reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coś ciekawego do powiedzenia mam ... ;-)

Jak to miło Szerlock, że wrócilas do "żywych" i jest ktoś jeszcze o tej porze na forum (z wyjątkiem zgreda). U nas ulubione ksiazki to ZOO 3 części Brzechwy, Pan Tralalinski, jak ją mama czyta z wstawkami spiewnymi, Żaba jak ją tata czyta nasladując żabę, a ostatnio jeszcze Lokomotywa.
A jak w ubiegła sobotę moja siostra przywiozła mu nowy zapas bajek po swoim synu, to zrobił takie głośne OOO, nawet samochód nie wzbudził u niego takiego zainteresowania.
Gaal, nagraj filmik, jak Zu nasladuje konika, bo chetnie bym zobaczyła!

reklama
u nas od kilku dni pojawiło się "odmienianie"

pan to "tom" a kilku to "tomy"..nie mam pojęcia skąd mu się to wzięło:-Dśmiesznie to brzmi jak mówi "tam tom";-)

Już od jakiegoś czasu odmienia też mama i tata.... jak się obudzi to krzyczy
"ta- to"(bo mama śpi do oporu;-))"Ma mo" oczywiscie zawsze jak coś chce.
A dzis było takie fajne "mamuś":szok::tak::happy:

Do wszytskich mam małomównych dzieci: kontemplujcie tą ciszę....już niedługo będziecie mieć dość tych gaduł!:-D

Do wszytskich mam małomównych dzieci: kontemplujcie tą ciszę....już niedługo będziecie mieć dość tych gaduł!:-D
O jakiej ciszy ty piszesz Baba.Aga? Jak brakuje slów to zawsze pozostaje mmm eee yyy, wołanie mama albo krzyk spowodowany frustracją niezrozumienia przez rodziców :-(
U nas też zdarza się odmiana mamo, ale myśle, że to przypadek.
A kuku też się u nas ostatnio pojawiło, no i ciagle powtarza gdzie? (dzie) jak go proszę, żeby coś mi znalazł i przyniósł.

doszlo u nas ci - czyli trzy. a ze slow, ktor zapomnialam napisac to jest jeszcze plabi - pranie, dzie - gdzie, myja - myje. jak mi sie przypomni to jeszcze dopisze, bo to w praniu wychodzi.

u nas ostatnio na topie "czytać" "widzisz" "oć zobacz" i zaczął odmieniać "mamuniu", "mynio"-mydło, "oda"-woda

Rozgadały sie maluchy:-D, moj mimo że czasami niezrozumiale to nadaje bez przerwy coś tam po japońsku:tak: doszedl nam tez konik i wkoncu umie nasladować świnkę:tak: a robi to tak powaznie, ze ja pękam ze śmiechu:-D

reklama
Do góry