reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

Buziaczek lekarz wie bo to w sumie zadna filozofia nie jest
wklada palce i wyczuwa na ile szyjka jest rozwarta
czy na jeden dwa czy wiecej:tak:palcy
a do najprzyjemnejszych badan nie nalezy
wiec mozesz z jednej strony sie czieszyc ze go nie doswiadczysz

reklama
Hej,
dziewczyny mam strasznie duzo zoltego sluzu-czy to czop sluzowy? Bylam dzis u lekarza i stwierdzil ze wszystko jest super, no ale po powrtocie zaczal leciec ten sluz i troche mnie panika ogarnela, poza tym biegam do kibelka co chwila, oczyszczam sie we wszystkich kierunkach...:szok: ale skurczy brak. W sumie to nawet pora na mnie ale jakos nie czuje sie "porodowo". Czy czop jest zawsze podbarwiony krwie-czy to jest regula?

Izka masz identycznie jak ja!!!! ja mam taki sluz zolty ciagnacy jak bialko od ostatniej wizyty u lekarza. Nawet raz od rana wylecial mi taki jakby "klab" tego sluzu. Jednak jest on zolty taki budyniowy w klolorze i nie ma wcale zabarwienia krwia. Ja szukalam na necie i znalazlam w duzo miejscach ze nie musi byc wcale krew czy brazowawy czop. Zatem ja mysle ze mnie sie on wydostaje tak po trochu i z tego co piszesz to tobie tak samo.

Monia-dzieki, no tak-na zdjeciu jest ten czop w calosci a u mnie raczej kawalki "uciekaja". Mam jeszcze jedna wizyte w przyszly wtorek ( o ile do tego czasu mala sie nie zdecyduje na wyjscie) i sie umowie na wywolanie na przyszly tydzien, czyli tak czy siak do 22 powinno byc "po". Emocje niesamowite, cala rodzina sie niecierpliwi :-) A na dokladke moja siostra zaczela w koncu rodzic-skurcze co 10 minut, regularnie wiec juz chyba nareszcie sie zaczelo (choc juz takie alarmy z regularnymi skurczami co 20 minut miewala). Czekam na wiesci od niej i sama siebie bacznie obserwuje, co za czerwiec!!!!

Izka u mnie tez wychodzi to w kawalkach, takie jakby babole ciagnace. Tylko ten jeden raz mi wyszlo wiecej za jednym razem. A swoja droga dostalas mojego smsa?

No a mi zostal jutro ostatni dzien! Kurcze zaczynam sie przejmowac. Sama nie wiem czego boje sie najbardziej... do tego dzis na wieczor mala zaczela sie tak mocno ruszac w kazda strone ze wyrobic nie moge. Normalnie stuka, puka mnie z kazdej strony a czasem to tak czuje jakby zaraz jej raczka czy nozka miala wyjsc bo tak tam pcha. Do tego siku chodze co 2 min i az sama sie dziwie ile moge sikac bo az tyle to nie pilam wiec skad mi sie to bierze????? Kurcze nie moge uwierzyc ze jutro jest ostatni dzien mojej ciazy. Az mi smutno, jakos tak nawet plakac mi sie chce. ja juz chyba na sam koniec wariuje:crazy::crazy::crazy:

Dziewczyny

ja też mam taki śluz. Ale jakoś nie jestem przekonana że to czop. Miała być zwarta galareta, a to jest jak ciągnące się białko kurze.

Efilo bo jest to czop sluzowy,ktory uszczelnia szyjke macicy
wiec napewno moze byc u jednej troszke zadszy a u drugiej gestszy
ale jest sluzowy--wiec jak sluz musi wyglądac
ja mam taki sam
tylko narazie jak u dziewczyn w kawalkach mi odpada:tak:

reklama
Witam porannie;) U mnie nadal nic ciekawego:-(wczoraj nalatalam sie jak glupia i nawet jednego skurczyka nie zaznalam:no: Dzis od rana pobolewa mnie w krzyzu i brzuszku @ ale to wsio:dull: I zaczynam powoli dolek lapac, a najbardziej dobijaja mnie telefony od rodzinki...co oni sobie mysla, ze jak urodze to bede sie z tym ukrywac:wściekła/y:

Do góry