reklama
Kasia Kucińska
Majowa Czerwcówka '06 :)
Martusia też ma takie łyżeczki jak Mateuszek :-) ma też z hippa ale z tej nie bardzo chce jeść bo chyba jej niewygodnie, jest trochę szersza.
A my na poczatku uzywalismy zwyklej metalowej lyzeczki - tylko takiej mniejszej do kawy a potem jak zobaczylam, ze wszyscy tu macie specjalne to kupilam taka z plastikowa/gymowa koncowka i jak na moj gust to jest ok bo sobie maly dziasel nie pokaleczy ale co do praktycznosci to wole te zwykle bo ta specjalna jest dosyc plaska i podac nia sloiczki o dosc plynnej konsystencji to jednak sztuka.
My mamy ta- miekka, dluga i silikonowa z Canpola:
Canpol babies - akcesoria dla niemowl
Canpol babies - akcesoria dla niemowl
ja nie wiem jak te linki wstawiac...
na stronie canpol sa lyzeczki...:-):-):-)
ja daje deserke przed poludniem - Mati zjadl dzisiaj pol sloiczkajalbko-marchew ale pozniej jeszcze byl cycus..
i teraz bedzie obiadek jak sie obudzi - ziemniaczek i tez pewnie cycus
mleka modyfikowanego na noc nie dajemy tylko cycus
Zastanawiam sie kiedy wylaczyc piers z karmienia, jak ile maluch zje...??? nie mam pojecia...
na stronie canpol sa lyzeczki...:-):-):-)
ja daje deserke przed poludniem - Mati zjadl dzisiaj pol sloiczkajalbko-marchew ale pozniej jeszcze byl cycus..
i teraz bedzie obiadek jak sie obudzi - ziemniaczek i tez pewnie cycus
mleka modyfikowanego na noc nie dajemy tylko cycus
Zastanawiam sie kiedy wylaczyc piers z karmienia, jak ile maluch zje...??? nie mam pojecia...
U nas też przed południem deserek, ok. 13-14 obiadek (zupka lub danie ze słoiczka) a reszta to moje mleczko. Modyfikowanego nie daję, bo mojego wystarcza. Miki ładnie przybiera na wadze, więc nie dajemy też kaszek.
reklama
a my dajemy kaszkę lub puree ( groszek i marchewka) na wieczór takie gęste łyżeczką , wygląda to teraz tak:
ok 9 mleko ( butelką moje mleczko)
ok 11 deserek
ok 13-14 obiadek
ok 15 - 16 mleko ( cycek lub butelka)
ok 17 -18 cycek
ok 19 -20 kaszka gęsta
ok 21,30cycek do zaśnięcia
na razie ten plan się sprawdza, ale myślę że się zmieni mo miom poworcoe do pracy, w zalezności od zmiany..
Aniu mój je 1/2 słoiczka i widze że mu to w miare wystarcza oczywiście cyckiem to może by sobie poprawił ale mus to mus, wracam do pracy i musi się przyzwyczaić że jak obiadek to później nie ma cycusia, ogólnie to po miesiącu wprowadzania obiadków odstawiłam cycek na 8 godzin w ciągu dnia, bo tak cały czas miałam wrażenie że je obiadek na smaczek a później "i tak będzie cycuś więc musze zostawić miejsce" :-)
ok 9 mleko ( butelką moje mleczko)
ok 11 deserek
ok 13-14 obiadek
ok 15 - 16 mleko ( cycek lub butelka)
ok 17 -18 cycek
ok 19 -20 kaszka gęsta
ok 21,30cycek do zaśnięcia
na razie ten plan się sprawdza, ale myślę że się zmieni mo miom poworcoe do pracy, w zalezności od zmiany..
Aniu mój je 1/2 słoiczka i widze że mu to w miare wystarcza oczywiście cyckiem to może by sobie poprawił ale mus to mus, wracam do pracy i musi się przyzwyczaić że jak obiadek to później nie ma cycusia, ogólnie to po miesiącu wprowadzania obiadków odstawiłam cycek na 8 godzin w ciągu dnia, bo tak cały czas miałam wrażenie że je obiadek na smaczek a później "i tak będzie cycuś więc musze zostawić miejsce" :-)
Podziel się: