reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

a skad on wiedzial?? czulas jak cie dotykal czy cos...:no:?? jakos w specyficzxny sposob?? moja polozna mi powiedziala ze jest pewnie miekkai rozwarcie napewno juz jakies mam skoro wyleciual mi czop ...!! sory ale ja nie bylam badana nigdy w taki sposob cala ciaze nosze za granica i nigdy nie mialam badania wewnetrznego...:eek::sorry2::sorry2:i dlatego jestem taka CIEMNA!!!!!:crazy::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Nie jestes ciemna fartlo ci sie bo to czasem boli:baffled:Ja chodzilam cala ciaze w Anglii a rodzilam w Polsce,wiec liznelam dwoch metod w Anglii prawie nie badaja(a o gin zapomnij babka popatrzyla na mnie jak o to pytalam i pyta a co chce pani?:crazy:)w Polsce za to mnustwo badan !!Co lepsze nie wiadomo co kraj to obyczaj!Ale sie wkrecilam w wasze forum atmoswera sie udziela jeszcze se drugie machne!!!haha

reklama
Ano oxsytocynke do nosa zakropliła mi kol. to pomaga otworzyc sie kanalikowi i wypływa zastój mleczka ,bo to hormon działajacy równierz na laktacje i na skurcze takze macica mnie troszke pobolewa -ale temperaturka spadła :-D

Nie jestes ciemna fartlo ci sie bo to czasem boli:baffled:Ja chodzilam cala ciaze w Anglii a rodzilam w Polsce,wiec liznelam dwoch metod w Anglii prawie nie badaja(a o gin zapomnij babka popatrzyla na mnie jak o to pytalam i pyta a co chce pani?:crazy:)w Polsce za to mnustwo badan !!Co lepsze nie wiadomo co kraj to obyczaj!Ale sie wkrecilam w wasze forum atmoswera sie udziela jeszcze se drugie machne!!!haha

boli??ja sie nawet nie wychylam z takim pytaniem...polozna powiedziala ze beda mi badac rozwarcie jak juz bede rodzic-ale ja chcialabym wiedziec wczesniej bo to sa jakies symptomy porodu , zeby wtedy powiedziec czy juz mam dobre rozwarcie czy mam jechac jeszcze do domu!!:eek:bo podobno jak jest male rozwarcie to wysylaja do domu masakra ....:sorry2::baffled:

Buziaczek jak masz skurcze co 4-5 minut i skurcz trwa od 40 do 60 sekund to nigdzie Cie nie wysla! Przy takich skurczach rozwarcie moze postepowac bardzo szybko.Zgadzam sie ze w Angli do ciazy podchodzi sie z dystansem ale na pewno nie ryzykuja dobra dzidziusia...
Tak ze nie stresuj sie ...bedzie ok!!! Napisze jak bylo jesli moja malutka zdecyduje sie wyskoczyc.

Buziaczek jak masz skurcze co 4-5 minut i skurcz trwa od 40 do 60 sekund to nigdzie Cie nie wysla! Przy takich skurczach rozwarcie moze postepowac bardzo szybko.Zgadzam sie ze w Angli do ciazy podchodzi sie z dystansem ale na pewno nie ryzykuja dobra dzidziusia...
Tak ze nie stresuj sie ...bedzie ok!!! Napisze jak bylo jesli moja malutka zdecyduje sie wyskoczyc.

z moim szczesciem zapamietam to do konca zycia!!!!

zgadzam się z olcią odnosnie tego harowania, to jest instynkt, ja nie moge patrzeć jak cos jest nie zrobione, nosi mnie i nawet jak nie mam siły to musze, nie potrafie wrzucic na luz :-:)zawstydzona/y:

Sorga - ja mam tak samo nie martw sie, polozna powiedziala zebym juz tylko lezala i odopoczywala i magazynowala sily na porod!! ale ja nie moge ..jak widze ze cos jest nie na swoim miejscu - nie nawidze balaganu i nieczystosci!! Mnie cholera jasna trafia jak jest balagan nawet wtedy odpoczac nie moge ...:wściekła/y:a Moj Mezus potrafi robic balagan i to niezly wiec jak sie jeszcze urodzi mala to chyba razem beda robic balagn !!:szok::eek:

Buziaczek.
Skąd lekarz to wie to pytanie do lekarza. Ja tak nie potrafię badać więc Ci nie powiem :-)

W UK jest zupełnie inaczej prowadzona ciąża i należy się z tym pogodzić. Chociażby z tym że się lekarza nie ogląda.

Faktem jest że nie ma co za tym badaniem tęsknić bo większość kobiet strasznie narzeka że to boli. Niektóre dziewczyny to nawet pisały że gorsze to badanie niż poród :baffled: Nie wiem dlaczego u mnie to takie bezproblemowe było. Ale reklamacji składać nie będę :-D

No... poród na pewno "zapamiętasz do końca życia" :tak: :rofl2:

Buziaczek nie tęsknij za tym badaniem rozwarcia bo czasem może być naprawdę bardzo nieprzyjemne - zależy od delikatności osoby badającej, mi się ostatnio trafiła bardzo niedelikatna położna i.. :wściekła/y::angry: ajjjj po badaniu kilka godzin skręcało mnie z bólu.
Stosuj się do zaleceń swojej położnej a jak dzidzia będzie gotowa to będziesz wiedziała że chce już wychodzić ;-)

reklama
Do góry