reklama
mysz1978
Fanka BB :)
Jasiek sie rozgadal w ferie :-)
Prowadzimy dialogi nawet
- Jasiu, a kto zjezdzal na sankach?
- tata
- A kto jeszcze?
- tata
- Ale kto jeszcze?
- Bam I wtedy Jas dotyka reka glowy bo faktycznie spadl z sanek Nic mu sie oczywiscie nie stalo a i tata byl niewinny bo sanki akurat ciagnela mama
Oprocz tego mowi "boi" I to tak w prawidlowym kontekscie uzywa - wczoraj jak wyszlismy z windy na ciemny korytarz to powiedzial "boi"
No i duzo innych rzeczy, choc oczywiscie najchetniej mowi po swojemu
Prowadzimy dialogi nawet
- Jasiu, a kto zjezdzal na sankach?
- tata
- A kto jeszcze?
- tata
- Ale kto jeszcze?
- Bam I wtedy Jas dotyka reka glowy bo faktycznie spadl z sanek Nic mu sie oczywiscie nie stalo a i tata byl niewinny bo sanki akurat ciagnela mama
Oprocz tego mowi "boi" I to tak w prawidlowym kontekscie uzywa - wczoraj jak wyszlismy z windy na ciemny korytarz to powiedzial "boi"
No i duzo innych rzeczy, choc oczywiscie najchetniej mowi po swojemu
Kluliczek
Babka z laską
Janek pokazał ostatnio teletubisia i powiedział dzidzia (skojarzyło mu się, że rodzice gadali, że to takie dziwne dzidzie sa z ogromnymi pieluchami ), więc dumny tata postanowił się pochwalic i zachecał synka do powtórki wyczynu. Pyta się "Jasiu, kto to jest?" a Janek z błyskiem w oku "koko"... łapki opadły, bo koko to jego ulubione słowo na wszystko, a dokładniej tp jest dźwiek wydawany przez pewnego pingwina z kreskówki.
Żania7
mama kochanych urwisków
heheh ale ładnie się pochwaliliście Myszko, Kluliczku
Kluliczku nasza Maja tez mówi na wszystko koko ale dzieci jak chce iść do dzieci mówi pięknie, mówi też cze- cześć, pi -pić, pan, pani, poko- z bajki poko, oko, bam, boi, ała, kurde nie pamiętam co jeszcze
Kluliczku nasza Maja tez mówi na wszystko koko ale dzieci jak chce iść do dzieci mówi pięknie, mówi też cze- cześć, pi -pić, pan, pani, poko- z bajki poko, oko, bam, boi, ała, kurde nie pamiętam co jeszcze
Ewitka
Majowo-lutowa mama
A mojemu synkowi spodobało się dzisiaj nowe słowo "kakałko" - pierwsze trojsylabowe, a jeszcze bardziej zasmakowało, co sie niestety skończyło uczuleniem (zsypało go) pomimo tego że wypił tylko łyczka.
Kluliczek
Babka z laską
No u nas jakby pogodzil sie z koniecznoscia mowienia pewnych slow i jak narazie mowi sam z siebie papa, baba (zeby nie bylo babcia tez umie, sama slyszalam), mama. No i mowi Tuś, ostatnio jak maly przestal plakac to Tuś bylo powiedziane z aprobatą :-).
reklama
u nas nowe slowko - "spać" - nie tyle slowko mnie cieszy, co okolicznosci, w jakich moje dziecie je wypowiada - jak maly jest spiacy, to przychodzi do mnie i mowi "spac"
z innych ciekawszych to "mama, patrz" i "mama, skacze" (jak skacze po lozku)
z innych ciekawszych to "mama, patrz" i "mama, skacze" (jak skacze po lozku)
Podziel się: