reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos pysznego zjadla(by)m.....

Hejka,
ja cały czas korzystam z parowara, nawet jak ziemniaczki gotuje. Najbardziej uwielbiam z niego właśnie ziemniaczki i łososia.
Bakłażana pysznego robi mój M. zapiekanego na patelni z pomidorkiem, bazylią i żółtym serem jużżżżżżż mi ślinka cieknie.
A dziś na obiadek ziemniaki z kefirkiem i jajo sadzone :-) ostatnimi czasy moje ulubione danie hhehe
 
reklama
Abigaill- (na marginesie ładny nick) bakłażan jest super, zarówno fioletowy jak i biały, można z niego zrobić prawie wszystko oprócz zupy:)
A młode ziemniaki i jajo też bym zjadła;) ale zjem tylko ziemniaczki i kefirek bo jajo zakazane:-D
 
Ja mam dziś baraninkę w sosie gravy (niezbyt zdrowe, ale za to jakie smaczne!), zaziki (ja dodaję czubricy, pachnie wspaniale) i oszukane młode ziemniaki (patrz: baby potato)...

Zamówiłam u mojego rzeźnika jagnięcinę. Dodam cynamonu do marynaty, tak jak radziłaś, Sanya, może coś z tego wyjdzie. Tu jest problem z młodziutką jagnięciną, bo w Irlandii jest oficjalny zakaz uboju baranków poniżej 6 miesięcy. Ale jak się ma dobrego rzeźnika (czyt. Kristy:), to i udziec młodziaka się trafi i żeberka, ale te zamrożę na rozpoczęcie sezonu grillowego.... jak tak dalej pójdzie, to bliżej lipca:(
 
Anaklim- mów mi jeszcze :-( ja tu oczy wypatruję za świeżą jagnięciną... te zamrożone cosie w lodówkach jakoś mnie nie przekonują.... Tego cynamonu to tak odrobinę, ale ty wiesz :tak: Zastanawiam się, czy by nie zrobić mojemu Y. dzisiaj kurczaka a la kaczka, ja oczywiście popatrzę jak je;-) albo zaproszę go na randkę :tak:
 
Dziewczyny widzę że tu same wspaniałe gosposie, ja potrafię tylko karkówkę w sosie śmietanowo -porowym i pycha pomidorówkę, hmmmm chyba muszę się podszkolić :tak:
 
Ida- dzięki za super wiadomość :-)nie omieszkam sprawdzić :tak:

Anaklim- jak baraninka?

Ja dzisiaj mało ambitnie, chilli z kiełbaskami i serek haloumi smażony:tak:
 
Ja dzisiaj mało ambitnie, chilli z kiełbaskami i serek haloumi smażony:tak:

mało ambitnie:szok: cholercia sanya przy tobie kompleksów można się nabawić:-p

piszecie o jagnięcinie, baraninie... chyba w życiu takiego mięcha nie jadłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y: u nas w domu góruje wołowinka, cielęcinka, drób (szczególnie kura i kaczka) oraz ryby...
 
reklama
Do góry