reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

Oj dla nas jogurcik to jeszcze daleka przyszlosc, ale my w ogole delikatnie sie prowadzimy... My teraz na etapie probowania mieska, a potem owockow...
Ale wiesz, Fusik, wydaje mi sie, ze te oznaczenia od ktorego miesiaca, dotycza dzieci karmionych z butelki, jesli z cyca to mniej wiecej miesiac-dwa pozniej sie wprowadza... Choooociaz, moze nie mam racji :-)

Mamoot, oki, w takim razie koniec tematu zupki jarzynowej :-D :-D :-D

reklama
Heatherek, Fusik, co do oznaczeń miesięcy na słoiczkach. Ja właśnie tak robię jak mówi Heatherek: daję Wojtkowi słoiczki od 4 miesiąca. Co z tego, że ma prawie 6 miesięcy, ale brzusio nieprzystosowany do czegokolwiek innego poza mlesiem.:tak:

ja już podaje małemu słoiczki od prawie 2 miesięcy, po niczym jak dotąd nie miał uczulenia ani problemów kupkowych a wręcz przeciwnie ... wreszcie robi kupki bo wcześniej tylko po czopku :)
juz przerobiliśmy jedno składnikowe, jarzynowe a teraz już z mięskiem, bo mały ma mało żelaza i lekarz nawet tak zasugerował... te jogurtowe to tak na wyrost ale i tak nie wiem czy można dać przed 1 rokiem życia? i stąd moje pytanie

Fusik, to niezly hardkorowiec z Danielka... Ja sie w takim razie nie wypowiadam, niech Ci sugeruja mamy, ktore tez wczesniej cos wprowadzily :tak:

Fusik, to zalezy od polityki lekarza - mój Karolek cycowy ale lekarz starej daty - kiedy to się wprowadzało wszystko tak przy piersi jak i przy butelce (zresztą w niektórych aktualnych książkach tez podają obie opcje) i w sytuacji kiedy nie ma żadnych kłopotów ani podejrzeń to ja myślę że spokojnie można te z jogurtem wprowadzać (tzn po 6 m-cu- jak podają) - w końcu jacyś mądralińscy te dania i oznaczenia ustalili :)

Wlaśnie deserek z jogurtem kupił ostatnio mój mąż i też się zastanawiam, czy to już czas... :-)

Miki zjada całe słiczki 125g i czasami całe 150g, ale więcej nie.
Kit - dynia z indykiem Hippa - bardzo mu nie spasowała, a może miał taki dzień? Soczki inne niż jabłkowy.
Hit - zupki z cielencinką i jagnięcinką, deserek jabłkowi i śliwki

jLadnie Miki je:-):-)
Wczoraj i dzisiaj Mati zjadl calego ziemniaczka, dzisiaj czekal jeszcze na doukladke - tak m smakowalo..muszek kupic wieksza lyzeczke, bo ta gmowa ciut za mala jest
jakie macie lyzeczki ????jakies specjalne dla maluchow? jakich firm?

Aniu, ja dopiero zaczynam z karmieniem innym niż mlesio mamine, ale my mamy łyżeczkę BabyBjorn - taka z miękkim końcem.

reklama
Do góry