reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

reklama
Wojtek też ma takie łyżeczki reklamówki, ale one są twardsze, a on jeszcze mało sprawny w jedzeniu z łyżeczki, więc na razie wolę tą z miękkim końcem.

A my na poczatku uzywalismy zwyklej metalowej lyzeczki - tylko takiej mniejszej do kawy a potem jak zobaczylam, ze wszyscy tu macie specjalne to kupilam taka z plastikowa/gymowa koncowka i jak na moj gust to jest ok bo sobie maly dziasel nie pokaleczy ale co do praktycznosci to wole te zwykle bo ta specjalna jest dosyc plaska i podac nia sloiczki o dosc plynnej konsystencji to jednak sztuka.

Ja kupiłam Canpola z gumową końcówką która zmienia kolor jak danie jest zagorące.. super są, też mam te reklamowe ale lepiej mi w dłoni leża te Canpola..

Mam pytanie do mam ,które karmią jeszcze piersią ile razy w ciągu doby karmicie dzieciaczki,oczywiście oprócz obiadków czy deserkow i czy dajecie też mleko modyfikowane np. na noc?

ja nie wiem jak te linki wstawiac...
na stronie canpol sa lyzeczki...:-):-):-)

ja daje deserke przed poludniem - Mati zjadl dzisiaj pol sloiczkajalbko-marchew ale pozniej jeszcze byl cycus..
i teraz bedzie obiadek jak sie obudzi - ziemniaczek i tez pewnie cycus
mleka modyfikowanego na noc nie dajemy tylko cycus

Zastanawiam sie kiedy wylaczyc piers z karmienia, jak ile maluch zje...??? nie mam pojecia...

U nas też przed południem deserek, ok. 13-14 obiadek (zupka lub danie ze słoiczka) a reszta to moje mleczko. Modyfikowanego nie daję, bo mojego wystarcza. Miki ładnie przybiera na wadze, więc nie dajemy też kaszek.

reklama
a my dajemy kaszkę lub puree ( groszek i marchewka) na wieczór takie gęste łyżeczką , wygląda to teraz tak:
ok 9 mleko ( butelką moje mleczko)
ok 11 deserek
ok 13-14 obiadek
ok 15 - 16 mleko ( cycek lub butelka)
ok 17 -18 cycek
ok 19 -20 kaszka gęsta
ok 21,30cycek do zaśnięcia

na razie ten plan się sprawdza, ale myślę że się zmieni mo miom poworcoe do pracy, w zalezności od zmiany..
Aniu mój je 1/2 słoiczka i widze że mu to w miare wystarcza oczywiście cyckiem to może by sobie poprawił ale mus to mus, wracam do pracy i musi się przyzwyczaić że jak obiadek to później nie ma cycusia, ogólnie to po miesiącu wprowadzania obiadków odstawiłam cycek na 8 godzin w ciągu dnia, bo tak cały czas miałam wrażenie że je obiadek na smaczek a później "i tak będzie cycuś więc musze zostawić miejsce" :-)

Do góry