reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

Dzagud tak tylko sie wydaje! naprawde NIC nie ma. Oni uwazaja ze dzicku nie powinno dawac sie nic oprocz mleka i co najwyzej zimnej wody. Podkreslam zimnej wody. Czujesz to???? Oni nawet wkladaja lod do napojow do dzieci. Tu jest zupelnie inaczej, ludzie nie pija herbaty za duzo a dzieci wcale. Wszedzie pisza ze dziecku starcza mleko a ja sie z tym nie zgadzam. Ja tam naleze do "polskiej szkoly" i robie po europejsku:szok: :-D :tak:

reklama
Monia, niby u nas też panuje taka opinia, żeby dziecka do 4 m-ca nie dokarmiać i nie dawać nic do picia. Tylko mleko matki.
Ale to chyba kwestia przekonania - ja nie wyobrazam sobie, żeby dziecko przy np. 36 stpniowym upale nie potzrebowało dodatkowego picia :szok: .
Przecież jednak mleko jest gęstsze od takiej herbatki.

Monika no wlasnie o to chodzi. ja tez sobie tego nie wyobrazam. mlekiem dziecko az tak sie nie napije przy upale. Tymbardziej ze gdzie ja mieszkam mamu super upaly wlasnie w czasie kiedy mala sie urodzi az do listopada czasem. Kurcze ale znow wody z lodem noworodkowi bym nie dala:szok: :no:

Monia, ja też stanowczo niee :no: .

Sorga, ja jednak myślę, że dobrze, że możesz rodzić naturalnie. Tylko, że ja jestem zwolenniczką porodów naturalnych:tak: :-D

to jest takie: chciałabym i boje sie, bo pierwsze co oulista spytał czy chce rodzic naturalnie, ja powiedziałam że tak i dopiero zaczął mnie badac :p

Kurczę to ja teraz zaczynam myśleć o porodzie, bo po tym badaniu to już całkiem konkretna brązowa plama na majtasach mi się zrobiła i przy wycieraniu też widzę brązowe ślady. Mam nadzieję że to wynik badania i do jutra przejdzie.:szok:

A co do okulisty to ciekawe co mi powiem. Mam nadzieję że nie nakaże przyspieszać porodu próżnociągiem lub kleszczami bo na to się nie zgodzę.

Dzagud, mogę Cię z czystym sumieniem uspokoić - to normalne po badaniu, kiedy szyjka robi się krótsza.
Ja to samo mialam 2 tyg. temu na po wizycie i tak spanikowałam, ze od razu zadzwoniłam do mojego gina. I powiedział, że to normalne i żeby się nie niepokoić, no chyba że nie przejdzie do następnego dnia. Też miałam takie brązowe plamienie.
Także na razie nie panikuj

Dzięki Monika, tak właśnie myślałam, bo pamiętam, że chyba właśnie Ty o tym pisałaś. A wygląda na to że szyjka jest już krótsza, bo Fantazja pisze że ona ma 4 cm, a u mnie jest 1,5 - 2 cm.

Monia, właśnie byłam dziś u gina w szpitalu to mnie zbadał przy okazji, bo mówiłam że mam te bóle w pachwinach tak silne że chodzić nie mogę. No i się okazało że szyjka jest zamknięta ale krótsza. A teraz mi się plami.:-(

reklama
dzagud to plamienie to normalka wiec nic sie nie martw. A co do szyjki to u nas nie mowia czy krotsza czy nie ale czy miekciejsza i czy mieknie. No i jak ja bylam w zeszlym tygodniu to mi powiedziala ze rozwarcia jeszzce nie mam tylko szyjka juz mieciutka. Zatem jak pojde w przyszla srode to sadze ze mi powie ze juz mam male rozwarcie. taka mam nadzieje hihi:szok: :-D jedynie co to nie mam boli okresowych a wy macie? Bo podobno jak sie robi rozwarcie to sie ma bole jak na okres a ja nie mam tylko czasem takie leciutkie. no ale przeciez nie kazdy je ma, bo sa ludzie ktorzy ida do lekarza i od razu im mowia ze juz rozwarcie na 4 cm a oni nawet o tym nie wiedzieli.

Do góry