reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

Dzagud zgadzam sie z toba, jak bym byla w Pl tez bym wszystko swoje brala. A w tym szpitalu co bede rodzic wiem juz jak jest bo mialam tam operacje a poza tym to nowiutki szpital wiec naprawde bardzo fajny. A co do kosmetykow do makijazu to u mnie to podstawa!:-D :tak: Niezaleznie czy po porodzie, operacji czy czymkolwiek to na to napewno znajde sily. zwlaszcza ze po porodzie robi sie mnostwo fotek wiec nie chce wygladac jak "wymoczka":laugh2: :laugh2:

reklama
Monia-ja do Lotu nie wsiade juz nigdy, chyba ze nie bedzie innego transportera, lecialam 2 razy na trasie chicago-warszawa i tak przykrego doswiadczenia to nie mialam nigdzie. Wole jednak malo patriotycznie niemieckie linie, ktore nie zawodza. No a z dzieckiem to tym bardziej nie mam zamiaru ryzykowac.
Ja do szpitala zabieram ciuchy i tyle :-)

Wiesz, Ty to w ogóle jesteś lasencja modelka, więc nie dziwne że dbasz o twarz (ale mi się rymło, he, he). A mnie pyszczydło nawet teraz odpoczywa od makijażu. Nie chce mi się malować jak siedzę w domu, tym bardziej, że przez ciążę mam strasznie pryszczatą mordkę i do tego tłuuuustą taką że każdy makijaż się rozpłynie.

Izka no wlasnie my mamy bardzo dobre doswiadczenia z Lotem wiec widzisz wszystko zalezy a latamy juz od lat.

Dzagud nie wiem czy ten komplement byl dla mnie czy dla Izki ale dziejuje bardzo:-) ;-) :tak: :-D No ja kocham makijaz, w ogole mam tony wszystkiego wiec napewno zabiore pare rzeczy. Znajac jednak mnie bedzie tego troche bo pare roznych cieni do oczu i puder i braz na policzki i kredka i tusz.... bo wiesz zalezy co mnie sie bedzie chcialo robic:-D

Dzagud,
wracając do Twojej torby... masz specjalne wolne smoczki dla noworodków czy będziesz używać tego standardu który był z butelkami?

Co do smoczkow to ja kupilam uspakajajace aventu od 0 do 3 miesiecy. I zabieram ze soba, bo a noz sie przydadza:confused:

Nie wiem czy czytałyście książeczkę "Śmieszny brzuszek" - autorka w trakcie swojego porodu zdążyła odwiedzić jeszcze fryzjera i ułożyć włosy by na zdjęciach wyglądać olśniewająco :szok: :-D Ach te gwiazdy..

Dziewczyny a czy z laktatorem zabieracie dodatkowe pojemniki/woreczki na pokarm? Bo ja sobie wyobrażam że malucha karmić będę piersią, a laktator będzie mi potrzebny jedynie do ściągnięcia nadmiaru pokarmu gdyby się pojawił. Butelek nie mam zamiaru używać w szpitalu...:eek: Myślicie że mogą się przydać?

Efilo, nie wiem o co Ci konkretnie chodzi. Ja biorę ze sobą smoczki te uspokajające - też mam Aventu 0-3. Liczę na to że Ziutka będzie chciała smoka i ją dzięki temu nie będę musiała ciągle przy cycu trzymać.
A co do smoczków do butelek to dokupiłam dwie sztuki na zapas do butelki, więc z tym butelkowym mam 3. Nie wiem jak Wy, ale ja chyba będę dopajać Małą butelką - jakąś glukozą czy rumiankiem czy też herbatką koperkową lub na kolkę. Zaraz będzie lato i dziecku będzie się chciało pić. A Weronice od początku dawałam profilaktycznie Plantex raz dziennie i ani razu nie miała kolki.

szopka - ja kupilam sobie specjalnie taki zestaw hmmm czekajcie wkleje zdjecie
ooo

Breast Pump: Avent ISIS Electronic Breast Pumps - FREE SHIPPING!
eee niestety samego zdjecia pobrac nie moge ale jk zjedziecie na dol troszku to jest za
Avent ISIS On the Go Breastfeeding Kit
Model 410
Price: $54.95

(apropos w Pl jest o 140 zloty drozszy!! Sorry ,ze przeklne ale SWINIE jedne niech ich szlak - jak tu czlowiek ma godnie zyc..!!!!) :wściekła/y:

Wiec, ten komplet ma taka torbe co przechowuje mleko do 6 godzin i ma buteleczki i poprostu ja wezme...cala....razem z lektatorem. Ja wole poprostu miec wszystko w razie czego - choc nie wiem czemu mialo by to miec sens bo w sumie dzidzia bedzie na miejscu, ale biore bo moze roznie byc...:tak:

Dzagud co to ten Plantex ? mozesz wyjasnic prosze... no i czy dzidzia moze tak rumianej czy cusss w pierszych dniach z butli?:confused: - jak tak to ja biore przyklad z ciebie i tez wezme co nie co...:tak:

reklama
Świetny ten twój zestaw Anni :tak: Ja mam ręczny Isis i takiej przydatnej torby niestety nie mam. A że niewiele miejsca mi zostało w mojej szpitalnej więc chciałabym uniknąć zabierania wszelkich zbędnych przedmiotów typu butelki których uważam że nie użyję... Zresztą szpital wspomina tylko o zabraniu laktatora.:baffled:

Do góry