reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos pysznego zjadla(by)m.....

reklama
Anaklim a ja poprosze o przepis na halibuta:-D. Ja z rybkami malo orginalna jestem bo tylko panierowane no ale czasem szaleje. Wlasnie halibut za mna chodzi z tymiankiem, albo sumik .
Tez dodaje cynamon do zalew albo do sosu. Tesciowa tak robi miesa i spapugowalam. No i do wszystkiego sypie troszke cury zoltego lagodnego:-D.

Sanya a ten parowar to planujesz garnek czy taki elekstyczny kolumnowy? Twsciowa chciala mi kupic garnek na pare w zeszlym tygodniu to ten moj baran jej powiedzial ze nie chce:crazy:.
 
piszecie o jagnięcinie, baraninie... chyba w życiu takiego mięcha nie jadłam u nas w domu góruje wołowinka, cielęcinka, drób (szczególnie kura i kaczka) oraz ryby...

Ewa uffff myślałam że tylko ja mam taki standardzik w jadłospisie.
21-04-2008 21:45

ewa_ll ,Abigaill ja też mam standardzik w jadłospisie :-):tak:. Chińskie z chińskiej kanjapy , domowe pierogi i kopytka od babci :-p taka ambitna gosposia jestem . Ale może jak tak się naczytam , naczytam to jakaś łaska gotowania na mnie spłynie :-):-D
 
kicia- chyba ten kolumnowy:tak: tu mięsko tam warzywka i jakoś to będzie:-)

Anaklim- i jak wyszło bo cholercia się chyba nie dowiem hahaha tzn mięsko oczywiście :-)
 
Dzisiaj o 21:57 zachciało mi się tzw klusków kładzionych, no i cóż mogę zrobić.... muszę pokazać córeczce jak takie smakują :-D:-D:-D
 
Nie wiem gdzie wiec wleje tu przepisy, niestety w wersji foto bo sil brak na przepisywanie. Mam nadzieje ze bedzie dobrze widac. Jak nie to krzyczcie.
No i prosze sie nie przejmowac np jakoscia szpinaku, pomidorow, sposobu krojenia itp.

Smacznego
 

Załączniki

  • DSC07222.jpg
    DSC07222.jpg
    200 KB · Wyświetleń: 91
  • DSC07223.jpg
    DSC07223.jpg
    180 KB · Wyświetleń: 82
  • DSC07225.jpg
    DSC07225.jpg
    207,1 KB · Wyświetleń: 83
Bardzo dobrze widać. Ja mam dziś piersi z kury, to tak myślę, że ugotuję je w wodzie z cytryną i przygotuję tą sałatkę szpinakową z czosnkiem.
 
reklama
Ida - to ksiazka "KUCHNIA WLOSKA - ingrediencje i klasyczne przepisy" Wyd. Elipsa.

Jak chcesz to moge Ci wyslac te wieksze fotki na maila, tylko podaj mi swoj adres na priv.
 
Do góry