reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

reklama
No a ja wlasnie wrocilam od lekarza i rozwarcuie juz na 2 cm, glowka niziutenko i wszystko gotowe do porodu. Badanie co prawda bolalo troche i powiedziala mi ze nawet po tym badaniu moge urodzic no ale jak narazie nic sie nie dzieje. A termin juz mam wyznaczony w szpitalu ze jak nie urodze do tego czasu to juz mam zamowiony szpital na przyszly czwartek na 4:30 rano:szok:. Zatem fajnie bo wiem ze jak mala nie wykluje sie w ciagu nadchodzacego tygodnia to juz napewno bedzie z nami 14 czerwca:tak::-D.

No a ja wlasnie wrocilam od lekarza i rozwarcuie juz na 2 cm, glowka niziutenko i wszystko gotowe do porodu. Badanie co prawda bolalo troche i powiedziala mi ze nawet po tym badaniu moge urodzic no ale jak narazie nic sie nie dzieje. A termin juz mam wyznaczony w szpitalu ze jak nie urodze do tego czasu to juz mam zamowiony szpital na przyszly czwartek na 4:30 rano:szok:. Zatem fajnie bo wiem ze jak mala nie wykluje sie w ciagu nadchodzacego tygodnia to juz napewno bedzie z nami 14 czerwca:tak::-D.

Monia super wiesci:tak::tak::tak::-):-):-)

Witam Wkrotce Rodzace!Nie jestem w ciazy mam 19mies smyka,i wiem jak to bylo dlatego:TRZYMAM KCIUKI ZA WAS WSZYSTKIE I POWODZENIA ZYCZE!!!!:-)Wszystkie dacie rade i choc kazdy porod bedzie inny pojdzie dobrze -tak juz jestesmy stworzone!!!!!

Dorotka no ja tez sie ciesze! Juz sie nie moge doczekac by zobaczyc moja malutka, ostatnio strasznie mi sie duzy...

Witaj Olcia23.

Monia-to super wiadomosc! Fajnie miec tak ustawiony porod na konkretny dzien i godzine, bo mozna sie przygotowac :-) A mi tesc "przepowiada" ze urodze 14.06 hehehe, no zobaczymy, moze sie zdarzyc :-) Chociaz niestety ciagle brzuch mam wysoko, a niby opada na 2-3 tyg przed porodem...:baffled::eek: to ile jeszcze bede czekac? mam nadzieje ze nie do lipca.:szok:

Izka mnie sie wydaje ze ty jestes mala wiec dlatego tak nie widac ze ci brzuch opada. Ja nigdy nie mialam za wysoko wiec sama tez nie widze roznicy wcale. Moja kumpela ktora rodzila kilka miesiecy temu tez super niska i wcale jej nie opadl brzuch bo nie mial gdzie:-D:szok: chyba ze do kolan by spadl:-D:-D:-D. Zatem nie przejmuj sie, a swoja droga zawsze te osoby co zazekaja sie ze nie urodza jeszcze dlugo, rodza pierwsze wiec kto wie moze urodzimy w ten sam dzien.

Monia-obys miala racje, mamy ten sam termin wiec moze i porod w ten sam dzien :-) Z tym brzuchem to sama nie wiem ale jest wysoko, moze wcale nie opadnie, kto wie, wszystko jest bardzo indywidualna sprawa.

reklama
Nic nie mowil o tym, powiedzial, ze teoretycznie moge urodzic w kazdej chwili ale na jego oko to trzeba jeszcze chwile poczekac, a badanie rozwarcie i szyjki zrobi w 40 tygodniu.

Do góry