reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

reklama
Dzagud ja jak najbardziej zgadzam sie z toba. tez planuje karmin piersia ale jak co to dopajac butla. Wiesz jak np pojedzie sie gdzies i nie ebdzie mozliwosci to nie bede na sile sie rozbierac publicznie by karmic:-D :szok: . W ogole czasem dziecko potrzebuje byc dopajane z butli. Mojej znajomej synus stale plakal i nie wiedzieli dlaczego choc ona pokarmu miala duzo ale dopiero jak zaczeli go dopajac to byl szczesliwy zatem czegos tam mial za malo. Mam tylko jeden problem czy moze ktos sie orientuje czy tu w USA mozna kupic jakies cherbatki dla noworodkow??? Moja mama mi przesle troche Hippa bo z tego co wiem to tu nic takiego nie ma a moze sie myle??? Izka wiesz cos na ten temat albo ty Anni???

Luka fajniutki ten smoczus! ja tez zabieram uspokajajacy do szpitala tylko ze z aventu.

Monia, ja na razie mam na myśli dopajanie "piciowe" a nie jedzeniowe, bo ja tam się nie migam z karmieniem piersią nawet w parku czy u kogoś. Kiedyś myślałam że to będzie problem, ale jak Ci dziecko zaczyna marudzić że jest głodne to wszystko Ci wisi i wyciągasz cyca.:tak:
Ale Weronikę zaczęłam dokarmiać jak miała miesiąc bo mój pokarm był za mało treściwy i się nie najadała. Dopiero jak jej dałam na noc flachę to dziecko szczęśliwe przespało całą noc prawie. No i wprawdzie ssała cyca prawie 1,5 roku, ale stopniowo zwiększałam jej dawki butli. Cyco było tylko do pieszczoty i przytulenia - no i oczywiście zapodania tych potrzebnych ochronnych przeciwciał.

Dzagud ja tez nie mysle o jedzeniu tylko o piciu typu herbatki hippa czy dodatkowe mleko itd. No ja swietnie cie rozumiem dlaczego dopajalas hihi. No i nie by sie wstydzic karmic dziecko czy cos ale poprostu czasem nie ma mozliwosci.

A w ogole to mam do was pytanko:szok: :-)
jak sie na karmienie piersia zapatruja wasi mezowie??? Czy uwazaja ze to jest oblesne czy seksowne?? Znam np. mezow kolezanek ktorzy sprobowali tego mleka itd a moj by w zyciu tego nie zrobil. A jak u was?

byłam dziś również u okulisty, który na 4 godziny mnie oślepił:laugh2: ale za to wiem że moge rodzić naturalnie:D nie wiem czy to źle czy dobrze... :-)
Jesli chodzi o smoczki butle itd. to dopiero niedawno zorientowałam się że beda potrzebne całkiem szybko... i zaczynam sie sprawa interesować;-)

Monia co do tych herbatek - kurcze nie wiem...:no:

Wiesz nie mialam duzo znajomych z malymi dziecmi i jakos, ze tak powiem nie interesowalam sie tematem, ale jak cos uslysze albo znajde na necie dam ci znaka...
czekaj czekaj nie wiem gdzie w US jestes, ale jak macie taki sklep "wholefoods" radze tam sprawdzic - bo same naturalne produkty typuje ze dla dzieci tez ;-)
:tak:

Anni dzieki! Nie mamy tego sklepu ale juz wszedzie szukalam nawet na necie i tylko pisza ze dziecku starcza mleko matki i co najwyzej woda. czujecie to? ktore dziecko by pilo zimna wode????!! ten kraj czasem mnie dobija z tych ich pomyslami:tak: :szok: ;-)

reklama
Monia, myślę że w Stanach takich herbatek jest mnóstwo. Jak nie Hippa to Gerbera czy jakiś tam innych Bobo Frutów. Przypuszczam że jak zajrzysz w jakimś supermarkecie na dział z rzeczami dla dzieci (typu kaszki, mleka, zupki) to i te herbatki tam będą.

Do góry