reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coś ciekawego do powiedzenia mam ... ;-)

reklama
podobno na bilansie dwulatka sprawdzaja czy dziecko jzu mowi dwuwyrazowe zdania a jak ie to zalecaja wizyte u logopedy za jakis czas (o ile nic sie nie poprawi). Jasiek bardzo rzadko laczy po dwa wyrazy w mini zdania, no ale do maja jest jeszcze troche czasu...:sorry2:

Hania mówi już coraz wyraźniej :-) Chciaż wciąż większości nie rozumiem... :)

Dzisiaj na przykład byli u nas goście i siadłam na dizecinnym krzesełku a ona podchodzi do mnie i mówi z takim "przesadzonym" zapytaniem, aż w piszczące rejestry na końcu zdania weszła
"to Hani jest krzesełko?" i pokazuje na to krzesełko :-) Na szczęście drugie było wolne i uniknęłam wywalenia mnie przez córkę z JEJ krzesełka ;-)

Cieszę się że Hania taka rozgadana, ale naprawdę Igiemu dużo wolniej to szło. Pamietam jak składał te swoje dwuwyrazowe zdanka a ja skakałam jak królik z radości i kolekcjonowałam każde wypoweidziane słówko przez niego. Hania od razu zaczęła mówić wszystko, dużo, szybko no i niewyraźnie :-)

Aga

zgred - mysle ze jest to spowodowane dwoma czynikami - tym, ze to dziewczyna a baby sa bardziej rozgadane :-p no i majac starszego brata ma super przyklad :-)
Twoj Jas tez pewnie bedzie szybko mowil :tak:

Rafał zaczyna już składać po więcej niż dwa wyrazy, np uwaziaj, pojecisz i jozbijesz gowę- znaczy uważaj, polecisz i rozbijesz głowę

Moje dziecie ma nowe, uzywane slowo :-D. Poniewaz on uwielbia bajki w tv, to mu je ograniczalam twierdzac, ze nie wiem o co mu chodzi. No i mam juz slowo bajka. Takie nieporadne jeszcze troche, ale jest. A podczas teletubisiow uslyszalam trzy.

reklama
Kluliczku - Ty na Janka nie narzekaj bo lada chwila oleje pojedyncze slowa i zacznie Ci zdaniami sypac :-D
U nas wyraz "bajka" zastapil wyraz "baja" jzu jakis czas temu, ale dopiero od dzis jest wyrazne "spać" zamiast "nynu" no i inne czynnosci "jesc" i "pic".
Wciaz tylko pojedyncze wyrazy no ale czekam cierpliwie... :sorry2:

Do góry