reklama
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
Wojtkowi również smakuja wszystkie, ale jesteśmy teraz u babci i z racji ze to mniejsza miejscowość to i wybór mniejszy HIPPa tu w ogóle nie ma więc raczymy sie Gerberem albo bobovitą.
No a najwiekszy problem mamy tu z huggiesami nigdzie ich nie mozemy dostać
No a najwiekszy problem mamy tu z huggiesami nigdzie ich nie mozemy dostać

U nas dzień się uregulował i od około 10 dni wygląda tak:
- ok 7 (generalnie wahania od 6-7.30) - cycuś
- ok 10 - 150 ml kaszki mleczno-ryżowej z owocami - oczywiście łyżeczką
- w międzyczasie herbatka
- 13.30-14 - obiadzik 190 ml zupki lub warzywek z mięsem (najlepiej w wersji z podwójną porcją mięsa) plus parę łyczków herbatki lub soczku
- 17-18 - 130-150 ml owoców, czasem kilka chrupków, soczek (do 100 ml dziennie)
- w miedzyczasie przed spaniem ok 15-16 i czasem ok 17 popija trochę z cycusia (ale nie zawsze choć często)
- 19.30-20 - ok 180 ml kaszki ryżowej na moim mleku (rzadsza z butelki), jak jest mniej to poprawia cycusiem
i śpi całą noc, sporadycznie zdarzyło się że obudził się o 5 zamiast o 7 i opił mocno mleczka ale za to potem aż do 9.30 do kaszki nie chciał jeść
w sumie jest 5 posiłków dziennie tylko trochę się martwię że ten owocowy jest za mało kaloryczny - podają że powinien być jakiś kisielek, biszkopty bezglutenowe a owoce dodatkowo...kisielek wypróbujemy, może nawet jutro ale biszkoptów nigdzie w pobliżu nie mogę dostać!!! taka dziura - muszę sie wybrać specjalnie do sklepu ze zdrową żywnością chyba
piszcie dziewczyny ile wasze maluchy jedzą - wiem że to indywidualne i każdy ma trochę inne potrzeby ale odkąd skończyło się życie głównie na cycusiu mam mnóstwo wątpliwości czy KArolek wystarczająco dużo je...
- ok 7 (generalnie wahania od 6-7.30) - cycuś
- ok 10 - 150 ml kaszki mleczno-ryżowej z owocami - oczywiście łyżeczką
- w międzyczasie herbatka
- 13.30-14 - obiadzik 190 ml zupki lub warzywek z mięsem (najlepiej w wersji z podwójną porcją mięsa) plus parę łyczków herbatki lub soczku
- 17-18 - 130-150 ml owoców, czasem kilka chrupków, soczek (do 100 ml dziennie)
- w miedzyczasie przed spaniem ok 15-16 i czasem ok 17 popija trochę z cycusia (ale nie zawsze choć często)
- 19.30-20 - ok 180 ml kaszki ryżowej na moim mleku (rzadsza z butelki), jak jest mniej to poprawia cycusiem
i śpi całą noc, sporadycznie zdarzyło się że obudził się o 5 zamiast o 7 i opił mocno mleczka ale za to potem aż do 9.30 do kaszki nie chciał jeść
w sumie jest 5 posiłków dziennie tylko trochę się martwię że ten owocowy jest za mało kaloryczny - podają że powinien być jakiś kisielek, biszkopty bezglutenowe a owoce dodatkowo...kisielek wypróbujemy, może nawet jutro ale biszkoptów nigdzie w pobliżu nie mogę dostać!!! taka dziura - muszę sie wybrać specjalnie do sklepu ze zdrową żywnością chyba
piszcie dziewczyny ile wasze maluchy jedzą - wiem że to indywidualne i każdy ma trochę inne potrzeby ale odkąd skończyło się życie głównie na cycusiu mam mnóstwo wątpliwości czy KArolek wystarczająco dużo je...
sumka, Kasiu - dziekuje za strony z przepisami
):-):-)
Mam pytanie do dziewczyn ktore same robia posilki, trezcie na tarce plastkowej , szklanej czy metalowej
Mati jak na razie probowal: jabluszko - najlepiej z Gerbera, marchewka - zadna nie podpasowala, marchewka-jabluszko - Bobovita (mama wczesniej testowala) i smakowalo - zjadl wczoraj sporo chyba 1/3 sloiczka
a dzisiaj byly mega dwie geste kupy - pierwszy raz takie widze..
u was tez tak jest po wprowadzeniu nowych posilkow

