reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

Dzagud tłumacz Magdusi żeby obciachu nie robiła, bo chyba nie da się chłopakowi wyprzedzić :-D
Ja jestem z tych niedonoszących (junior w 36tc) więc wszystko możliwe, ale zakładam opcję, że wytrwam do Bożego Ciała :tak:

reklama
Ups, to zaczynam się bać :szok::szok::szok:
Jak pokazałam mojemu M to chciał mnie pakować do auta i do szpitala :-D:-D:-D

Jolcia
nie martw sie,to normalne zwlaszcza po baraszkowaniu:-D:-D:-D
mnie pierwsze kawalki jakis miesiąc temu odeszly
i jeszcze nie urodzilam
podejrzewam ze szyjka sie powoli roszczelnia
ale do odejscia czopu to jeszcze daleko:tak:
chociaz 37tc skoncz i na porodówke

Dorotka ale z drugim to chyba trochę inaczej (szybciej), ale też tłumaczę mężowi, że to może jeszcze ze dwa tygodnie potrwać, chociaż od wczoraj to kiepsko się czuję

Jola,
galaretka czy śluz? Bo mi się od paru dni coś ciągnie :zawstydzona/y:

Dzagud,
ja z tym brzusiem mam tak non stop. Po jednej wypina się pupa a po drugiej kolanka albo stópki (w zależności gdzie i jakie wielkie wybrzuszenie).

P.S. A gościu to zero litości dla Ciebie

Nie mam pojęcia co ona zrobiła, ale mam jedną kulę po prawej stronie wyżej, a drugą niżej po lewej. A obie twarde jak kamień! Wygląda to tak jakby się nagle bokiem ułożyła.
Ja to nazywam "układ na 2 pupy" :-D Bo główka na nietoperza, a obydwie kulki wielkie i twarde - żadna nie wygląda na "części drobne" ;-)

To chyba jednak galaretka była, ale w sumie co za różnica i tak czekamy na regularne skurcze albo odejście wód ;-):tak:

Esia

układ na dwie pupy to wersja z kolankami :-D

A ja byłam przerażona za pierwszym razem bo myślałam że to główka. Na szczęście na usg wyszło że wszystko oki :-)

Jakoś nie ogarniam tego przestrzennie :zawstydzona/y: Skoro główka jest na dole, pupa bardzo z prawej (jakieś 5 cm od pępka) a kolanka z lewej jakieś 15 cm od pępka to ja chyba mam kosmitę :eek: I jeszcze urodzi się stożkogłowy - będą musieli mnie przekonać że to nie obcy ;-)

reklama
Jakoś nie ogarniam tego przestrzennie :zawstydzona/y: Skoro główka jest na dole, pupa bardzo z prawej (jakieś 5 cm od pępka) a kolanka z lewej jakieś 15 cm od pępka to ja chyba mam kosmitę :eek: I jeszcze urodzi się stożkogłowy - będą musieli mnie przekonać że to nie obcy ;-)

Esia ja mam tak samo wiec chyba obie mamy kosmitow:szok::-D:tak:;-)

Do góry