
IMG_20130228_105137[2].jpg

oh cudowne martadelka :) :-D:-D dzieci są świetne :)

u nas wczoraj młody z babcią nawijał przez telefon 15 minut :-D - taka zdalna opieka nad wnukiem, ja w tym czasie popracowałam, podzwoniłam gdzie trzeba

i tylko słyszałam:

babo...BaBO!!! odź odź tu...i potakiwania.... dobźie taa.... :-D mój mały biznesmen

reklama
nasz wieczorny ciąg dalszy "cosików" :)

Mai bardzo spodobało się pudełko które uszyłam na różne duperelki
zmieściła się idealnie :-):-D

Załączniki

• IMG_20130228_201901.jpg
    IMG_20130228_201901.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 49
  • IMG_20130228_201856.jpg
    IMG_20130228_201856.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 50
Do góry