reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

Iza wiem na razie od położnej że poród rodzinny w Wejherowie kosztuje 250 zł (jedyny szpital w okolicy w którym płaci się za rodzinny poród), a o zzo już niestety zapomniałam spytać, acha i trzeba mieć wszystkie rzeczy i kosmetyki dla dzidzi swoje, tylko nie trzeba mieć podpasek i wkładów.
Jola ja się jeszcze waham między dwoma szpitalami i cos mi się wydaje że konkretnie zdecyduję sie na któryś z nich dopiero w dniu porodu. Dlatego też czekam na informacje od Izy siostry bo na dniach ma w jednym rodzić więc bedę miała najświeższą opinię, być może ona mnie przekona i już na 100% się zdecyduję.

reklama
Ale nic nie napisalas o rozwarciu i szyjce? Masz juz jakies rozwarcie????
Nic nie pisalam, bo nie sprawdzal, powiedzial ze w 40 tygodniu sprawdzi dokladnie wszystko od a do z i wtedy bedziemy podejmowac juz jakies decyzje co do ewentualnego przyspieszenia. Poki co mam takie rutynowe kontrolne wizyty co tydzien gdzie mierza wage, cisnienie, mocz, wielkosc brzucha, ulozenie dziecka i bicie serduszka.
Kotek-ten w Pucku podobno tez jest dobry, tylko dla mojej siostry za daleko.

No właśnie Iza oba te szpitale mają super opinie i do obu mam mniej więcej tą samą odległość dlatego mam problem z wyborem. Dla Wejherowa jest jeszcze plus bo mam tam znajomą położną, ale niewiadomo czy trafię akurat na jej zmianę. A mój gin pracuje w obydwu tych szpitalach więc też jest to bez różnicy. Dobra już nie przynudzam bo w koło o tym samym piszę.

Izka to jakos dziwnie u ciebie.... u mnie tez badaja cisnienie, wage itd ale w ostatnim miesiacu jak juz sa wizyty co tydzien to tez badaja "od srodka" czy jest rozwarcie i jakie itd. Ja znow ide jutro wiec dowiem sie czy ide rodzic w czwartek czy nie brrr...ale sie boje!:szok:

Jolka a pamiętasz moją schizę? :-D Ja to nawet na 100% nie mogę powiedzieć że "w Warszawie" bo w wakacje tyle oddziałów zamkniętych, że odsyłają nawet do Otwocka, Ostrołęki i Wyszkowa :-D
:eek:

No tak, a ja takimi piredółami się martwię :-D

Tak wogóle tomam do wyboru trzy szpitale, z jednego więłabym wyposażenie, z drugiego opiekę, a z trzeciego ceny ;-)

No jeste jeszcze czwarty, ale nie w Poznaniu :-(

reklama
Do góry