reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

Monia, super:-D Niech żyje dyplomacja!!! Najlepiej rzeczywiście żeby nic mu się nie udało znaleźć do urodzenia Małej, a potem jak każdy Tata tak się przejmie, że zapomni.
Widzisz, same jędze masz po swojej stronie. (a niedawno mówili w TV że była Noc Walkirii - a my tam nie poleciałyśmy, he he).

reklama
Monia-ciesza sie ze juz wsio okey :-) Najlepiej jak osoby trzecie "pomoga" zniechecic gagatka, ja tez bym chciala zeby w sklepach muzycznych pracowali jacys nieuprzejmi ludzie i zniechecili mojego malza do "tamburynow". Moj maz sie strasznie smieje jak ja tak mowie na ta jego perkusje :-) oczywiscie specjalnie tak gadam :-)
A co do pupki przy pepku, tez tak myslalam wczoraj, ze moze mala juz sie obrocila ale chyba jednak nie. W pewnym momencie tak sie wyprezyla, ze po lewej stronie cos duzego okraglego sie pojawilo i zaraz po prawej i mialam dwie duze wystajace kule wzdluz brzucha-jedno pupka drugie glowka :-) fajny widok, ale szkoda ze nie chce fiknac glowka w dol. Swoja droga tak mi sie ten brzuch wczoraj wyginal na wszystkie strony ze mielismy niezly ubaw z mezem :-)

Oj, oby oby, ale jednak po staremu czuje to moja slodka glowinke na "starym" miejscu przy moim serduszku, moze lubi takie pukanie. Gdzies czytalam ze wlasnie dzieci zapamietuja odglosy naszych organizmow typu bicie serca i po porodzie mozna tak probowac uspokajac jak dziecko placze-przez przylozenie do serca.

oby ci serducha nie wyrwała, żeby je mieć przy sobie cały czas:-D no wiesz, rytmiczne pukanie serduszka jest przyjemniejsze od bulgotania w jelitach:-D
jeśli do tej pory się nie przekręciła, to się nie martw, jeszcze się przekręci:tak:

Ja kiedyś oglądałam film z porodu, kiedy zaraz po wyjściu dziecka położono je na brzuchu matki i to dziecko przypełzło do jej lewej piersi. Aż się wtedy poryczałam ze wzruszenia.

Kachasek-hehe, no tak widocznie moja mala woli bicie serca od bulgotania w jelitach:-D
Kotek-ja jak czytam o porodach lub ogladam cos to zaraz placze wiec staram sie ograniczac takie seanse, poczekam na swoj wlasny :-)

a mnie jak kiedyś nie ruszało za bardzo, tak teraz jak tylko widzę właśnie takie motywy, to mi coś gardło ściska

reklama
Izka moze akurat mala sie przekrecila i zrobi ci niespodzianke.
A swoja droga to duzo czytacie o porodach? A widzialyscie moze ten porod na zywo co niby gdzies jest nagrany na necie? Ja jeszcze nie czytam i nie szukam bo boje sie ze sie przeraze i bede panikowac.

Do góry