a dzisiaj chcial tacie zjesc kanapke z wedlinka i jak mu nie dal to byla awanturka;-);-)
aaa i dostalismy paczke z poradnikiem i probkami z Nutrici:-):-)
Mam pytanie do dziewczyn ktore same robia posilki, trezcie na tarce plastkowej , szklanej czy metalowej
Mati jak na razie probowal: jabluszko - najlepiej z Gerbera, marchewka - zadna nie podpasowala, marchewka-jabluszko - Bobovita (mama wczesniej testowala) i smakowalo - zjadl wczoraj sporo chyba 1/3 sloiczka
a dzisiaj byly mega dwie geste kupy - pierwszy raz takie widze..
u was tez tak jest po wprowadzeniu nowych posilkow

a dzisiaj chcial tacie zjesc kanapke z wedlinka i jak mu nie dal to byla awanturka;-);-)
aaa i dostalismy paczke z poradnikiem i probkami z Nutrici:-):-)
No tak jakoś wyszło że my pomimo karmienia piersią poszliśmy typową "staromodną" ścieżką jak przy karmieniu sztucznym. No i w sumie to tego nie żałuje - cieszę się że już mamy za sobą wprowadzanie nowości chociaż oczywiście czasami tęsknię trochę za takim zwykłym cycowaniem 
A kupy Aniu - to normalne !!! I będą coraz bardziej "dorosłe" - u nas teraz to już taki dorosły smrodzik w całym domu jak Karol kupe zrobi
i robi ją też jakby na kbelku sidział - najczęściej u mnie na kolanach albo na krzesełku wysokim do jedzenia - stęka, robi się czerwony i po chwili czuć że już po wszystkim 
A kupy Aniu - to normalne !!! I będą coraz bardziej "dorosłe" - u nas teraz to już taki dorosły smrodzik w całym domu jak Karol kupe zrobi
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
my narazie opuszczamy tylko jedno karmienie, około 13 i Wojtek wsuwa wtedy taki duzy sloik gerbera z mieskiem:-) reszta to cycuś i ew flipsy, starte jabłko, herbatka
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
u nas ogolnie mleko...ale dostaje tez raz obiadek,raz sniadanko-papka mleczno bananowa,potem zagryza kromka chleba...:-) uwielbia podgryzac kromki...
a na kolacyjke a raczej podwieczorek danie na dobranoc z hippa...dostaje tez deserki...a dzis na urodzinkach dostala ok pol lyzeczki tortu bezowego...ojjj jak smakowal...
no i kosci od kurczaka tez sa pycha....ale je cyca...
a na kolacyjke a raczej podwieczorek danie na dobranoc z hippa...dostaje tez deserki...a dzis na urodzinkach dostala ok pol lyzeczki tortu bezowego...ojjj jak smakowal...

patrycja24berlin
Dziewczyny czy dawałyście już chrupki kukurydziane o jakims smaku...? Bo mamie kazalam kupic czyste ale niestety nie byloi kupila truskawkowe ...sa bez konserwantow wiec chyba oki no nie?moze tez niunka bedzie chetniej je chrupała bo czyste srednio jej podeszły...No i biszkopty kupilismy...Ciekawe jak te podejda...coś czuje ze beda bardzoooo smakowały...
:-)

reklama
patrycja24berlin
Aha tak tez sobie myslalam zeby zamiast mleka dac np jakas kaszke przed spaniem ale z butelki...jest tu cos takiego? i jak to sie podaje...bo wiecie ja juz cycusiem nie karmie....
Podziel się: