reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

cos pysznego zjadla(by)m.....

Hejka,
ja cały czas korzystam z parowara, nawet jak ziemniaczki gotuje. Najbardziej uwielbiam z niego właśnie ziemniaczki i łososia.
Bakłażana pysznego robi mój M. zapiekanego na patelni z pomidorkiem, bazylią i żółtym serem jużżżżżżż mi ślinka cieknie.
A dziś na obiadek ziemniaki z kefirkiem i jajo sadzone :-) ostatnimi czasy moje ulubione danie hhehe
 
reklama
Abigaill- (na marginesie ładny nick) bakłażan jest super, zarówno fioletowy jak i biały, można z niego zrobić prawie wszystko oprócz zupy:)
A młode ziemniaki i jajo też bym zjadła;) ale zjem tylko ziemniaczki i kefirek bo jajo zakazane:-D
 
Ja mam dziś baraninkę w sosie gravy (niezbyt zdrowe, ale za to jakie smaczne!), zaziki (ja dodaję czubricy, pachnie wspaniale) i oszukane młode ziemniaki (patrz: baby potato)...

Zamówiłam u mojego rzeźnika jagnięcinę. Dodam cynamonu do marynaty, tak jak radziłaś, Sanya, może coś z tego wyjdzie. Tu jest problem z młodziutką jagnięciną, bo w Irlandii jest oficjalny zakaz uboju baranków poniżej 6 miesięcy. Ale jak się ma dobrego rzeźnika (czyt. Kristy:), to i udziec młodziaka się trafi i żeberka, ale te zamrożę na rozpoczęcie sezonu grillowego.... jak tak dalej pójdzie, to bliżej lipca:(
 
Anaklim- mów mi jeszcze :-( ja tu oczy wypatruję za świeżą jagnięciną... te zamrożone cosie w lodówkach jakoś mnie nie przekonują.... Tego cynamonu to tak odrobinę, ale ty wiesz :tak: Zastanawiam się, czy by nie zrobić mojemu Y. dzisiaj kurczaka a la kaczka, ja oczywiście popatrzę jak je;-) albo zaproszę go na randkę :tak:
 
Dziewczyny widzę że tu same wspaniałe gosposie, ja potrafię tylko karkówkę w sosie śmietanowo -porowym i pycha pomidorówkę, hmmmm chyba muszę się podszkolić :tak:
 
Ida- dzięki za super wiadomość :-)nie omieszkam sprawdzić :tak:

Anaklim- jak baraninka?

Ja dzisiaj mało ambitnie, chilli z kiełbaskami i serek haloumi smażony:tak:
 
Ja dzisiaj mało ambitnie, chilli z kiełbaskami i serek haloumi smażony:tak:

mało ambitnie:szok: cholercia sanya przy tobie kompleksów można się nabawić:-p

piszecie o jagnięcinie, baraninie... chyba w życiu takiego mięcha nie jadłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y: u nas w domu góruje wołowinka, cielęcinka, drób (szczególnie kura i kaczka) oraz ryby...
 
reklama
Do góry