reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

Jasne że już lepiej, gdyby nie było to bym się chyba załamała.:wściekła/y:Tyle że mam wrażenie spuchniętych oczu. Ale co tam, zaraz kimka, to przejdzie.

reklama
Hej dziewczyny:-)
ja tez bylam dzis u midwife ale nie mialam zadnego badania wewnetrznego tylko tak jak zawsze mocz,cisnienie,bicie serduszka itp! a Wy te badania mialyscie w Polscy czy w Uk?!
Ja tez mam ciagle plamienie to zle czy dobrze?!:confused::confused:

Dziekuje ze Mnie milo przyjelyscie!!!;-)
A co to znaczy badanie na paciorkowca???????????????????:confused::confused:dziwnie brzmiii!! hehe przerazliwie!!

Odpiszcie czekam ....

Buziaczek jak to masz "ciągle plamienie"??? Co na to lekarz? W Polsce każde plamienie w ciąży jest sygnałem do natychmiastowej konsultacji z ginekologiem - jak mawia mój gin: "w te pędy do szpitala"...

Wróciłam od gin. szyjka na maxsa skócona,rozw. na 2,5cm główka w kanale rodnym ,macica twarda zapis skurczy 50%
Mała wazy 2700g,ale jestem zmartwiona bo jedna stópka mu sie nie podoba tak na 30% wyglada na szpotawa :-(Zwariuje chyba ,chciałabym choc do 24.05 wytrzymac bedzie wtedy 37tc. skonczony:szok:

Gosia na pewno wszystko będzie dobrze! Lekarze często się mylą - zwłaszcza że przecież nie był pewien.
A dzidzia już duża i w rozmiarze bardzo "wyjściowym" :-) No, niedługo już będziesz ją tuliła...

Gosia - wytrzymaj jeszcze troszkę. A nóżką na zapas się nie przejmuj - może na usg była słabo widoczna albo zasłonięta częściowo. Takie martwienie się na zapas na pewno nie wpłynie dobrze na twoje i maluszka zdrowie. 3maj się - jesteśmy z Tobą

buziaczek, brzmisz raczej niepokojaco, a paciorkowiec to chyba jakis pasorzyt, ale głowy nie dam. Na twoim miejscu poprosiłabym o kosultacje z lekarzem a nie tylko położną(midwife).
Gosiu, nie martw się, wszystko będzie w jak najlepszym porządku, tylko spokój może cie uratowac:tak:
Co to jest szpotawa stopa?

Buziaczek, a z tym plamieniem to chyba cosik nie tak. Nie wydaje mi się, żeby to było normalne. Mówiłaś o tym położnej? Ona powinna na to jakoś zareagować. Dziwna ta opieka położnicza w UK jak dla mnie. Koniecznie pędź do gina, żeby cię zbadał.:dry:

reklama
Do góry