reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

Cholera jasna..calego posta mi wykasowalo:wściekła/y:W skrocie - u mnie cisza niestety, zero skurczy i czopow, w zamian za to migrena od trzech dni:baffled:

A tak w ogole to witajcie;-)

reklama
jola i Esia - dzięki, miło zacząć dzień od uśmiechu:-D:laugh2::-D:laugh2:

U nas dziś kulminacja strajku, nawet prywatnych gabinetów maja nie otwierać... ciekawe czy mój indywidualsta potraktuje to jako osobista obelge i zechce wylezc żeby im pokazać?:confused::laugh2:;-)

A do mnie dziś dotarły klapeczki szpitalne, więc w torbie chyba jest już wszystko (oczywiście na pewno w szpitalu okaże się zupełnie co innego :-D)
Chyba możemy już rodzić :tak:;-)

Tylko czy Maksiu rozumie????

dziewczyny jestem pod wrażeniem Waszych lekarzy ! ja mialam ostatnią wizyte w 38 tyg. która trwała może 3 min. - "jak sie Pani czuje? żylaki , opuchnięcia są?" sprawdził tętno płodu i wypisał L-4 do 17-go, jeśli do tego czasu nie urodzę mam przyjść po skierowanie do szpitala i tyle ! nie mam pojęcia co sie dzieje z moja szyjką, jakie są prognozy na poród nic, czuje się jak chyba nasze mamy kiedy rodziły, bo one raczej tez nic nie wiedziały, ale to było 20 -ścia pare lat temu.... cóz :)

Hejka dziewczyny...Chciałam się pochwalić że zostało nam 4 dni do terminu porodu:tak:
Już się nie możemy doczekać !!!! Mam tylko nadzieje że nie przenosze bo jest mi już strasznie ciężko.
Może niedługo będe mogła się pochwalić swoją córeczka:laugh2:

Obudził mnie dziś w nocy dwa razy koszmarny skurcz - już chciałam zacząć liczyć za ile będzie natępny, ale przypomniałam sobie co mi mówiła położna, że dobrze sprawdzić czy przejdzie jak się przewrócę na drugi bok...przeturlałam się na drugi bok i przeszło :-:)-(....
Wg połoznej takie skurcze które przechodzą po ruszeniu się jeszcze nie są tymi porodowymi.....ech.....szkoda......:-:)-:)-(

No niestety Luka, jak przechodzi to znaczy, że to skurcz przepowiadający :-(. U mnie także cisza, popołudniu idę na KTG, może mnie już zostawią? Nie wiem czy brać ze sobą torbę? Heh, hasło na dziś: Dwupak Dwupakiem na wieki wieków, amen :wściekła/y:.

Blanes, nie wiem jak u Was lekarze podchodzą do wywoływania porodu i czy jeden dzień jest już wystarczającym "przenoszeniem". U nas niestety nie - najlepszy przykład to moja Weronika, przeterminowana o 10 dni. Wczoraj mi powiedzieli, że Panie przychodzą na KTG po terminie CO 2 dni, a jak spytałam ile czasu musi minąć żebym mogła się zgłosić na wywołanie, to mi powiedziała, że po tygodniu. Jeśli nie będzie miejsc, to następnego dnia mnie przyjmą. Jeśli u Ciebie też tak jest, to raczej nie nastawiałabym się na pójście z torbą. Chyba że na KTG wyjdą skurcze i okaże się że mimo iż nie czujesz, to masz już rozwarcie. To wtedy jak najbardziej. Ale to się raczej nie zdaża za często. :tak:

Na pewno u mnie jest tak samo jak u Ciebie. No nic, zostawię tą cholerną torbę, bo na pewno zapeszę w ten sposób :zawstydzona/y:. Dzagud ja wiedziałam, żeś pokrewna dusza, nawet w przenoszeniu :tak::-D;-)

reklama
Do góry