Kotek dzieki! Ale moze i tobie uda sie w ta date urodzic. Moja mama urodzila moja siostre (pierwsze dziecko) wlasnie w ich rocznice slubu wiec super!!! Ja tylko powiedzialam lekarce ze nie chce rodzic 13. A dzis zaczal mi leciec taki super ciagnacy i dosc "gruby" sluz brazowy. Nie wiem czy to po wczorajszym badaniu czy co. Jeszcze nigdy po badaniu mi nic nie lecialo wiec nie wiem co sadzic....Monia to super, a 14 to moja wymarzona data, bo to moja rocznica ślubu. Ale jak mi się nie uda w ten dziń urodzić (a czuję że tak będzie) to chociaż Ty będziesz miała tą fajną datę. Powodzenia!
reklama
olcia23
list mama '05
Monia12-witaj!Swietnie wam idzie a panika to normalka!a to nie czop ci poszedl?Pozdrawiamy
Kurcze, a u mnie ani śladu czopa. Miałam dziś przez półtorej godziny regularne skurcze, nawet się nasilały, ale po prysznicu wszystko przeszło :-(. No nic, pozostaje tylko się cieszyć z kolejnej nocy we własnym łóziu ;-).
izka01
mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y)
Monia-wlasnie, mi sie tez wydaje ze to moze czop Ci odchodzi. Co prawda nie wiem po sobie jak to ma wygladac ale wszyscy opisuja jako zbity sluz o brunatnym zabarwieniu, wiec moze jednak?
Gozdziczek-chyba nie kazdemu musi wypasc ten czop, wydaje mi sie ze ktoras z dziewczyn opisywala, ze jej wylecial dopiero w czasie porodu. Nie chce sklamac ale moze Dzagud tak pisala?
Gozdziczek-chyba nie kazdemu musi wypasc ten czop, wydaje mi sie ze ktoras z dziewczyn opisywala, ze jej wylecial dopiero w czasie porodu. Nie chce sklamac ale moze Dzagud tak pisala?
olcia23
list mama '05
czesc Blandes!wydaje mi sie ze mialas skurcze przepowiadajace!prawdziwe by sie nie skonczyly,pozdrawiam i trzymam kciuki ps dziewczyny wiem ze nie jestem w ciazy wiec moze nie powinnam pisac ale jak czlowiek cos wie to chce pomoc!wiec nie wezcie mnie zle...
Kotek07
mamy czerwcowe 2007
Monia ja też myslę że to mógł być czop.
Nie wiem na 100% jak to jest z tym czopem czy każdemu wychodzi wiem że mojej siostrze w ogłóle nie wypadł, więc może nie trzeba tak koniecznie na niego czekać :-).
Nie wiem na 100% jak to jest z tym czopem czy każdemu wychodzi wiem że mojej siostrze w ogłóle nie wypadł, więc może nie trzeba tak koniecznie na niego czekać :-).
No nie wiem jak to jest z tym czopem - czy zawsze musi wyjść czy nie, ale fakt faktem, że mnie wypadł dopiero w dniu porodu jak zaczęły się skurcze. Więc może i tym razem jak już wypadnie to będzie to oznaczało że już za chwileczkę już za momencik....
Kotek07
mamy czerwcowe 2007
Dzagud oby jak najszybciej bidulko, jeszcze troszkę, a póki co wcinaj bób póki możesz ;-) :-).
Dorotka ale Ty jesteś niezastąpiona przecież! ;-)
Blanes moja lekarka dostała podobną diagnozę do Twojej - a po 2 dniach urodziła Tak to bywa z tym "określaniem terminów" w położnictwie
Chociaż oczywiście życzę Ci objedzenia się tymi wszystkimi pysznościami!
Szopka ja wprawdzie mam wizję porodu pod płotem ale ten płaszcz mnie pokonał!
Goździczek czop zdecydowanie każdej kiedyś odchodzi - ale ponoć często np. w trakcie wypróżniania się. I możesz go wtedy w ogóle nie zauważyć. Może także podczas porodu - już w szpitalu. Albo na 2-3 tygodnie przed porodem. Albo może ciągnąc się przez tydzień. Jak widzisz - pełna dowolność...
Olcia no co Ty? Zawsze dobrze przeczytać coś od kogoś kto to ma za sobą! :-)
Blanes moja lekarka dostała podobną diagnozę do Twojej - a po 2 dniach urodziła Tak to bywa z tym "określaniem terminów" w położnictwie
Chociaż oczywiście życzę Ci objedzenia się tymi wszystkimi pysznościami!
Szopka ja wprawdzie mam wizję porodu pod płotem ale ten płaszcz mnie pokonał!
Goździczek czop zdecydowanie każdej kiedyś odchodzi - ale ponoć często np. w trakcie wypróżniania się. I możesz go wtedy w ogóle nie zauważyć. Może także podczas porodu - już w szpitalu. Albo na 2-3 tygodnie przed porodem. Albo może ciągnąc się przez tydzień. Jak widzisz - pełna dowolność...
Olcia no co Ty? Zawsze dobrze przeczytać coś od kogoś kto to ma za sobą! :-)
reklama
I ja popołudniu jakiąś serię przepowiadających miałam, takich nawet co 6 minut - mój M. już miał krople potu na czole
Jutro wizyta u ginki zobaczymy czy te skurczyki coś nowego nabroiły.
Dzagud - nie żałuj sobie na bób, jedz póki możesz :-)
Jutro wizyta u ginki zobaczymy czy te skurczyki coś nowego nabroiły.
Dzagud - nie żałuj sobie na bób, jedz póki możesz :-)
Podziel się: