reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

Ja po szczepieniu npodawałam diphergan w syropie i panadol i Wojtek wcale tego nie odczuł a smarowałam to miejsce po szczepieniu Altacetem w żelu wszystko wg zalecenia mojej pani pediatry.
Żadnych objawów ubocznych po szczepieniu nie było:-)

reklama
Nie ma za co fusik moja pediatra poprostu zawsze robi wszystko zeby dzieci niepotrzebnie nie cierpiały:tak: ja jej ufam, wiec stosuje sie do jej zaleceń ma poprostu zdrowe podejscie:tak:

Pytanie dla mam które daja zupki, deserki w słoiczkach jaka firma podchodzi waszym dziecią Moja mała woli zdecydowanie GERBERA no i BOBO WITA nie za bardzo podszedł jej HIPP.a JAK JEST U WAS????

Mamusia Karolek ma podobne upodobania, za to w zupkach 190 ml zdecydowanie przoduje gerber - bobo vita ma jakieś takie rzadkie i ciężko wchodziły...tzn pewnie nie wszystkie są rzadkie ale akurat od takich rosołkowatych zaczęliśmy. Za to deserki lubi jeszcze bobo fruta - fajny mają wybór owocowych różności. Nie wiem co będzie na topie jak dojdzie nabiał - czyli deserki owocowo jogurtowe, bo mamy jeszcze troche z nabiałem poczekać.

Aniu76 prosiłaś o ta stronkę z przepisami dla malucha, ale niestety coś sie zbiesiło i nie mogę znaleźć tej stronki z której ją można ściągnąć. Znalazłam coś takiego ale to dla starszych:

Przepisy - Dla dzieci

:tak: Fusiku - Spróbuj przy następnym szczepieniu posmarować na godzinkę przed szczepieniem miejsce ukłucia maścią emla ( koszt niecałe 12 zł )już raz tu o tym pisałam ale ja naprawdę jestem pod wrazeniem tej maści Ja też stasznie przeżywałam szczepienie Sandry za pierwszym razem bo bardzo mocno płakała nie mogła się uspokoić i nie pomógł nawet cycuś i bardzo mi jej było szkoda a teraz nawet sie nie skrzywiła

A co do upodobań kulinarnych mojej córuni to zdecydowanie Gerber inne jakieś są dla niej zagęste i mi się dławi je i zupki i owocki ze słoiczka a oprócz tego delikatnie skrobię jej jabłuszko i też się nim zajada :happy:

u nas tez na topie GERBER, szczególnie w zupkach, a w deserkach GERBER i Bobofrut, natomiast HIPP w calkowitej odstawce, mała lubi dania z HIPPA, ale ulewa po nich strasznie

reklama
Do góry