reklama
matylda111
lipiec'00, wrzesień'08
u mnie dziś zupka bawarska- przepis kilka stron wcześniej
oprócz niej to wolimy mięska i rybki tzn Adam woli, bo ja i mały lubimy zupki
oprócz niej to wolimy mięska i rybki tzn Adam woli, bo ja i mały lubimy zupki
Sanya polecam ta kanjpke, bylam tam juz ze 3 razy i zawsze zadowolona
Restauracja, Winiarnia BORPINCE :-)
Restauracja, Winiarnia BORPINCE :-)
Ja wczoraj zrobilam na dzisiaj tarte porowo-cebulowa z serem, smietana i jednym jajkiem, wersji dla leniwych, lub tak jak ja obolalych, na mrozonym ciescie francuskim, polecam, szybko sie robi i na tkai brzydki dzien jak dzisiaj calkiem pasuje. :-)
Ja zrobiłam szakszukę, zgodnie przepisem Sanyi... Drugiego dnia musiałam dorobić, no i do niej usmażyłam placki kapitańskie i wyszło trochę "po węgiersku"...
Placki kapitańskie, to placki ziemniaczane, ale do środka dodaje się mięsko mielone. Ja mam fantastycznego butchera (rzeźnika), który zawsze mieli mi mięsko na miejscu z kawałków, które mu pokazuję...
Jutro zupa rybna "ucha" z kawałkami ryby i krewetkami! Mniam...
Placki kapitańskie, to placki ziemniaczane, ale do środka dodaje się mięsko mielone. Ja mam fantastycznego butchera (rzeźnika), który zawsze mieli mi mięsko na miejscu z kawałków, które mu pokazuję...
Jutro zupa rybna "ucha" z kawałkami ryby i krewetkami! Mniam...
A u mnie sezon szparagowy otwarty:-).
Dzis kurczak z mocarelka w pomidorkach z zielonym pesto.
Cyc przefiletowac natrzec pesto usmazyc na patelce, na to normalne pomidorki w talarkach i mocarelka tez w talarki, nakryc pokryweczka. Jak sie zapiecze posypac czosneczkiem i listkami bazylki, przykryc na chwilke jeszcze. Ja podaje z ziemniaczkami i sosem zaziki ( do pyrkow). To wersja oszednosciowa pradowo mozna pojechac z tym do piekarnika, tak w orginalnym przepisie.
A gdzie jest ten przepis na szakuszke?
Z koszernych to mam ziemnaczki z Izraela hi hi
Dzis kurczak z mocarelka w pomidorkach z zielonym pesto.
Cyc przefiletowac natrzec pesto usmazyc na patelce, na to normalne pomidorki w talarkach i mocarelka tez w talarki, nakryc pokryweczka. Jak sie zapiecze posypac czosneczkiem i listkami bazylki, przykryc na chwilke jeszcze. Ja podaje z ziemniaczkami i sosem zaziki ( do pyrkow). To wersja oszednosciowa pradowo mozna pojechac z tym do piekarnika, tak w orginalnym przepisie.
A gdzie jest ten przepis na szakuszke?
Z koszernych to mam ziemnaczki z Izraela hi hi
reklama
Wczoraj miałam w domu wielkie porządki, ekipa piorąca dywany i takie tam inne i po wszystkim poczułam się jakoś tak świątecznie i zrobiłam barszcz czerwony z uszkami grzybowymi :-)
Na "drugie" były młode maluśkie ziemniaczki, zapiekane, sola na parze z suszonymi pomidorami i figami w miodzie akacjowym i sałatka z roszponki, pomidorów, papryki z sosem jogurtowo-czosnkowym.
A potem lody....truskawkowe jakoś tak ulubiony smak ostatnio
Na "drugie" były młode maluśkie ziemniaczki, zapiekane, sola na parze z suszonymi pomidorami i figami w miodzie akacjowym i sałatka z roszponki, pomidorów, papryki z sosem jogurtowo-czosnkowym.
A potem lody....truskawkowe jakoś tak ulubiony smak ostatnio
Podziel się: